Trucuri în buget pentru o casă cochetă, chiar şi atunci când ai copii

Trucuri în buget pentru o casă cochetă, chiar şi atunci când ai copii

Bianca Onofrei

Atunci când vine vorba despre o casă cochetă termenul este relativ, în funcţie de percepţia fiecăruia. Unele persoane consideră că o casă trebuie să fie mobilată şi decorată după ultimele tendinţe în design de interior pentru a fi considerată cochetă, altele că este suficient să fie bine organizată şi decorată discret şi cu gust, fără să fie investite sume mari de bani.

 
Dincolo de obiectele care există în casă, un aspect foarte important este cel al curăţeniei şi al punerii în ordine a lor. Foarte multe persoane, în special femeile, nu suportă ca locuinţa să fie dezorganizată, să fie aruncate hainele la întâmplare, vasele nespălate sau praful neşters. Nu este nimic rău în a-ţi dori toate acestea, cu condiţia găsirii unui echilibru, astfel încât ordinea să nu devină obsesie. Totuși, pentru a te asigura că îndepărtezi de fiecare dată petele de murdărie fără să agresezi piesele de mobilier sau alte suprafețe, poți apela la ajutorul produselor de curățenie enzimatice. Acționează imediat și garantat, cu minim de efort și pericol, fiind 100% naturale. De asemenea, dacă le achiziționezi de aici ai ocazia să beneficiezi de o reducere de 5%. 
 
Foarte multe preferinţe, ca adult, îşi au provenienţa în copilărie. Aşa cum părinţii au întreţinut şi au organizat casa, în mare parte la fel va face şi copilul, atunci când ajunge la maturitate. Pot fi şi excepţii în care, ca adult, îţi doreşti să procedezi altfel decât ai văzut în familie. Oricum ar fi, este benefic pentru armonia în familie ca aşteptările fiecărui membru să fie analizate, iar responsabilităţile să fie discutate.

În momentul în care apar copiii în viaţa unui cuplu, chiar şi felul în care arată casa se schimbă. Este imposibil ca o casă în care locuiesc şi copii să arate ca cea a unor parteneri fără copii. Dincolo de existenţa jucăriilor, a pătuţului şi a tuturor obiectelor necesare pentru creşterea copiilor, există şi aspectul ordinii, care este mai greu de păstrat. De asemenea, anumite decoraţiuni pot fi nepotrivite pentru siguranţa copiilor. Cu toate acestea, sunt numeroase soluţii pentru ca tu să te bucuri în continuare de o casă cochetă, chiar dacă ai micuți prin preajmă.
jucarii copii

Iată câteva dintre ideile simple şi eficiente, care te ajută să te bucuri de o casă cochetă, cu mai puţin efort:

Redefineşte noţiunea de „curăţenie"
Atunci când ai copii este foarte uşor ca locuința să fie într-un haos total în câteva ore, chiar minute. Cu siguranță este foarte frustrant să faci curăţenie în toată casa, să arate totul impecabil şi în câteva ore să dispară orice urmă de ordine. În primul rând, încearcă să accepţi faptul că fiecare obiect nu va mai sta exact în locul ales de tine, atunci când locuieşti cu cineva şi mai ales când ai copii. În al doilea rând, apelează la câteva trucuri simple care te ajută să organizezi casa pentru a economisi mai mult timp. Unul dintre ele este să achiziţionezi câteva coşuleţe sau cutii cu aspect plăcut, care să se potrivească cu tema cromatică a casei, în care să depozitezi jucăriile aruncate prin casă de-a lungul zilei. Astfel, nu trebuie să te ocupi de sortarea lor şi de câte ori te împiedici de câte un obiect prin casă să-l "ascuzi" rapid.living casa

Adoptă o atitudine pozitivă faţă de copii atunci când vine vorba de ordinea în casă
Probabil că ţi-ar face plăcere ca, atunci când se joacă, cel mic să facă asta într-un singur spaţiu al camerei, în perfectă armonie. În realitate, cel mai probabil, va umbla prin toată casa, va trage de obiectele cu care se presupune că nu trebuie să se joace sau va arunca jucăriile prin cameră. Dacă este vorba de jucării, permite-i să se joace cu ele în voie, chiar dacă asta înseamnă să le împrăştie în toată casa; apoi, implică-l în strângerea lor. Activitatea de a face ordine poate fi distractivă, dacă o faceţi împreună și dacă ai o atitudine pozitivă.

