Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X

7 ciudățenii bizare ale unei case explicate

de Alina Nedelcu

Nu de puține ori se poate întâmpla ca liniștea casei noastre să fie tulburată de apariția a tot felul de sunete. Cele mai multe dintre ele ni se par ciudate, cu atât mai mult cu cât știm că nu am utilizat recent anumite obiecte sau că nu am fost în anumite încăperi. Experții ne asigură că astfel de sunete nu trebuie să ne sperie, ci doar să ne pună în gardă. Desigur, așa cum vom afla și din articolul de mai jos, unele dintre sunetele „ciudate" din casa noastră se produc din cauza trecerii timpului sau a schimbărilor de temperatură, iar altele apar ca urmare a unor defecțiuni. Important este să fim mereu atente la ceea ce se întâmplă în casă și să nu ne ferim să solicităm opinia și ajutorul unui specialist.

Scările din lemn scârțâie

Scârțâitul scărilor este unul dintre cele mai comune sunete ciudate pe care le putem auzi în casă. Nu trebuie să vă sperie un astfel de sunet, întrucât este o dovadă a folosirii intense a acestora și a învechirii.
O scară este alcătuită din: treptele propriu-zise (pe care pășim), din contratrepte - (element vertical care face legatura intre doua trepte) și vangul (grinda laterala sau centrala care permite sustinerea treptelor). Cu timpul, ca urmare a utilizării repetate, a diferențelor de temperatură și a umidității care afectează lemnul, dar și a cuielor și șuruburilor ce încep să se slăbească, poate să apară scârțâitul.
Există însă câteva soluții care pot duce la diminuarea enervantului scârțâit al scărilor din casa ta. Iată niște exemple:
• În zonele în care sesisezi că scările scârțâie mai tare poți adăuga un fel de „întărituri". Acestea ar putea consta, de exemplu, în niște șuruburi suplimentare adăugate între trepte și contratrepte.
• Pune covorașe antiderapante sau linoleum pe trepte- Acestea vor mai atenua din scârțâit când se pășește pe trepte.
Dublarea treptelor cu plăci din lemn- Fixate pe fiecare treaptă, și acestea pot diminua din scârțâit.

Fata ce sta pe scarile din casa

Cuptorul cu microunde pornește singur

Specialiștii spun că acest tip de cuptor poate porni singur din oricare dintre următoarele motive:
selectorul modului de încălzire nu funcționează corect
• racordurile de la ușiță sunt înțepenite
• s-a apăsat prea puternic pe butonul de pornire
• există anumite defecțiuni la butonul de pornire, la selectorul modului de încălzire, la ecranul de la ușiță
• ai setat cuptorul la o temperatură prea înaltă, iar aburii produși l-au supraîncălzit
• ventilatorul de răcire din interiorul cuptorului pornește întrucât unul dintre racordurile de la ușiță s-a defectat.

Înainte de a te apuca să faci tot felul de improvizații pentru a scăpa de sunetul produs de cuptorul care se aprinde singur, gândește-te la siguranță și solicită ajutorul unui tehnician. Numai acesta va identifica sursa problemei și va face reparațiile ce se impun. Fii însă pregătită să achiziționezi un nou cuptor, mai ales dacă este vorba despre defectarea unor mecanisme din interior.

Una dintre ușile din casă nu mai stă deschisă

Cauza principală a acestei probleme se leagă de faptul că, în timp, balamalele unei uși se slăbesc și aceasta nu mai poate avea o poziție verticală perfectă. Din acest motiv, se va modifica și centrul ei de greutate, iar ușa va avea tendința să stea închisă.
Soluția pentru remedierea acestei probleme este să se consolideze balamalele. Prima dată vor fi eliminate șuruburile care s-au slăbit, după care vor fi înlocuite cu unele noi. Acestea vor fi bine strânse, cu ajutorul unui ciocan. Dacă este necesar, vor fi lovite ușor de mai multe ori, până când ne asigurăm că s-au fixat cât mai bine.

În cadă se vede o pată de culoare portocalie, chiar dacă abia am făcut curățenie

Nu de puține ori ni se întâmplă să ne îngrijorăm că nu avem o cadă impecabilă.
Experții ne asigură că este normal ca, uneori, să observăm pete portocalii în cadă deoarece am curățat-o cu un produs pe bază de clor. Clorul va reacționa cu celelalte componente ale materialului din care este alcătuită cada și se vor forma asemenea pete.
Soluția este să curățăm cada cu un produs ce nu conține clor, precum peroxid de hidrogen sau oțet alb.

Citește și: Idei:cele mai frumoase băi rustice din lume

Ferestrele noastre șuieră

Dacă ți se întâmplă adesea să te sperii de sunetul ce se aude dinspre ferestrele tale, află că și acesta este unul dintre cele mai cunoscute sunete ciudate dintr-o casă.
Cauza acestui fenomen nu are nimic ieșit din comun: pur și simplu canaturile s-au slăbit din cauza diferențelor de temperatură sau dacă a pătruns prea multă apă la ele. De aceea, când este vânt sau la schimbările de presiune, cadrele ce suștin geamurile se vor deplasa mai mult.
Nu va fi complicat să scapi de această mică problemă. Fie va trebui să fie consolidate canaturile sau înlocuite, fie se vor etanșa ferestrele cu o substanță pe bază de silicon, fie vor fi cumpărate noi încuietori pentru geamuri.

