Ce poți face pentru a ameliora tusea din timpul nopții a copilului tău

Ce poți face pentru a ameliora tusea din timpul nopții a copilului tău

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Tusea din timpul nopții este una dintre cele mai supărătoare afecțiuni cu care se pot confrunta copiii. Îi putem ajuta însă ca aceasta să se amelioreze dacă vom apela și la diverse remedii naturale. Înainte de a ne antrena în acest demers, este bine să știm care ar fi cauza responsabilă de apariția tusei. Pentru a ne lămuri cât mai bine și pentru a lua cele mai bune măsuri pentru copilul nostru, este necesar să consultăm un medic pediatru.

Tusea din timpul nopții este foarte neplăcută și pentru ca va tulbura somnul copilului. Datorită unor remedii naturale, aceasta se poate ameliora, iar micuțul tău se va putea odihni mai bine, dându-i organismului prilejul să se refacă și să se vindece mai rapid.

Printre cele mai recomandate remedii contra tusei din timpul nopții se numără:

Hidratarea

Medicii ne îndeamnă, pentru ca tusea micuților din timpul nopții să nu fie atât de chinuitoare, să le dăm să bea, pe parcursul zilei, dar și în apropierea orei de culcare, diverse lichide călduțe.
De exemplu, printre cele mai recomandate băuturi în caz de tuse se află: un amestec de miere, lămâie, oțet de mere (acestea au rolul de a mai subția mucusul și de a-i facilita eliminarea) și ceaiurile cu lămâie. Mai mult, acestea au și rolul de a întări sistemul imunitar și vor grăbi astfel vindecarea.
Desigur, nu uita să-i dai copilului suficientă apă și mizează pe supe calde. În special supa de pui, dar și supele-cremă vor fi ideale în caz de tuse persistenă, întrucând vor subția mucusul și vor întări organismul.

Supa

Mierea

Studiile din domeniu au arătat că aceasta este unul dintre cele mai bune remedii împotriva tusei persistente din timpul nopții. De exemplu, un studiu efectuat în anul 2007 a demonstrat că acei părinți care le-au administrat miere copiilor înainte de culcare au beneficiat, alături de copiii lor, de un somn mai odihnitor. În plus, mierea, alături de medicamente pentru tuse, au grăbit vindecarea.
Mierea nu este însă recomandată copiilor mai mici de 1-2 ani (din cauza riscului de infectare cu toxina botulinică) și trebuie să ai grijă să nu faci abuz de ea. De exemplu, se recomandă ca un copil mai mare de 2 ani să primească aproximativ 1/2 de linguriță de miere, cei între 6 și 11 ani o linguriță, iar cei mai mari cam 2-3 lingurițe.
De asemenea, pentru a putea să administrezi mierea mai ușor, poți să încerci și următoarea combinație: 1/2-1 linguriță de miere naturală, pusă într-un pahar cu apă călduță și cu zeamă de lămâie.

Ghimbirul

Poate fi și el un remediu potrivit pentru tusea din timpul nopții, în condițiile în care are și proprietăți antivirale și antibacteriene.
Ideal este să-i prepari copilului un sirop homemade, pe care să i-l dai copilului de două ori pe zi.
Vei proceda astfel:
• Amestecă 1/4 de linguriță de piper cayenne cu praf de ghimbir.
• Adaugă și 1 lingură de oțet de miere și una de miere.
• Peste ele vei pune și 2 linguri de apă.
Copilul va primi câte o linguriță din acest sirop, dar numai dacă are peste 4 ani!

Ceaiurile

Ceaiurile unt cele mai recomandate remedii naturale pentru tusea din timpul nopții. Fă-i celui mic o cană de ceai cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare, pentru a te asigua că acesta va avea efectul dori la momentul potrivit. Iată care sunt printre cele mai indicate ceaiuri din combinații de plante care au un efect eficient asupra amelorăriii tusei:
- Ceaiul de cimbru, de lumânărică și de unguraș
- Ceaiul de lemn-dulce
- Ceaiul de lămâiță
- Ceaiul de isop
- Ceaiul de soc și ciuboțica cucului

Baietel racit ce are la indemana miere, ghimbir si alte remedii naturale

Aerosolii

Specialiștii ne sfătuiesc, pentru a-l ajuta pe copil să treacă mai ușor peste tusea din timpul nopții, să-l expunem la aburi. Rolul acestora va fi de a-l ajuta pe copil să respire aer ce nu-i va irita gâtul și pasajele nazale, iar accesele de tuse vor fi prevenite mai bine.
O soluție la îndemână va fi să dai drumul la cadă, cu apă fierbinte, să închizi ușa la baie și apoi să faceți saună împreună.
În plus, poți să apelezi și la un umidificator, pe care să-l pui peste noapte în dormitorul copilului. Ai însă grijă să deschizi geamurile dimineața, întrucât altfel excesul de aer umed va stimula apariția mucegaiului.

Desigur, cel mai eficient este nebulizatorul, aparatul de aerosoli, care, folosit timp de 30 de minute înainte de culcare, chiar și cu o simplă soluție de 1 ml dexametazonă și 5 ml ser fiziologic, poate să calmeze chiar și cea mai agresivă tuse.

