3 calități de mamă pe care zodia ta le accentuează

de Irina Olteanu

Care sunt caliățile de mamă pe care zodia ta le accentuează, dar și slăbiciunile cele mai ușor observabile vei afla chiar aici alături de informații despre stilul de parenting care caracterizează fiecare zodie în parte.

Mama berbec (21 martie - 19 aprilie)

berbecCalități de mamă: încredere, forță, conștiință de sine și lipsa sentimentului de teamă
Slăbiciuni: competitivitate, furie, viziune limitată, vanitate și centrare pe propria persoană
Stil de parenting: deoarece mama berbec face totul în forță, te arunci deseori cu capul înainte. Abordezi totul ca pe o luptă: alertă, plină de viață și dornică să câștigi. Există o divă în orice mamă berbec, iar încrederea nu te părăsește niciodată, chiar dacă maternitatea te supune la unele obstacole. Observi că maternitatea presupune să pui pe primul loc o altă ființă, în condițiile în care ești obișnuită să fie propria persoană pe primul plan. Cel mic/cea mică este o ființă distinctă și vei reuși în general să reprezinți un model puternic de învățare pe întreaga durată a vieții, fiind mereu dornică de realizări.

Mama taur (20 aprilie - 20 mai)

taurCalități de mamă: stabilitate, bun gust, bun simț, fire muncitoare
Slăbiciuni: indulgență, materialism, schimbări de dispoziție, vanitate
Stil de parenting: Ai o natură ambiguă, în unele zile te asiguri că totul decurge conform planului și apoi poți pune la cale o petrecere. Deși ești o fire aspră când vine vorba de anumite principii de bază și nu îți cobori cu niciun preț standardele, ai și momente în care reprezinți o boare de aer proaspăt, fiind extrem de deschisă la nou. Deoarece această zodie este adepta economisirii și a returnării investiției, te aștepți ca și maternitatea să ofere niște rezultate palpabile, precum bune maniere, respect al autorității și idolatrizarea mamei. Aștepți așadar un fel de piedestal pentru meritele tale. Nu ești dispusă să devii prietenă cu copiii în dauna respectului, pe care-l pretinzi de la cei mici în orice situație. Nu trebuie să uităm de abilitățile tale manageriale pe care le pui în slujba tuturor detaliilor practice pe care le implică viața de familie.

Mama gemeni (21 mai-20 iunie)

Calități de mamă: versatilitate, tinerețe, curiozitate, minte deschisă, originalitate, creativitate
gemeniSlăbiciuni: inconsecvență, lipsa unor limite, tendința de a te contrazice pe tine însuți, nerăbdare, vorbit/ținut predici în loc să asculți
Stil de parenting: pare că ai personalități multiple, mereu versatilă, niciodată plictisitoare. Nu se plictisește nimeni cu tine în casă, deși din când în când s-ar bucura lumea să mai aibă parte de puțină liniște. Deoarece standardele tale se modifică fără preaviz necontenit, la fel procedezi și cu creșterea copilului. Deși ai niște principii bine stabilite, ajungi mereu să te contrazici pe tine însuți și nimeni nu poate anticipa următoarea ta mișcare. Nu poți să îți oprești creierul din funcționare și devii destul de anxioasă, cu toate că excelezi în comunicare și inteligență. Ești cea mai excentrică mamă sau cel puțin cea care își exprimă cel mai fervent părerea. Iar această energie mentală îți conferă un instinct matern realmente unic.

