Cel mai complet ghid de instrucțiuni pentru o bonă...scris de un tătic

Cel mai complet ghid de instrucțiuni pentru o bonă...scris de un tătic

Corina Naftanaila

Cine a spus că mămicile sunt adevărate maniace ale controlului când vine vorba despre copiii lor, nu au cunoscut încă tăticul potrivit. Se pare că reprezentanții sexului puternic devin mai sensibili în fața unui mic omuleț și sunt dispuși să facă orice, chiar și un ghid de instrucțiuni pentru bonă.

Un proaspăt părinte este oricum, mai puțin liniștit și relaxat. Venirea pe lume a unui copil implică multe alte noi sarcini pe care trebuie să le rezolve din mers, neavând suficient timp de adaptare. Atât mama, cât și tatăl își doresc să se ocupe personal de îngrijirea micuțului pe toată durata zilei, însă cum acest lucru nu se poate face la nesfârșit, devine necesară o a treia persoană: bona.

Un utilizator al rețelei de socializare Reddit s-a confruntat cu problema primei bone a copilului său și și-a dorit să vină în ajutorul celorlalți. Acesta a postat un ghid complet de instrucțiuni pentru o bonă, de care s-a ocupat chiar el până la cel mai mic detaliu. Iată care sunt sfaturile și instrucțiunile tăticului pentru prima bonă a copilului!

"Acestea sunt doar câteva instrucțiuni privind îngrijirea unui copil. Sper că îți vor fi de folos.

Hrănirea. Primește câte un biberon la fiecare 2 ore. Astăzi am început de la ora 9:30. Trebuie să pui 85 de grame de formulă la încălzit în cuptorul cu microunde într-o cană de apă, timp de 30 de secunde. În timpul hrănirii, trebuie să miști încet biberonul până îți dai seama că poate suge laptele. Vei vedea că bule de aer la pe suprafața laptelui din  interiorul sticlei, semn că aerisirea este uscată.

ghid pentru bonaPlânsetele.
1. Verifici dacă are scutecul uscat. Cel mai simplu test este să vezi dacă partea din față este umflată, iar dacă este înseamnă că sigur a urinat. Treaba numărul 2 are un miros specific și trebuie să deschizi cu grijă partea din spate dacă vrei să verifici. Trebuie să te documentezi în legătură cu schimbatul scutecului (vezi tutorialul de schimbat scutece).

2. Este aproape ora mesei? În acest caz, știe că urmează șă-și primească biberonul și vrea să grăbească acest lucru. Trebuie să știi să interacționezi cu el și să-i distragi atenția de la acest lucru (vezi lista abilităților de interacțiune).

3. Posibil să nu se simtă bine. Trebuie să-i atingi nasul, mâinile și picioarele pentru că îi poate fi frig. Atinge-i șoldurile, gâtul și pieptul, îi poate fi prea cald. Verifică dacă este așezat într-o poziție corectă în scaun.

4. Poate fi agitat. Trebuie să interacționezi cu el astfel încât să-l faci să se calmeze.

Iată câteva abilități/trucuri pe care trebuie să le înveți și care sigur te vor ajuta.
Să-l faci să tacă. Pentru asta e nevoie să faci zgomot alb lângă urechea lui, pentru că se pare că bebelușii îl consideră relaxant. Dacă îți iei o aplicație specială pentru telefon, care scoate aceste sunete te poate salva de un moment de nebunie.

Suzeta. Este cunoscută și sub numele de „dopul pentru bebeluși" și poate da bebelușilor senzația că sunt alăptați. Tot ce trebuie să faci este să le-o bagi în gură. Nimic mai mult.

Ridicături în brațe, sau orice altă mișcare repetitivă. Trebuie să te asiguri că gâtul nu i se duce nicăieri, așează-l pe genunchiul tău și ridică-l în sus, în brațele tale. Aici și dansul poate da rezultate bune. Trebuie să ai în vedere faptul că limita dintre ridicat și scuturat este de câteva secunde, astfel că mai mult de două ridicături pe secundă ghid pentru bona 2este deja prea mult.

Înfășatul. Este cât se poate de simplu. Îl întinzi pe spate, îi bagi picioarele înăuntru, apoi aduci partea stângă, apoi pe cea dreaptă și apoi îl privești cum se strâmbă când vede că a fost băgat într-o cămașă de forță. De regulă, noi facem asta doar când este ora de culcare, dar dacă observi că nu se poate liniști, înfășatul devine o opțiune bună.

Așează-l într-o parte. Poți să-l pui în spațiul creat între mâna și corpul tău. Amy a avut succes cu aceeastă tehnică, dar eu nu.

Tutorial pentru schimbatul scutecelor.
Pas 1: Îl așezi pe spate, pe platforma pentru schimbat.

Pas 2: Desfaci părțile laterale.

Pas 3: Ridici cu grijă partea din față a scutecului pentru a vedea care este situatia, iar apoi o pui la loc. Aerul rece îl va face să urineze din nou. Dacă este doar urină, ai nevoie doar de un alt scutec, însă dacă este numărul 2 trebuie să ai la îndemână șervețele umede, un alt scutec și crema cu zinc.