Repoziţionează obiectele decorative
Dacă îţi place să ai rame foto, lumânări parfumate, flori sau alte decoraţiuni mai mult sau mai puţin fragile, ai grijă ca acestea să nu fie la îndemâna copiilor. Acest lucru este eficient nu doar pentru siguranţa lor, ci şi pentru păstrarea obiectelor şi a ordinii în casă. Chiar şi a renunţa la câteva decoraţiuni poate fi în avantajul tău, pentru că mai eliberezi spaţiul din casă, va arăta mai bine iar tu vei avea mai puţin de curăţat.

Păstrează curăţenia, puţin câte puţin, în fiecare zi
Chiar dacă o curățenie mai serioasă trebuie făcută la o anumită perioadă de timp, în funcţie de nevoile şi preferinţele familiei, cea mai bună metodă pentru a păstra casa în ordine este prevenţia. Atunci când ai folosit un obiect, asigură-te că l-ai pus la loc după ce ai terminat pentru a evita haosul. De asemenea, dacă acorzi 10 minute în fiecare seară pentru reorganizare te ajută ca dimineaţa să-ţi începi ziua mai bine, iar atunci când faci curăţenie, să nu mai ai atât de mult de muncă.decoratiuni

Alegerea obiectelor potrivite pentru copii
Atunci când ai copii nu înseamnă că toată casa trebuie să conţină obiecte colorate, animăluţe aplicate pe pereţi şi jucării. Poţi să păstrezi în continuare majoritatea camerelor aşa cum îţi place ţie, cu aceleaşi decoraţiuni şi obiecte de mobilier „pentru oameni mari". Tot ceea ce trebuie să faci este să le adaptezi la nevoile copiilor tăi, găsind o soluţie de compromis pentru toţi membrii familiei. Prin urmare, alege materiale care nu se murdăresc imediat, care pot fi uşor de curăţat, dar care arată în continuare foarte bine. Nu opta pentru covoare sau canapele în culori deschise sau cu model uni. De asemenea, te sfătuim ca pentru masa pe care mâncaţi sau cea din sufragerie nu alege suprafeţe foarte lucioase, mai ales negre, pe care se vede imediat praful și urmele de degete.

Stabileşte teritoriul
Chiar dacă nu poţi să închizi copilul într-o singură cameră, atunci când vine vorba de jucat, poţi să trasezi câteva reguli pentru fiecare tip de jucărie. De exemplu, poţi să nu îi permiți să se joace cu mingea în casă sau să aducă jucăriile de dimensiuni mari în sufragerie. Astfel, lași copilul să se joace şi în altă parte decât în camera lui, dar să păstrezi în continuare casa cochetă.

Simplifică dormitorul copilului
Chiar dacă îţi place cum arată un dormitor în revistele de design interior, asta nu înseamnă că poţi avea asta şi în realitate și mai ales când vine vorba despre dormitorul copilului. Cea mai bună soluţie este să simplifici mobilierul şi decoraţiunile, astfel încât ţie şi ulterior copilului să vă fie uşor să păstraţi ordinea. Dacă te aştepti la un pat cu zece perne aşezate simetric te asigurăm că vei fi dezamagită. Păstrează aceste fantezii pentru dormitorul propriu. Pentru copii, este foarte util să ai o ladă specială pentru pat, în care să pună toate pernele, păturile şi pe care seara să le scoată cu uşurinţă.

