Ciupercile sunt numite, de foarte multe ori, un "aliment greu" pentru copii. Cand vorbim despre ciuperci, unii pediatri le recomanda in alimentatia copiilor destul de repede dupa varsta de un an, altii, dupa doi, altii, abia dupa patru ani. Sunt si medici care permit consumul lor chiar dupa varsta de noua luni. Asadar, parerile sunt impartite; cel mai bine este sa urmati sfatul propriului pediatru, intrucat aceasta ar trebui sa se bazeze pe organismul fiecarui copil, unic, in felul sau. Sunt copii cu sensibilitati digestive, sunt copii mancaciosi si pofticiosi, cu un sistem digestiv puternic si rezistent; apoi, sunt copii dezvoltati si gata sa manance cam orice aliment mult mai repede decat alti copii de varsta lor. Altii, dimpotriva, sunt feriti de o gama larga de alimente mult dupa varsta de un an.
Oricand decideti, impreuna cu pediatrul, ca a sosit momentul sa dati copilului sa guste ciuperci, iata ce trebuie sa stim despre ele.
In primul rand, ciupercile sunt o foarte importanta sursa de proteina; se spune ca au de doua ori mai multe proteine decat carnea, motiv pentru care sunt supranumite si "carne vegetala". In plus, ele sunt un aliment hipocaloric, deci sunt perfecte in dieta copiilor supraponderali (evident, si in cea a adultilor care au probleme cu greutatea, cu conditia sa nu le mancam prajite sau in combinatie cu carbohidrati). Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO |
Cauta o gradinita in orasul tau