Saltelele pentru copii: Fundamentul sanatatii si dezvoltarii normale (P)

Saltelele pentru copii: Fundamentul sanatatii si dezvoltarii normale (P)

QBebe

Formarea corecta a coloanei vertebrale si calitatea somnului sunt elemente esentiale pentru asigurarea dezvoltarii sanatoase a copiilor.

În primele zile, nou-nascutul doarme pâna la 21 de ore pe zi, ajungând la 16-17 ore/zi spre sfârsitul lunii. Salteaua copilului are, in primul an de viata, rolul cel mai important in formarea corecta a coloanei vertebrale, iar calitatea sa, impreuna cu accesoriile potrivite sunt definitorii pentru calitatea somnului.

Somnul este absolut necesar pentru functionarea normala a creierului si a întregului organism prin influentarea directa a multor functii importante ale organismului, precum:

- ajuta la autovindecare,
- la crestere si dezvoltare,
- influenteaza starea de spirit,
- comportamentul, precum si
- capacitatea de învatare.
Studii recente au legat riscul de obezitate de un somn insuficient. În timpul somnului, creierul sintetizeaza substante chimice care ajuta la reglarea centrului foamei si implicit la controlul greutatii.

De mare importanta pentru somnul bun sunt:
- durata, care trebuie sa fie corespunzatoare vârstei si starii de sanatate;
- somnul netulburat.

Când vine vorba de somnul netulburat, specialistii au gasit un factor comun, ce perturba somnul: "mentinerea echilibrului termic pe timpul noptii".

Starea de frig, sau starea de prea cald, produc trezirea repetata în timpul noptii.

Iata si remediul pentru odihna corecta: conditii bune pentru somn - o saltea de calitate!

Somnul bebelusului: 5 motive pentru care salteaua este importanta

1. Salteaua potrivita previne riscul mortii subite

Cercetarile stiintifice au aratat ca alegerea unei saltele ferme, mai tare, pentru patul copilul are efect hotarator pentru scaderea riscului de moarte subita a sugarului. Oamenii de stiinta apreciaza ca riscul de aparitie a mortii subite scade si mai mult daca este utilizata o saltea din fibra de cocos organic. Lenjeria de pat trebuie sa se potriveasca foarte bine pe saltea, sa fie cat mai fixa, astfel incat copilul sa nu se infasoare accidental in ea si sa se sufoce. Datorita riscului crescut de sufocare a sugarului si copilului foarte mic, utilizarea altor obiecte decat cearsaful, cum ar fi perne sau jucarii din plus, nu sunt recomandate.

Saltele cocos cu memorie, BIOKOKOS


 

  

Saltele cocos cu memorie lana pura virgina

si husa bio, detasabila SoftBio

2. Saltelele de calitate sustin corect coloana vertebrala, asigurand dezvoltarea sanatoasa.

La inceput sugarii dorm de obicei in pozitia din uter, cu coloana curbata, culcati pe burta, cu genunchii trasi si sezutul in sus. Cu timpul insa isi indreapta pozitia desprinzandu-se de forma corpului de la nastere. Astfel, salteaua joaca un rol foarte important in dezvoltarea corecta a coloanei bebelusului.

saltea copii

Saltele bivalente cocos+latex

saltea copii

Saltele Comfort cu miez bivalent cocos- latex

3. Calitatea saltelei, influenteaza calitatea somnului

Neutralitatea electrostatica, stabilitatea termica, capacitatea de respiratie, reducerea umiditatii, inhibarea dezvoltarii bacteriilor care genereaza mirosurile neplacute, capacitatea de intretinere si curatare periodica a husei, sunt factorii determinanti pentru somnul netulburat, asigurati de o saltea de calitate.

saltele copii

Saltele Premium miez natural Tencel,

spuma de lemn

saltele copii

Saltele Premium miez spuma

din latex natural Morgentau

4. Copiii care dorm sanatos, sunt mai inteligenti

In timpul somnului, nou-nascutii acumuleaza cunostinte. Principala concluzie la care a ajuns un grup de cercetatori de la Universitatea din Florida in urma unui studiu privind somnul nou-nascutilor, primul de acest fel, a fost ca nou-nascutii pot acumula cunostinte in timp ce dorm, mai bine decat se credea. O particularitate a creierului nou-nascutilor este marea lor plasticitate neuronala, care consta in capacitatea conexiunilor neuronale de a fi schimbate. Nou-nascutii se pot adapta foarte bine la procesul de invatare in general, deoarece creierele lor au o plasticitate incredibila, cu o tendinta impresionanta de a fi modelate, schimbate prin experienta acumulata.

saltele copii

Saltele Premium miez spuma

 latex natural Pali

saltele copii

Saltele Premium Sleep fresh,

ioni argint, suport levitant Brise

5. Pozitia corecta pe timpul somnului, impreuna cu accesoriile necesare

Pana in ultimii ani recomandarile pediatrice interziceau somnul pe spate al bebelusilor datorita riscului de inec cu regurgitarea, desi aceasta pozitie este cea mai buna pentru dezvoltarea corecta a coloanei vertebrale. Cercetarile Academiei Pediatrice Americane recomanda insa, incepand din anul 2009, aceasta pozitie ca cea mai importanta, insotita insa de o perna speciala pentru nou nascuti care asigura un somn in siguranta si o respiratie usoara .

Perna speciala pentru bebelusi

Cearsafuri speciale din fibra Tencel

Kalmuck pentru saltele

Protectie saltea bebelusi

 

Cum alegi salteaua pe care va dormi bebelusul?