Atunci când ai de-a face cu treaba numărul 2. Îi ridici fundulețul în sus prin intermediul picioarelor, pe care le apuci cu o singură mână. Scoți scutecul și brusc începi să respiri doar pe gură. Ștergi cu grijă zona cu ajutorul șervețelelor umede și trebuie să te asiguri că sunt curățate și testiculele și penisul. Este puțin ciudat, dar infecțiile sunt urâte iar el nu se poate descurca singur.

Pas 4: Aplici crema cu zinc pe funduleț și pe oricare altă zonă iritată.

Pas 5: Cazul în care urina și excrementele au trecut prin scutec. Este posibil să se întâmple și asta. Dacă este zona de pace, îi scoți cu grijă hainele, însă dacă ai de-a face cu o situație de război îi tai hainele cu o foarfecă fără vârf ascuțit. Nu-ți face griji în privința hainelor pentru că nimeni nu se dă în vânt după haine murdare, cu atât mai puțin el.

Pas 6. Înlocuirea scutecului. Desfaci noul scutec, prin depărtarea celor două benzi laterale și aranjezi bucățile de material din interiorul lui. Apoi trebuie să-i ridici din nou picioarele și fundulețul și să scoți scutecul murdar, asta dacă încă este acolo. Îl așezi pe scutec, cu cele două benzi în lateralele lui. El va începe să dea din picioare, pentru că i se pare amuzant însă tu trebuie să ignori încercările lui de împotrivire și să te grăbești să prinzi bucățile care se lipesc în față.

Pas 7: Îl îmbraci din nou.

Interacțiunea. Trebuie să îl așezi în fund. Spui „sus" și îl ridici ușor în sus și el va exersa de fiecare dat. Apoi spui „jos" și îl asezi din nou în fund. La fel ca prima dată, va exersa și se va ridica și așeza singur. Îl poți pune pe burta ta sau pe o suprafață moale și îl vei ține de talie. Îl lași în față și pe spate prin scuturături scurte, având tot timpul în minte regula secundelor. Totul se face pe ritmul muzicii, pe care o adoră. Pune-i muzică sau cântă-i".

Surse: someecards.com, jumblejoy.com, dailymail.co.uk, huffingtonpost.co.uk, popsugar.com.

Articolul urmator
Cel mai mare regret la divorț: faptul că mi-am pierdut socrii
Cel mai mare regret la divorț: faptul că mi-am pierdut socrii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cel mai faimos polițist din România va deveni tătic pentru prima oară. Cum a dat marea veste
    Cel mai faimos polițist din România va deveni tătic pentru prima oară. Cum a dat marea veste

    A devenit celebru acum mai bine de 5 ani, când a încercat să dezvăluie detalii despre ceea ce se întâmplă în Poliția Română. Între timp, a...

    Tranziția copilului către creșă: ghid complet pentru mămici și tătici
    Tranziția copilului către creșă: ghid complet pentru mămici și tătici

    A venit momentul în care te întorci la muncă! Cel mai probabil că te gândești să-l duci pe cel mic la creșă. Însă cum se va adapta acolo? E o idee bună? Dacă...

    Cum să descoperi stilul copilului de a învăța: ghid complet pentru părinți
    Cum să descoperi stilul copilului de a învăța: ghid complet pentru părinți

    Încă de când suntem foarte mici, ne formăm propriul stil de învățare. Unii dintre noi reținem informația cu ajutorul suportului vizual, alții ascultând sau...

    Spălarea corectă a mâinilor copiilor: ghid complet pentru părinți
    Spălarea corectă a mâinilor copiilor: ghid complet pentru părinți

    Spălarea corectă a mâinilor este un subiect important, dezbătut vehement în ultimii ani. Iată tot ce ai nevoie să știi despre spălarea mâinilor copilului tău.

    Eructația la bebeluși: ghid complet pentru părinți
    Eructația la bebeluși: ghid complet pentru părinți

    Eructația este un obicei foarte important în alăptare și se referă la eliminarea aerului pe care bebelușul îl înghite, atunci când mănâncă. Dacă sari...

    Ghid complet pentru disciplinarea copiilor: Cum să reușești, ca părinte, să-ți educi copilul fără pedepse fizice
    Ghid complet pentru disciplinarea copiilor: Cum să reușești, ca părinte, să-ți educi copilul fără pedepse fizice

    În ultimii ani, părinții încep să realizeze că pedepsa fizică nu este o tehnică eficientă pentru a-și educa copiii, ci mai degrabă o formă prin care să impună teamă....

    Dieta pentru copii: ghid complet pe vârste
    Dieta pentru copii: ghid complet pe vârste

    Pe măsură ce un copil își diversifică alimentația, una dintre grijile părinților este ca acesta să aibă o greutate adecvată vârstei și staturii sale. Excesul ponderal...

    Ștefan Stan a devenit tătic!
    Ștefan Stan a devenit tătic!

    Ștefan Stan, câștigătorul primului sezon al emisiunii ”Vocea României”, a devenit tătic pentru prima oară anul trecut. Artistul a povestit cum s-a pregătit...

    © 2024 Qbebe