Nu cumpăra orice obiect pe care şi-l doreşte copilul tău
Dacă cel mic a dezvoltat o pasiune pentru un personaj din desenele animate sau dintr-un film nu înseamnă că trebuie să decorezi casa cu acea temă, să pictezi pereţii sau să cumperi tot felul de obiecte care ocupă mult spațiu. Poţi să îi dai alternative, cu obiecte care nu te obligă în a le păstra în casă pentru mult timp, cum ar fi baloane, pijamale imprimate, caiete şi chiar produse de îngrijire cu recipiente specifice. Copilul îşi poate schimba foarte des preferinţele, iar cu acest truc casa ta nu va avea parte de modificări şi aglomerări în fiecare lună.

Indiferent de metoda la care apelezi pentru a avea o casă cochetă, atunci când ai copii, asta nu se obţine peste noapte. Este nevoie de multă imaginaţie, dorinţă de adaptare şi relaxare pentru a găsi o soluţie simplă, care să nu tensioneze inutil viaţa de familie.


Articolul urmator
Ce trebuie să faci atunci când cineva îți critică stilul de parenting
Ce trebuie să faci atunci când cineva îți critică stilul de parenting

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Da, urăsc sunetul pe care îl fac copiii atunci când aleargă în casă
    Da, urăsc sunetul pe care îl fac copiii atunci când aleargă în casă

    O femeie mărturisește pe un forum de parenting din Marea Britanie că urăște sunetul pe care îl fac copiii atunci când aleargă prin casă. „Știu că toată lumea o...

    10 sfaturi care te vor ajuta să rămâi cu o atitudine pozitivă chiar și atunci când copilul refuză să mănânce
    10 sfaturi care te vor ajuta să rămâi cu o atitudine pozitivă chiar și atunci când copilul refuză să mănânce

    Fiecare copil trece prin etapa în care refuză să mănânce aproape tot ce i se oferă. Dacă al tău copil se află în această etapă în prezent și vrei să-l...

    Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă
    Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă

    Această mamă, care s-a îmbolnăvit de curând, este deranjată de faptul că soțul ei nu și-a luat liber ca să aibă grijă de copii, cât ea nu poate.

    Povestea Cosminei, tânără crescută la casa de copii care si-a văzut visul cu ochii. A reușit să își construiască o casă lângă locul unde a copilărit să fie alături de alți copii orfani
    Povestea Cosminei, tânără crescută la casa de copii care si-a văzut visul cu ochii. A reușit să își construiască o casă lângă locul unde a copilărit să fie alături de alți copii orfani

    Ajunsă la vârsta de doar trei anișori într-o casă de tip familial, Cosmina și-a văzut la maturitate visul devenit realitate. La vârsta de 28 de ani, după peste un...

    Chiar dacă acum am o familie și o casă, încă prefer să dormim la părinții mei, de Crăciun
    Chiar dacă acum am o familie și o casă, încă prefer să dormim la părinții mei, de Crăciun

    Printre dorințele pe care ținem să ni le îndeplinim an de an, de Crăciun, se regăsește și aceasta: să putem fi alături de cei dragi. Chiar dacă îți întemeiezi o...

    Cât de des este normal ca cel mic să se împiedice sau să cadă atunci când învață să meargă? Când trebuie să te îngrijorezi?
    Cât de des este normal ca cel mic să se împiedice sau să cadă atunci când învață să meargă? Când trebuie să te îngrijorezi?

    De la primii pași nesusținut de părinți și până la primii pași făcuți cu încredere în forțele proprii există multe căzături și lacrimi pe obraji (atât...

    Ce trebuie să faci atunci când copilul începe să rememoreze secvențe din vieți anterioare
    Ce trebuie să faci atunci când copilul începe să rememoreze secvențe din vieți anterioare

    "Am mai fost aici", "am mai văzut persoana aceea", "îmi aduc aminte cum am murit" sunt doar câteva din situațiile cu totul neașteptate când cei mici par să rememoreze...

    Ce fac zodiile în secret, atunci când sunt nefericite
    Ce fac zodiile în secret, atunci când sunt nefericite

    Oricine este "dator" cu provocări în viață. Pierdem jobul, partenerul și multe alte greutăți, dar fiecare își gestionează nefericirea așa cum consideră și cum îi...

    © 2024 Qbebe