Cum să desenezi un câine

de Alina Nedelcu
Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus Trimite articolul pe email

Copiilor le place să deseneze animăluțe, mai ales când vine vorba despre cele pe care le consideră adevărate tovarășe de joacă. Printre acestea se numără, desigur, și câinii. Iată de ce, în rândurile de mai jos, veți afla cum puteți să desenați un câine într-o maieră cu totul și cu totul specială. Distracție plăcută și spor la desenat!

Această variantă de câine poate fi desenată cu ajutorul unui copil mai măricel (de la 4 ani în sus).
Ceea ce este deosebit la acest câine este că va fi conturat pornind chiar de la denumirea sa din limba engleză: DOG. În plus, desenarea sa va implica utilizarea formelor pentru câteva litere (cum ar fi C, D, U, S), ceea ce îi va fi de mare folos copilului în deprinderea abilităților de scris.

Citește și: 8 jocuri ce il invata pe copil literele alfabetului

Nu în ultimul rând, în realizarea desenului veți vea nevoie de folosirea liniilor tip zig-zag și a celor curbe. Acest demers va stimula motricitatea fină a copilului.
Să vedem ce pași va trebui să urmați pentru a desena modelul de câine propus:
1.Începeți prin a scrie cuvântul "Dog" (folosind literele în acest format), având însă grijă să fie poziționat ușor într-o parte (așa cum se va vedea și din imaginea de mai jos).

2.Desenați un fel de bulină în cadrul literei „g". Desenați o literă „c" în partea dreaptă a lui „g". Continuați să desenați și o altă „bulină" (umplută) în partea inferioară a literei „g" (aceasta va reprezenta nasul câinelui).

3.Conturați o „bulină" în forma literei „c". Aceasta va constitui ochiul drept. Desenați o linie curbă , pornind de la ochiul drept până veți ajunge la forma literei „o".
Desenați o altă literă „D" chiar în partea inferioară a primului „D". Desenați apoi și o limbă, folosind forma literei „u".

4.Faceți urechile câinelui. Fiecare ureche va avea forma literei „U", dar întoarsă pe dos. Conturați o linie pe limbă. Desenați și o literă „S" (dar invers) pentru a obține coada câinelui.

5.Creionați o linie zig-zag (dar curbată) pentru a finaliza coada. Desenați două linii pentru corpul câinelui.

Cum sa desenezi un caine pornind de la cuvantul dog

6.Desenați lăbuțele (cu ajutorul unor forme similare literei „U" de mână). Desenați două linii curbe în spatele fiecărei lăbuțe.

7.Desenați o linie curbă în partea inferioară a lăbuțelor. Desenați câte două astfel de linii pentru fiecare lăbuță.

8. Puteți colora cățelul așa cum vă place.

Cum sa desenezi un caine

Citește și:10 activitati simple cu ajutorul carora iti poti invata copilul sa deseneze

Voi mai știți și alte moduri în care să puteți desena un câine alături de micuțul vostru?

Surse:

www.drawinghowtodraw.com

Surse poze:
www.usercontent2.hubimg.com; www.drawinghowtodraw.com

 

Trimite articolul pe facebook Trimite articolul pe Google Plus

Articole asemanatoare

 
 
Editorial Qbebe
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Părinţi, câte dintre aceste reguli de bun simţ îi învăţaţi pe copii?Bunul simț, săracul, este, în continuare, nevăzut de către mulți dintre copiii prezentului, adulții viitorului. De ce? Pentru că proprii lor părinți nu vor, nu știu, nu îi interesează să le ofere un...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Articole Noi Qbebe
Qbebe Funny
Qbebe Horoscop saptamanal
Newsletter Qbebe
Data nasterii bebelusului
   
Radio Romania Junior
sigur.info-fii sigur pe net