Mama rac (21 iunie - 22 iulie)

Calități de mamă: sensibilitate, confort, bun gust, devotament, sentimentalism
racSlăbiciuni: prea protectoare, îți schimbi dispoziția, ești temătoare, geloasă
Stil de parenting: ești încă din copilărie persoana care a oferit alinare oricui a avut nevoie, așa că maternitatea ți se potrivește ca o mănușă. Mamele rac par să fi fost născute pentru a crește copii și au o abordare idealistă asupra familiei, dorind să creeze un cămin drăguț și confortabil. Ești extrem de atașată de copii și vei rămâne confidentul lor pentru totdeauna. Viața de mamă poate avea un impact pozitiv asupra vieții tale sociale, în cazul în care consideri că un alt părinte merită să te deschizi în fața lui; dat fiind faptul că ești o fire relativ timidă, poți ajunge să vorbești mai mult despre tine. Ești selectivă însă, nu oricine ajunge să fie invitat la tine acasă, motiv pentru care te aștepți la loialitate de la o persoană ce a intrat în viața ta.

Mama leu (23 iulie-22 august)

Calități de mamă: ești dornică de joacă, ai abilități de lider, creativitate, încredere în tine
leuSlăbiciuni: ești centrată pe tine, îți place drama, ai prea multă energie
Stil de parenting: parentingul este pentru tine expresia supremă personală. Te implici cu trup și suflet în tot ceea ce ține de copil, fiind la dispoziția sa mereu. Vrei să crești copii capabili și de succes, care să facă lucruri bune în lume. Poți fi percepută drept având standarde prea ridicate, fiind la rândul tău perfecționistă și poți chiar să nu realizezi că vrei prea multe de la cei mici. Adevărul este că îți vor mulțumi când vor crește pentru viața pe care o au și la care tu ai contribuit prin firea ta. Când vine vorba de cadouri, pare că îți răsfeți copiii. Ei sunt de altfel bucuria și mândria ta, însă este bine să mai dai drumul la frâie din când în când, deoarece trebuie să deprindă singuri unele abilități, fără protecția ta.

Mama fecioară (23 august - 22 septembrie)

Calități de mamă: organizare și structură, bun simț, obiceiuri sănătoase, inteligență
fecioaraSlăbiciuni: tendința de a judeca, de nevroză și îngrijorare inutilă, simț al dreptății, tendință de a analiza excesiv
Stil de parenting: ești un spirit liber și un amestec de contraste. În unele moment planifici riguros și în altele dai frâu liber distracției. Deoarece ții la spațiul personal, maternitatea poate fi percepută uneori drept o invadare a intimității. În pofida laturii tale obsesive, ai și o parte relaxată. Îți place să călătorești, să te aventurezi. Datorită faptului că pui preț pe intelect, reușești astfel să vezi imaginea de ansamblu a maternității și să te relaxezi. Ești deseori solicitată pentru a oferi sfaturi, iar faptul că ești mamă scoate la iveală simțul umorului și latura filosofică. Pentru că ești perfecționistă, viața cu un copil te poate învăța să dai dovadă de mai multă indulgență chiar și cu privire la tine. Trebuie să încerci să fii cât de bună poți și nu să suplinești orice nevoie a copilului.

Mama balanță (23 septembrie - 22 octombrie)

Calități de mamă: răbdare, rafinament, bun gust, corectitudine
balantaSlăbiciuni: inconsistență, snobism, vanitate
Stil de parenting: maternitatea te ajută să-ți găsești echilibrul. Deși ai o reputație pentru procrastinare, fiind mamă ajungi să fii mai organizată. Îți plac relațiile, iar cea cu un copil îți oferă ocazia să organizezi viața unei mici ființe. Apreciezi jocurile de rol și te bucuri încet de fiecare moment frumos din viață. Adori să le răspunzi celor mici la întrebări și să le oferi tot felul de explicații. De asemenea, ajungi să îți îmbraci copiii extrem de stilat, ca și pe tine de altfel. Este bine să îți reamintești că nu dăunează un anumit grad de interdependență și individualitate.

