Cum să menții lactația: 5 sfaturi eficiente

Cum să menții lactația: 5 sfaturi eficiente

Corina Naftanaila

Alăptarea este una dintre cele mai emoționante experiențe ale oricărei proaspete mămici. Hrănirea cu lapte matern a bebelușului o perioadă cât mai lungă de timp este extrem de benefică pentru dezvoltarea fizică și psihică a copilului și pentru o imunitate cât mai ridicată. În același timp însă, multe dintre mămici privesc la început alăptarea și hrănirea cu lapte matern a bebelușului ca pe o adevărată încercare și caută soluții pentru stimularea lactației. Q Bebe vă prezintă mai jos 5 sfaturi eficiente de menținere a lactației, dar și una dintre cele mai moderne soluții la care mămicile pot apela pentru a hrăni cu lapte matern bebelușul cât mai mult timp.

5 sfaturi pentru menținerea lactației

Este cunoscut faptul că laptele matern este cel care aduce bebelușului aportul de nutrimente și anticorpi care formează o barieră în fața problemelor de sănătate. Menținerea lactației înseamnă în primul rând o dietă echilibrată, hidratare, odihnă și relaxare.

Hidratare corectă! Lichidele consumate nu vor produce mai mult lapte matern, dar îți vor hidrata corpul, în urma alăptării. Este de preferat să consumi un pahar de apă imediat după ce ai încheiat masa micuțului și vei înlocui astfel cantitatea de lichid eliminat.

Alimentație adecvată! Simultan cu procesul de alăptare, trebuie să începi și procesul prin care te alimentezi corespunzător. Mesele tale trebuie să includă alimente bogate în proteine, care îți vor asigura doza de energie necesară pentru producția de lapte.

Program de odihnă! Este foarte important să îți aloci timp pentru odihnă. Un corp neodihnit induce o stare de indispoziție, stres și oboseală permanentă care nu se numără printre factorii benefici în menținerea lactației. Astfel, cere ajutorul partenerului de viață, sau celorlalți membrii ai familiei cu acele câteva treburi casnice, timp în care, tu te bucuri de câteva clipe de relaxare.

Alăptare frecventă! Atunci când sânii sunt complet goliți, fie pe timp de zi, fie pe timp de noapte secreția de lapte este menținută prin refluxul de supt al bebelușului. Astfel, cea mai simplă și naturală metodă, prin care se menține cantitatea necesară de lapte este alăptarea constantă.

Poziția corectă la sân! Pentru ca procesul de alăptare să se desfășoare în condiții normale, bebelușul trebuie să fie așezat corect la piept. Alăptarea corectă conduce către un supt mai intens, ulterior spre golirea corectă a sânilor și în cele din urmă, spre menținerea lactației.

De cele mai multe ori însă, proaspăta mămică are nevoie și de un altfel de ajutor pentru a menține lactația. Acest ajutor este cunoscuta pompă de sân, care poate ajuta în diverse situații curente, de la golirea completă a sânilor și evitarea apariției unor probleme de sănătate pentru mamă, până la alimentația corectă și în cantitatea necesară pentru bebeluș.

Pe piață există o multitudine de variante de aceea este foarte important să știi cum să alegi o pompă corectă și mai ales, care este pompa de sân cu care îți poți prelungi perioada în care alegi să hrănești copilul cu lapte matern. Anca Leibovici, importatorul Spectra, cel mai bine vândut brand de pompe pe amazon.com, recomandă ca proaspetele mămici să ia în considerare pompa dublă de sân.  

Avantajele pompei de sân duble

 Nivele multiple de reglaj!
Multe mame se tem că folosirea unei pompe de sân le-ar putea provoca dureri. Extragerea laptelui matern trebuie să fie o experiență delicată, cu care fiecare mamă să se simtă confortabil. Pornind de la acestă nevoie, cercetatorii Spectra au creat pompe de sân cu multiple nivele de reglaj a puterii de vacuum, ideale pentru o mamă încă din primele zile după naștere.

Cu ajutorul pompelor Spectra, fiecare mămică poate controla în orice moment puterea de vacuum a pompei, având la dispoziție între 10 și 60 de nivele de reglaj, în funcție de model.

Igienă sporită cu același efort!
Tot ce intră în contact cu bebelușul trebuie să fie igienzat și să nu-i pună în pericol sănătatea. Spectra s-a ocupat și de acest aspect și a redus riscul contaminării laptelui matern. Astfel, pompele de sân Spectra sunt prevăzute cu un filtru de protecție care nu permite scurgerea laptelui spre corpul pompei. Toată cantitatea de lapte extrasă ajunge direct în recipientul de colectare.

De două ori mai mult timp pentru tine și bebelușul tău!
Timpul unei proaspete mămici este extrem de prețios, de aceea Spectra a creat pompe de sân duble, care reduc la jumătate timpul destinat extragerii laptelui matern. Astfel, mama câștigă timp pentru ea și familie dar și pentru ea și bebeluș. Studiile au demonstrat că pompând simultan la ambii sâni, cantitatea de lapte extrasă crește, iar perioada de lactație se menține mai mult timp.

