Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X

10 lucruri pe care femeile le ascund de soții lor

de Irina Olteanu

Trebuie să recunoaștem că, deși în orice relație se spune că încrederea reciprocă și comunicarea între parteneri reprezintă elemente cheie, există o serie de lucruri pe care femeile evită să le împărtășească, ajungând efectiv în ipostaza de a le ascunde de soții lor. Care sunt acestea veți afla chiar aici.

Chiar dacă o femeie își iubește enorm soțul, tot există o mulțime de situații în care nu se va dezvălui complet. Ea va încerca în permanență să mențină unul-două secrete care i-ar putea justifica comportamentul și pe care soțul nu le va afla niciodată, fie de teama că l-ar putea pierde, fie că i-ar putea cauza frământări inutile. Este posibil ca în timp, dobândind încredere crescută, să le mărturisească sau, dimpotrivă, acestea să rămână pe veci sub tăcere.

1. Probleme de sănătate

Dacă o femeie descoperă ceva care îi provoacă neliniște precum o aluniță sau o umflătură suspicioasă, se va posomorî dar nu-și va expune anxietățile. Conform psihologului Kristen Carpenter din cadrul Centrului Medical Wexner din Ohio, reprezentantele sexului frumos își protejează în acest mod partenerii de îngrijorări inutile. Doar în momentul în care problema de sănătate se cronicizează sau se agravează o pot mărturisi, până atunci încercând să facă față singure situației. Dezavantajul principal reprezentat de această reacție este că femeile ajung să se închidă în sine, respingând sprijinul și nepermițând expunerea motivelor reale de frământare.

lucruri pe care femeile le ascund

2. Problemele din relație

Este vorba în acest caz despre o atitudine de tip pasiv-agresivă pe care femeile o abordează când discuțiile private cu soții sunt sortite eșecului sau nu conduc la rezultatele anticipate. Conform terapeutului Jodie Voth din Canada, o mulțime de femei sunt consultate de către ea fără știința partenerilor de viață deoarece ele își doresc să decidă singure dacă relația merită sau nu a fi salvată. Ele sunt conștiente că bărbații au un drept egal de a influența destinul relației, iar o atitudine echitabilă ar fi ca amândoi să participe în chestiuni care îi implică.

3. Preferințele sexuale

Psihologul Kristen Carpenter din cadrul Centrului Medical Wexner din Ohio susține că a întâlnit regulat femei care s-au plâns de prestația din dormitor a partenerilor. Se întâmplă acest lucru deoarece femeile nu obișnuiesc să discute despre sex decât arareori și cu atât mai puțin despre plăcerea resimțită în timpul unui act sexual. În mare parte acest lucru este ascuns de soți deoarece femeile nu-și doresc să comunice acestora acele acțiuni care le displac, temându-se că le-ar putea răni sentimentele. Ideal al fi ca o asemenea discuție să nu aibă loc în dormitor și să includă și aspecte pozitive legate de momentele de intimitate.

4. Lucrurile mai puțin ortodoxe

Deși majoritatea femeilor își doresc pasiune între așternuturi, adevărul este că nu-și manifestă dorințele la fel de deschis ca bărbații de teama de a fi percepute drept desfrânate și a fi judecate pentru un caracter lipsit de moralitate (unele se tem chiar că partenerul ar putea deveni nesigur și gelos). Din acest motiv multe femei pot face singure acasă o serie de experimente ce aprind imaginația, pe care însă nu le vor dezvălui niciodată.

5. Succesul personal

Chiar dacă pare greu de crezut, adevărul este că femeile sunt mai puțin înclinate să se laude în mod fățiș cu rezultatele de la muncă, cu eventuale promovări sau măriri de salariu. Evită să epateze în acest sens deoarece nu-și doresc ca partenerii să simtă că există o competiție între ele și ei și pot știrbi în vreun fel rolul deținut de bărbat în cadrul familiei tradiționale. Specialiștii confirmă că de multe ori bărbații chiar își simt statutul amenințat, deși susțin că doresc femei inteligente, realizate. De preferat ar fi să excelați fiecare în domenii de activitate diferite pentru a evita eventuale discuții pe tema succesului profesional.

6. Conturile bancare

Femeile mențin secrete conturile bancare din motive diferite, dar de multe ori este vorba doar de învățături preluate de la propria mamă, conform terapeutului Tomanika Witherspoon. Pentru unele este o regulă de aur să ai ceva bani puși deoparte, doar în cazul în care relația nu funcționează. Această abordare conferă femeilor un sentiment de siguranță; dacă soțul află însă de aceste economii sunt șanse mari să creadă că te pregătești din timp pentru un eșec al mariajului, simțindu-se trădat și putând suspecta că îi ascunzi secrete și mai mari. Finanțele constituie un subiect major într-o căsnicie, prin urmare este bine să cântăriți toate aspectele implicate înainte de a strânge bani pentru zile negre.