Ferestrele pot provoca sunete ciudate

Din interiorul pereților se aud sunete de forma unor ciocăneli

Experții ne spun că un sunet puternic pe care-l putem auzi din pereți se numește „ciocan de apă". Acest sunet nu este atât de ciudat pe cât ni se pare și poate interveni în oricare dintre următoarele situații:
se acumulează prea mult aer în țevile de apă (de exemplu, din cauza unor probleme la scurgeri, din cauza unor fisuri în țevi etc.)
racordurile țevilor sunt slăbite - Din acest motiv, pot avea loc scurgeri de apă, ce se deplasează în toată structura de țevi din spatele pereților.
țevile se dilată când sunt fierbinți (cele din metal și cele din PVC)- Zgomotul produs în acest caz este mai evident când acestea nu au toate racordurile perfect îmbinate.
Va fi necesar să soliciți ajutorul unui specialist pentru rezolvarea acestei situații. Cel mai probabil, acesta va propune aerisirea unor țevi (pentru eliminarea surplusului de aer) sau chiar înlocuirea unora dintre ele.

Se poate sa auzim zgomote ciudate din peretii casei

Auzim apă curgând la toaletă, dar nimeni nu a umblat acolo

De cele mai multe ori, acest sunet ciudat din casă este provocat de o scurgere la supapa toaletei. Și în acest caz este recomandat să soliciți ajutorul unui specialist. Acesta fie va repara supapa, fie o va înlocui.
Uneori, poate fi vorba și de fisurarea unei țevi, chiar aflate în interiorul peretelui. Dacă se întâmplă așa, intervenția unui specialist este din nou necesară.

Baie

Citește și: 10 trucuri de organizare de la cea mai organizată femeie de pe Internet

Voi mai știți și alte sunete ciudate din casă, care ar trebui să ne pună în gardă?

Surse:
www.doityourself.com; www.diy.stackexchange.com;www.documents.tips;
www.hillerplumbing.com; www.homerenovations.about.com;www.homeguides.sfgate.com;
www.realsimple.com; www.spatiulconstruit.ro

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Ti-ar placea sa traiesti aici? Imagini cu cele mai spectaculoase case construite in 2013 Ti-ar placea sa traiesti aici? Imagini cu cele mai spectaculoase case construite in 2013
15 moduri inteligente de a decora peretii casei 15 moduri inteligente de a decora peretii casei
Inainte si dupa: renovari si idei de decorare uimitoare Inainte si dupa: renovari si idei de decorare uimitoare
30 de moduri creative de a reutiliza sticlele de plastic 30 de moduri creative de a reutiliza sticlele de plastic

Articole Lifestyle

12 cupluri din zodiac menite să se îndrăgostească și să se despartă 12 cupluri din zodiac menite să se îndrăgostească și să se despartă
Cântărea 300 de kilograme la 23 de ani! Cum arată femeia după 3 schimbări simple Cântărea 300 de kilograme la 23 de ani! Cum arată femeia după 3 schimbări simple
5 femei din zodiac care vor alege mereu pisica în locul bărbatului 5 femei din zodiac care vor alege mereu pisica în locul bărbatului
5 situații în care nu ai voie să porți rochia sau fusta cu ciorapi 5 situații în care nu ai voie să porți rochia sau fusta cu ciorapi

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Au început înscrierile la Ora de Educație Fizică! Seminar gratuit pentru părinți responsabiliAstfel, Marți, pe 24 aprilie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta, la Ora de educație fizică , toți părinții sunt invitați să asculte sfaturile specialiștilor școlii și să le adreseze cât mai multe...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Retete culinare
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Am testat piureurile organice Annabel Karmel și ne declarăm încântate. Atât eu cât și cea micăMă numesc Gheorghe Teodora Camelia, sunt mămica a doi copii minunați, un băiețel în vârstă de 3 ani și o fetiță de 1 an. Nu obișnuiesc să achiziționez din comerț produse gata ambalate destinate meselor...
Qbebe Horoscop saptamanal
Qbebe Funny

Naste natural

Cum antrenam creierul sa gestioneze durerea in travaliu: sfatul medicului (VIDEO)

Cum antrenam creierul sa gestioneze durerea in travaliu: sfatul medicului (VIDEO)

Domnul doctor Bogdan Cioata, medic
MAI MULT

Ritualul unei nasterii naturale ne transforma in mame – Dr. Szidonia Lacziko

Ritualul unei nasterii naturale ne transforma in mame – Dr. Szidonia Lacziko

Doamna doctor Szidonia Lacziko, Medic primar obstetrica-ginecologie, Doctor in
MAI MULT

Hipersensibilitatea la plasma seminala umana sau alergia la sperma

Hipersensibilitatea la plasma seminala umana sau alergia la sperma

Alergia la sperma este mult mai des intalnita decat s-ar putea crede si poate fi
MAI MULT

Bebee

sigur.info-fii sigur pe net