Mama scorpion (23 octombrie-21 noiembrie)

Calități de mamă: putere, rezistență, intuiție, determinare
Slăbiciuni: control, paranoia, indisponibilitate emoțională, obsesivitate, reacții intense la greșeli
scorpionStil de parenting: emani un magnetism aparte. Reușești să îți stăpânești copilul cu o singură privire, dar ești în același timp extrem de protectoare, păzindu-l cu o putere de nestăpânit. Deși ceilalți te pot percepe drept o persoană rece, copilul tău îți atinge cele mai sensibile puncte și îți va fi greu să te detașezi. Te asiguri însă că viața sa este bine pusă la punct și că va avea parte de un viitor strălucit. Pui preț pe stabilitatea financiară și vei economisi pentru a-i fi bine. Viața cu tine ca mamă poate fi uneori epuizantă, din cauza modului în care îți dorești să controlezi totul, însă pentru că ești o fire intuitivă nu prea dai greș cu acțiunile tale, bazându-te pe sistemul propriu de ghidaj personal.

Mama săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)

Calități de mamă: aventură, înțelepciune, umor, perspectivă
sagetatorSlăbiciuni: nerăbdare, grosolănie, sinceritate, prea multă spontaneitate și lipsa structurii
Stil de parenting: Fiind cel mai liber spirit al zodiacului, meseria de părinte este o provocare pentru tine. Acționezi impulsiv, în baza instinctului. Este însă dificil să tratezi copilul ca pe o ființă umană și nu să îi dai constant comenzi, în timp ce viața ta pare să meargă pe un făgaș bine delimitat. Ajungi astfel să te epuizezi sau să eviți să te implici. Compensează însă latura ta spontană și neînfricată care este pusă la încercare de maternitate. Nu excelezi la planificare. Integrează-ți copiii în activitățile tale spontane și ai doar de câștigat. Când simți că libertatea îți este știrbită, apelează la simțul umorului.

Mama capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie)

Calități de mamă: planificare, structură, valori tradiționale, consistență, răbdare, chibzuință
capricornSlăbiciuni: grijă și anxietate, precauție exagerată, pesimism, îndoială cu privire la propria persoană, seriozitate la greșeli
Stil de parenting: Ai abilități de autoritate, masculinitate și structură, drept urmare ai tendința de a te comporta ca un tată sau ca doi părinți într-unul. Nu ți-e teamă să impui reguli sau să îți înveți copiii lecții de viață importante. Ești apropiată de copii, dar nu sunteți cei mai buni prieteni. Ești la rândul tău tradiționalistă, îți respecți părinții și poți fi destul de convențională. Îți arăți devotamentul prin fapte și nu prin afecțiune. Ești o fire interiorizată și un suflet trecut prin multe, cu responsabilități de mică. Dai dovadă de feminitate învelită în putere și muncești mult pentru ceea ce ai, având o etică de muncă puternică. Uneori ai putea să mai iei o pauză.

Mama vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)

Calități de mamă: tinerețe, gândire deschisă, originalitate, corectitudine
varsatorSlăbiciuni: limite, turbulențe și dramă, detașare, tendințe prea permisive
Stil de parenting: mama vărsător este un amestec eclectic de trăsături și imposibil de definit. Dai dovadă de afecțiune, dar și de detașare, aspră și totuși spontană, ești întruchiparea unui haos organizat. Îți schimbi părerile fără vreo informare prealabilă deoarece privești viața ca pe o aventură și vrei ca cei mici să experimenteze această utopia magică. Ești caracterizată de surprize și rebeliune, detașare emoțională, nefiind prea încântată de intimitate emoțională. Maternitatea va schimba acest lucru. Va dura însă o perioadă până te vei acomoda cu roller-coasterul emoțional. Tânjești după securitate și un cămin, motiv pentru care pentru a-ți găsi echilibrul și individualitatea este bine să nu îți înnăbuși pasiunile de dinainte de a deveni mamă.