7. Dorințele materiale

În continuarea punctului anterior, femeile detestă să fie percepute drept materialiste. Prin urmare, ajung să își ascundă dorințele pe care le manifestă pentru confort, lux sau bani, afișându-le doar pe cele de natură morală/spirituală.

lucruri pe care femeile le ascund

8. Sentimentele pentru fostul partener

Chiar dacă nu mai există o apropiere fizică, o femeie poate fi în continuare atașată de fostul partener, dar cu siguranță soțul nu va afla acest lucru, în primul rând pentru motivul că actualul ar putea fi rănit. De asemenea, foarte multe femei au adânc tăinuite iubiri secrete. Pentru că inima unei femei este plină de sentimente profunde pe care nimeni nu le va putea vreodată descifra, este bine ca bărbații să se obișnuiască cu acest tip de secrete.

9. Neînțelegerile

Într-o relație apar mereu situații în care este vorba despre un dezacord, dar femeile nu îl vor releva de teamă că ar putea fi percepute drept egoiste. Chiar dacă în adâncul sufletului detestă decizia pe care bărbatul a luat-o, soția sa nu îi va mărturisi acest lucru.

10. Discuțiile cu fetele

Un bărbat nu va reuși niciodată să pătrundă în cele mai ascunse secrete pe care le implică discuțiile între fete. Aici se împărtășesc detalii picante, bârfe și informații dintre cele mai stânjenitoare. Femeile consideră că acest discuții, chiar dacă fac referire la parteneri, reprezintă ceva complet diferit de relația pe care o au și nu le-ar putea dezvălui pe deplin.

Surse:

www.foxnews.com; www.boldsky.com;http://timesofindia.indiatimes.com

Articole asemanatoare

Top 7 greseli pe care le fac barbatii in pat si solutii pentru acestea Top 7 greseli pe care le fac barbatii in pat si solutii pentru acestea
Top 7 lucruri pe care sa nu i le spui sotului tau Top 7 lucruri pe care sa nu i le spui sotului tau
7 comportamente de cuplu care afecteaza dezvoltarea copilului 7 comportamente de cuplu care afecteaza dezvoltarea copilului
Detalii pe care barbatii nu le observa niciodata la femei Detalii pe care barbatii nu le observa niciodata la femei

Articole Lifestyle

Ce fel de femeie eşti în funcţie de luna în care te-ai născut Ce fel de femeie eşti în funcţie de luna în care te-ai născut
Ce se întâmplă dacă pui aspirină în maşina de spălat! Efectul este neaşteptat Ce se întâmplă dacă pui aspirină în maşina de spălat! Efectul este neaşteptat
Cum să treci peste problemele cu banii în cuplu Cum să treci peste problemele cu banii în cuplu
Șase cauze neobișnuite ale infarctului Șase cauze neobișnuite ale infarctului

Alte articole care te-ar putea interesa

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Seminar gratuit pentru părinţi: înscrie-te la Ora de Informatică! Despre tehnologie în viaţa copiilorCopiii nu sunt adulţi în miniatură. Un copil are nevoi diferite, organismul lui este în creştere, iar creierul de asemenea. Creierul unui copil are mai multe conexiuni neuronale decât cel al adulţilor....

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Retete culinare
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
A doua vizită la Electronic Arts România – aniversare specială și jeleuriÎn urma primei vizite, rămăsese deschisă invitația, după cum v-am povestit aici, de a vizita și restul de etaje ale minunatei clădiri Electronic Arts Romania. Spun minunată nu fără o bază reală, ci pentru că...
Qbebe Horoscop saptamanal
Qbebe Funny
Link-uri recomandate

Naste natural

15 probleme comune pe care le poti avea in sarcina

15 probleme comune pe care le poti avea in sarcina

Sarcina este o perioada aparte din viata si, chiar daca poti fi extrem de
MAI MULT

Dieta potrivita pentru fiecare luna de sarcina

Dieta potrivita pentru fiecare luna de sarcina

Pentru a avea parte de o sarcina normala, fara a acumula un surplus ponderal
MAI MULT

Cum eviti rubeola in sarcina

Cum eviti rubeola in sarcina

Rubeola in sarcina dispune de simptome intiale greu observabile si se poate
MAI MULT

Bebee

Încearcă să nu faci prea multe ecografii în timpul sarcinii

Încearcă să nu faci prea multe ecografii în timpul sarcinii

Ecografiile s-au transformat în primele poze ale unui bebeluș. Însă, mersul
MAI MULT

Antioxidanţii fructe

Antioxidanţii – Ce sunt şi cum ne ajută

Zilnic, corpul nostru este ameninţat de produsele chimice denumite radicali
MAI MULT

Cum-trebuie-să-ne-convingem-copiii-să-iubească-şcoala

Cum trebuie să ne convingem copiii să iubească şcoala?

Specialiștii recomandă tinerilor părinți să înceapă de timpuriu să le
MAI MULT

Învață cum trebuie să respiri în timpul travaliului

Valoarea exercițiilor de respirație în timpul travaliului este deja bine
MAI MULT

sigur.info-fii sigur pe net