Siropurile cu extracte naturale standardizate

imunotus Siropurile cu extracte naturale standardizate sunt foarte eficiente în ameliorarea tusei copilului, mai ales dacă sunt administrate așa cum este indicat, și dacă au ingrediente active care sunt cu adevărat eficiente în cazul acestui simptom. 

Imunotus Sirop este unul dintre acele siropuri care conține cele 4 ingrediente active de care este nevoie pentru ameliorarea tusei: extract din frunze de cimbru, extract din flori de ciuboțica cucului, extract din fructe de soc, vitamina C și poate fi administrat copiilor de peste 2 ani. Siropul fluidizează secrețiile mucoase și favorizează expectorația, și, mai mult, pentru că poate fi administrat timp de 14 zile, contribuie la menținerea stării de sănătate a căilor respiratorii și la funcționarea normală a sistemului imunitar. 

Uleiurile esențiale

Acestea au capacitatea de a reduce mucusul, de a calma senzația de iritație din gât și de a calma tusea. De asemenea, aceste uleiuri pot ușura considerabil respirația. Avantajul folosirii uleiurilor este că putem apela la ele ca atare, pur și simplu făcând niște inhalații într-un vaporizator special, fie le folosim pentru a face masaj cu ele (ai însă grijă să testezi pielea bebelușului, daca are sub 3 ani, înainte de masaj), fie vor fi puse în cadă pentru ca al nostru copil să le poată inspira odată cu aburii formați. Indiferent de metoda aleasă, ne vom ajuta copilul să treacă mai ușor peste tusea din timpul nopții, cu atât cu cât vom folosi uleiurile înainte de culcare.

Poți prepara chiar tu o loțiune homemade- combină câte 1 picătură din uleiuri esențiale (de mentă, de eucalipt și de salvie) cu 2 linguri de ulei de măsline. După aceea masează-l ușor pe copil pe piept și pe gât. 


Surse:
www.homeremedyshop.com; www.livestrong.com; www.rd.com;www.sfatulmedicului.ro; www.thestir.cafemom.com

Surse poze:

www.pixabay.com;www.pexels.com

Articolul urmator
9 reguli pe care sigur le ignori, dar care pot salva viața copilului în timpul călătoriei cu mașina
9 reguli pe care sigur le ignori, dar care pot salva viața copilului în timpul călătoriei cu mașina

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O zi din viața unei mame cu 11 copii: se trezește zilnic la 06:30, face școală acasă, apoi lucrează până la miezul nopții
    O zi din viața unei mame cu 11 copii: se trezește zilnic la 06:30, face școală acasă, apoi lucrează până la miezul nopții

    Să îmbini viața profesională cu cea de mamă este o adevărată provocare, mai ales când ai o familie numeroasă. Un exemplu în acest sens este și o mamă de peste...

    Mami, trezește-te! Mi-e foame! De ce bebelușii au nevoie să fie alăptați în timpul nopții
    Mami, trezește-te! Mi-e foame! De ce bebelușii au nevoie să fie alăptați în timpul nopții

    Să te poți odihni și pe parcursul nopții, în primele luni de viață ale bebelușului, este un obiectiv ce pare imposibil de atins. În primele săptămâni din viața...

    Și tu ai cârcei la picioare în sarcină? Uite cum poți preveni și ameliora acest simptom foarte des întâlnit în rândul gravidelor
    Și tu ai cârcei la picioare în sarcină? Uite cum poți preveni și ameliora acest simptom foarte des întâlnit în rândul gravidelor

    Cârceii apar de regulă în ultimele luni de sarcină, mai ales noaptea și sunt foarte dureroși. Află cum poți să ameliorezi durerea și cum poți preveni apariția lor!

    Gât inflamat și iritat? Ce poți face pentru copilul tău
    Gât inflamat și iritat? Ce poți face pentru copilul tău

    Aproape că nu există părinte care să treacă prin sezonul rece fără să audă „Mami, mă doare în gât!”. Majoritatea părinților se îngrijorează atunci...

    10 moduri prin care poți să dăruiești cel mai de neprețuit cadou Crăciunul acesta: timpul tău
    10 moduri prin care poți să dăruiești cel mai de neprețuit cadou Crăciunul acesta: timpul tău

    Cum se apropie perioada Crăciunului, cum începem să ne agităm în legătură cu darurile pentru cei dragi. Ce ar fi ca anul acesta, în loc să alergi prin magazine după...

    12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!
    12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!

    Lumea noastra pare sa fie din ce in ce mai obsedata de bani. Si, in timp ce se incearca intelegerea aceastei mentalitati, devine greu de acceptat. Da, banii sunt necesari pentru...

    Un elev din Bacău a fost sărbătorit în timpul orelor cu șampanie și lăutari. Mama copilului a vrut să-i facă o surpriză
    Un elev din Bacău a fost sărbătorit în timpul orelor cu șampanie și lăutari. Mama copilului a vrut să-i facă o surpriză

    Părinții unui elev din Bacău i-au făcut fiului lor o surpriză mai…inedită. A venit o cântăreață de muzică populară și i-a cântat, iar la final, a scos o...

    12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul
    12 activități pe care le poți face la plajă cu copilul

    Pentru cei mai mulți dintre noi, vacanța de vară nu ar avea parcă același farmec dacă nu am petrece și câteva zile la malul mării. De altfel, cei mici sunt oricând...

    © 2024 Qbebe