Coloana vertebrala a bebelusului este la inceput insuficient dezvoltata.

Cum trebuie sa fie salteaua?

In nici un caz prea moale ( in nici un caz din burete simplu, care se incinge si se deformeaza foarte usor), dar nici extrem de tare. ( nu din fan, iarba de orice fel, granule vegetale - cereale, etc)

O saltea ortopedica, cu elasticitate punctuala, sustine in mod optim corpul bebelusului dvs., eliberand coloana de presiune. Astfel este posibil ca, sira spinarii se dezvolte, sa evolueze optim.

O saltea ortopedica previne formarea de adancituri, revenind mereu la forma optima pentru copil, urmand si sustinand linia naturala a corpului pe timpul somnului, indiferent de pozitia in care ne place sa dormim.

Exista astazi 2 principii pe baza carora se confectioneaza saltele de calitate:

I. Saltelele din fibra de cocos cu memorie, sunt singurele saltele din materiale naturale corespunzatoare pentru bebelusi, calitatea acestora fiind potentata de utilizarea de lana pura virgina, cu efect de reducere a umezelii si huse detasabile din bumbac organic, sau huse fagure, cu tratament antibacterian;

II. Saltelele Premium, de cercetare in domeniul somnului sanatos, din spume reci , obtinute din diverse materiale, intre care se evidentiaza cele obtinute din latex natural, sau fibra Tencel - celuloza din lemn.

Saltele tineret miez lattex

Morgensonne

Saltele tineret miez natural Tencel

Waldduft

In loc de concluzie

Avem azi cea mai mica speranta de viata din UE! Ignoranta parintilor nostri si lipsa lor de posibilitati sunt printre cauze.
Garantam însa, copiilor care se nasc acum în România si utilizeaza sistemele recomandate de Babycomfort pentru dezvoltarea bebelusilor, "o speranta de viata si un nivel intelectual" (stimulat de functionalitatea produselor noastre), la cel mai înalt nivel posibil în civilizatia globala contemporana.

Ionel Lucian SERBAN
Babycomfort-Romania
www.babycomfort.ro  

Articolul urmator
5 activități pe care specialiștii în sănătatea creierului nu le recomandă pentru copii
5 activități pe care specialiștii în sănătatea creierului nu le recomandă pentru copii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cauzele dezvoltării sindromului de intestin iritabil la copii
    Cauzele dezvoltării sindromului de intestin iritabil la copii

    Sindromul de intestin iritabil reprezintă o tulburare funcțională a tractului gastrointestinal și este frecvent întâlnită în rândul copiilor și adolescenților,...

    9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie
    9 lucruri aparent ciudate, dar normale, la bebeluși care nu trebuie să te sperie

    Atunci când ai un bebeluș, mai ales dacă este primul, nu știi întotdeauna la ce să te aștepți. E ușor să te îngrijorezi, însă vestea bună este că unele...

    Campionii sănătății aleargă pentru terapia copiilor cu autism
    Campionii sănătății aleargă pentru terapia copiilor cu autism

    După 2 ani de pandemie, în care sedentarismul și creșterea în greutate a copiilor a atins cote alarmante, Crosurile pentru copii și părinți Campionii Sănătății...

    Studiu: tonul vocii profesorilor poate avea efecte negative asupra dezvoltării copilului
    Studiu: tonul vocii profesorilor poate avea efecte negative asupra dezvoltării copilului

    Fiecare dintre noi își aduce aminte atât de vocea blândă a cadrelor didactice pe care le-am avut pe parcursul anilor de școală, cât și de tonalitatea mai dură...

    Tu ți-ai îmbrățișat copilul astăzi? Beneficiile uluitoare ale acestui obicei asupra dezvoltării armonioase a copilului
    Tu ți-ai îmbrățișat copilul astăzi? Beneficiile uluitoare ale acestui obicei asupra dezvoltării armonioase a copilului

    Îmbrățișarea primită de la părinte nu se compară cu nimic pe această lume. Îmbrățișările au efect benefic asupra stării de bine a copilului, dar și asupra...

    Șarlatania din domeniul psihologiei și dezvoltării personale, un fenomen tot mai răspândit
    Șarlatania din domeniul psihologiei și dezvoltării personale, un fenomen tot mai răspândit

    Suntem din ce în ce mai atrași de ideea de a ne vindeca traumele, de a fi oameni mai buni și de a ne găsi scopul, ca să nu simțim că ne trăim viața „din inerție”....

    Tăticii pot să participe din nou la naștere. Ce recomandări sanitare are Ministerul Sănătății
    Tăticii pot să participe din nou la naștere. Ce recomandări sanitare are Ministerul Sănătății

    Vesti bune pentru viitoarele mămici! Tații pot fi prezenți la nașterea copilului, însă trebuie să îndeplinească câteva condiții importante. Ministerul Sănătății...

    Sistem de evaluare a sănătății mintale a cadrelor didactice cu psihiatri și vize anuale. Ce schimbări se solicită în Educație
    Sistem de evaluare a sănătății mintale a cadrelor didactice cu psihiatri și vize anuale. Ce schimbări se solicită în Educație

    Noul secretar de stat în Ministerul Educației, Antoneta Bolchiș solicită un sistem de evaluare a sănătății mintale a cadrelor didactice cu psihiatri și monitorizarea anuală a...

    © 2024 Qbebe