Mama pești (19 februarie - 20 martie)

Calități de mamă: compasiune, imaginație, grijă, creativitate
pestiSlăbiciuni: manipulare, instabilitate, vină
Stil de parenting: mama pești este privită drept o sirenă seducătoare care reușește să-și introducă familia într-o bulă magică. Ești plăcută mai degrabă și nu privită drept intimidantă, empatică, spirituală, sensibilă, înțeleaptă și inteligentă emoțional. Ai tot felul de excentricități, dar te lași ghidată de inimă. Familia ta nu se plictisește, mai ales că îți vin idei năstrușnice de călătorii și aventuri. Nu ai însă limite și stabilitate. Deoarece nu îți place să ți se spună ce să faci, întâmpini probleme în a-ți impune rutina în ce privește copiii. Își adori micuții încât îi pui pe un piedestal, răsfățându-i constant. Menții apropierea cu ei chiar și când devin adulți, într-un mod relaxat.

Surse:
www.marieclaire.com; www.momstrology.com; www.sunsigns.org

Articole asemanatoare

Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 10-16 februarie 2014 Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 10-16 februarie 2014
Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 17–23 februarie 2014 Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 17–23 februarie 2014
Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 23 februarie-2 martie 2014 Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 23 februarie-2 martie 2014
Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 3- 10 martie Mama si copilul: horoscopul pentru saptamana 3- 10 martie

Articole Lifestyle

Ce fel de femeie eşti în funcţie de luna în care te-ai născut Ce fel de femeie eşti în funcţie de luna în care te-ai născut
Ce se întâmplă dacă pui aspirină în maşina de spălat! Efectul este neaşteptat Ce se întâmplă dacă pui aspirină în maşina de spălat! Efectul este neaşteptat
Cum să treci peste problemele cu banii în cuplu Cum să treci peste problemele cu banii în cuplu
Șase cauze neobișnuite ale infarctului Șase cauze neobișnuite ale infarctului

Alte articole care te-ar putea interesa

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Sunt mamă elicopter, primele două zile fără copilul meu. Șoc și groază! Să explicăm, pentru cei care nu cunosc semnificația termenului, conceptul de părinte elicopter. Acesta reprezintă un tip de părinte care este extrem de atent la experiențele și problemele cu care se confruntă copilul său...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Retete culinare
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
A doua vizită la Electronic Arts România – aniversare specială și jeleuriÎn urma primei vizite, rămăsese deschisă invitația, după cum v-am povestit aici, de a vizita și restul de etaje ale minunatei clădiri Electronic Arts Romania. Spun minunată nu fără o bază reală, ci pentru că...
Qbebe Horoscop saptamanal
Qbebe Funny
Link-uri recomandate

Naste natural

Dieta potrivita pentru fiecare luna de sarcina

Dieta potrivita pentru fiecare luna de sarcina

Pentru a avea parte de o sarcina normala, fara a acumula un surplus ponderal
MAI MULT

15 probleme comune pe care le poti avea in sarcina

15 probleme comune pe care le poti avea in sarcina

Sarcina este o perioada aparte din viata si, chiar daca poti fi extrem de
MAI MULT

Cum eviti rubeola in sarcina

Cum eviti rubeola in sarcina

Rubeola in sarcina dispune de simptome intiale greu observabile si se poate
MAI MULT

Bebee

Cum-trebuie-să-ne-convingem-copiii-să-iubească-şcoala

Cum trebuie să ne convingem copiii să iubească şcoala?

Specialiștii recomandă tinerilor părinți să înceapă de timpuriu să le
MAI MULT

Antioxidanţii fructe

Antioxidanţii – Ce sunt şi cum ne ajută

Zilnic, corpul nostru este ameninţat de produsele chimice denumite radicali
MAI MULT

Încearcă să nu faci prea multe ecografii în timpul sarcinii

Încearcă să nu faci prea multe ecografii în timpul sarcinii

Ecografiile s-au transformat în primele poze ale unui bebeluș. Însă, mersul
MAI MULT

Învață cum trebuie să respiri în timpul travaliului

Valoarea exercițiilor de respirație în timpul travaliului este deja bine
MAI MULT

sigur.info-fii sigur pe net