Investiție sigură!
Sunt numeroase situațiile în care proaspăta mămică alege o pompă la recomandarea prietenelor sau rudelor și se vede nevoită apoi să o înlocuiască deoarece nu i se potrivește sau, în cazuri extreme, decide să oprească alăptarea considerând că nu are suficient lapte.

Achiziția unei pompe de sân este o investiție pe termen mediu, de aceea este bine să aveți în vedere câteva aspecte:
- disponibilitatea de a o testa;
- garanția oferită de producător/importator;
- capacitatea de service de care dispune aceasta;
- posibilitatea de a achizișiona separat accesorii sau părți componente.

Pompele Spectra au o perioadă de garanție cuprinsă între 1 și 2 ani, în funcție de modelul ales iar pentru situațiile în care pompa trebuie să rămână în service, se oferă o pompă de schimb pe perioada service-ului. De la intrarea pe piața din România, Spectra și-a propus să vină în întâmpinarea nevoilor mamelor care alăptează, atât prin portofoliul de produse și accesorii puse la dispoziția acestora, ci și prin servicii de consiliere, suport și mentenanță pentru pompa achiziționată. Pentru mai multe detalii, vizitați www.spectrababy.ro.

 Pompa de san electrica dubla Spectra S2 Pompa de san electrica dubla Spectra S1
 Pompa de san electrica dubla Spectra 9+  Pompa de san electrica dubla Spectra DEW 350

Spectrababy
www.spectrababy.ro
Articolul urmator
Am fost judecată aspru în grupul de mămici pentru faptul că am fost nevoită să opresc alăptarea. Cum rămâne cu solidaritatea și grija pentru alte mame?
Am fost judecată aspru în grupul de mămici pentru faptul că am fost nevoită să opresc alăptarea. Cum rămâne cu solidaritatea și grija pentru alte mame?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Dieta anti-imbătrânire: ce să mănânci ca să te menții tânără
    Dieta anti-imbătrânire: ce să mănânci ca să te menții tânără

    În ultimul deceniu, cercetările din domeniul dietei și dermatologiei au explodat. Deși se cunoștea de mult timp legătura dintre factorii alimentari și modificările cutanate,...

    Câți pași trebuie să faci pe zi ca să te menții sănătos. Știința răspunde
    Câți pași trebuie să faci pe zi ca să te menții sănătos. Știința răspunde

    Mitul celor 10.000 de pași pe zi a fost demontat! Află câți pași trebuie să faci pe zi pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă!

    Sfaturi pentru părinți: Cum facem față unui adolescent rebel?
    Sfaturi pentru părinți: Cum facem față unui adolescent rebel?

    Printre marile provocări din viața de părinte se regăsește și aceasta: să faci față perioadei în care copilul tău este adolescent. Devenind tot mai independent și mai dornic...

    Cum să înfășori corect prosopul în jurul copilului, sfaturi direct de la un instructor de înot
    Cum să înfășori corect prosopul în jurul copilului, sfaturi direct de la un instructor de înot

    Vacanța mare se apropie, iar vremea caldă te îmbie să petreci timp alături de copilul tău și la piscină. În afară de faptul că nu trebuie să-l scapi din ochi când...

    Cum să îți iubești corpul din nou, după naștere: sfaturi prețioase de la 15 mămici
    Cum să îți iubești corpul din nou, după naștere: sfaturi prețioase de la 15 mămici

    Cea mai grea provocare după nașterea copilului pentru mămici este să învețe să își iubească noul corp. 15 femei ne dezvăluie cum au reușit să își accepte...

    Cum îți poți ajuta copilul în timpul primei lui răceli. Sfaturi pentru mame începătoare
    Cum îți poți ajuta copilul în timpul primei lui răceli. Sfaturi pentru mame începătoare

    Bebe trece prin prima lui răceală? Nu te speria! Răcelile la nou-născuți sunt frecvente și în majoritatea cazurilor nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Mai mult...

    Această dădacă lucrează cu copiii de 18 ani și ne împărtășește cele mai eficiente 3 metode de a calma tantrumurile
    Această dădacă lucrează cu copiii de 18 ani și ne împărtășește cele mai eficiente 3 metode de a calma tantrumurile

    O dădacă din Marea Britanie cu o experiență de 18 ani în lucrul cu copiii, le dezvăluie părinților cele mai eficiente trei metode de a calma tantrumurile celor mici.

    Susține imunitatea cu soluții eficiente și inovatoare
    Susține imunitatea cu soluții eficiente și inovatoare

    Un sistem imunitar puternic care să ne țină cât mai mult departe de răceli în sezonul rece sau să ne ajute să ne recuperăm mai ușor atunci când apar diverse...

    © 2024 Qbebe