Sporturi indoor pe care le poti practica impreuna cu bebelusul

Sporturi indoor pe care le poti practica impreuna cu bebelusul

Alexandra Negreanu

Miscarea dupa nastere este o parte foarte importanta din recuperarea fizica a mamei. Insa, dupa aproximativ 8 saptamani de cand ai adus bebelusul pe lume poti cere acordul medicului pentru a incepe un program de exercitii regulate la o sala de sport. Bineinteles, fiind proaspata mamica, nu vrei sau nu ai cu cine sa lasi bebelusul acasa, insa acum, acesta numai este un motiv de ingrijorare. In aproximativ fiecare oras din tara exista cel putin un centru sau o sala de sport ce ofera mamicilor sansa de a se bucura de beneficiile acestor activitati sportive impreuna cu bebelusul.

Mai jos vei gasi 5 tipuri de sport recomandate proaspetelor mamici, dar si cateva centre sportive la care poti merge sa faci sport impreuna cu bebelusul:

Aerobic

Multe persoane cred ca dupa nastere, mamica este ca inainte. Insa, de fapt, aceasta este slabita si fizic, dar si emotional. Asadar, proaspata mamica are nevoie sa socializeze, sa se adapteze cu bebelusul. Exercitiile de aerobic practicate in grupuri de mame cu bebelusi permit revenirea corpului intr-o forma cat mai apropiata de cea initiala, in timp ce mama socializeaza, fara sa stea departe de bebelus.

Beneficiile aerobicului pentru mame

- reducerea durerilor de spate: fluctuatiile hormonale si apasarea greutatii copilului pe diferite vertrebe duce la aparitia durerilor de spate. Exercitiile de aerobic regulate pot ajuta la combaterea acestor probleme. Sedintele de aerobic impreuna cu bebelusul le ofera mamicilor posibilitatea de a se concentra pe tonifierea muschilor afectati de sarcina.

- imbunatatirea starii de spirit: in timp ce proaspata mamica face exercitii, nivelul de endorfina creste si se creaza un echilibru hormonal. Odata cu aceasta schimbare, scade riscul de aparitie al despresiei postnatale.

- socializare - in plus fata de beneficiile fizice, sedintele de aerobic cu bebelusul ofera mamei si o multime de beneficii emotionale, de asemenea.  Avand in vedere ca mama  executa miscarile prin atingeri terapeutice cu bebelusul timpul petrecut la sala poate fi  linistitor, destresant. Insa poate fi si distractiv, in unele centre  se obisnuieste sa se fredoneze cantece in grup. Aceste lucruri pot avea un efect pozitiv asupra bebelusilor.

- timp personal : stim cu totii ca  proaspetele mamici sunt incredibil de ocupate.  Sedintele de aerobic le permit acestora sa isi dedice  macar o ora dintr-o saptamana agitata, in care sa se concentreze asupra sanatatii lor, dar si a bebelusului.

Sali de sport unde poti practica aceasta  activitate:

  •  ProMAMA Center

Adresa: sos. Pipera 21-23, bl. 3E, sc. 2, ap. 12, interfon C012, Cartier Aviatiei, vis a vis de Metrou Aurel Vlaicu
Localitate: Bucuresti, Sector 1
Mobil: 0745.26.40.28
0726.71.51.52
www.promama.ro

  •  Centrul 9 luni 

Adresa: Splaiul Independentei, nr 2J, ap 25, et 4, sector 3, Bucuresti (zona Piata Unirii).

Mobil: 0735916743

www.centrul-9luni.ro

 

Yoga

Yoga a fost initial dezvoltata in India, ca metoda de meditatie  pentru cei care au urmat practicile hinduse sau budiste. Era practicata  pentru eliberarea mintii de conflicte, oferind posbilitatea de a iti pastra viziunea deschisa asupra vietii, in incercarea de a atinge iluminarea. In timpurile moderne, diferite ipostaze si pozitii de yoga au fost recunoscute ca avand beneficii incredibile pentru sanatate. Exista multe tipuri diferite de yoga, fiecare cu un scop diferit. Unele stiluri de yoga se concentreaza mai mult pe puterea mintii si te ajuta sa iti pui ordine in ganduri, in timp ce altele se concentreaza in principal pe consolidarea corpului. Pentru proaspetele mamici este ideal ca sedintele sa fie efectuate  pe nevoi individuale, in functie de ce isi doreste mai mult mamica in acel moment.

Beneficiile sedintelor de yoga cu bebelusul

- creste activitatea creierului

- imbunatateste sistemul circulator si intareste articulatiile,

- imbunatateste postura corpului-  un lucru de care trebuie sa tina cont fiecare mama dupa nasterea  unui copil

-  ajuta la redobandirea rezistentei, fortei si creste nivelul de energie

- ajuta la obtinerea unor ore de somn odihnitor- un alt lucru de care proaspata mamica are nevoie in normalizarea greutatii corporale.

- poate scadea tensiunea arteriala - multe mame se confrunta cu o presiune mai mare decat cea normala in sange dupa nastere, datorita volumului de sange suplimentar in corp.

- poate ajuta la reducerea stresului. Practicarea in mod regulat va scadea nivelul de stres, un lucru deosebit de important pentru o mama.

Sali de sport unde poti practica aceasta activitate:

  • Indicat Yoga 
Adresa

Calea Victoriei 56
Eden SPA, Grand Hotel Continental

Telefon: 0727411255
Email: contact@indicatyoga.ro

www.indicatyoga.ro

 

Pilates

Pilates este o forma de exercitiu  inventata de Joseph Pilates pentru a consolida muschii, a creste flexibilitatea si pentru a imbunatati starea generala de sanatate in corp si minte. De obicei, aceste exercitii sunt facute pe podea, cu rogojini si echipamente pentru exercitii, cum ar fi mingi de fitness si  cilindrii de spuma.  Exercitiile Pilates post natale se bazeaza pe conceptele fundamentale  traditionale, insa vizeaza acele zone ale corpului unei femei,  in care s-au acumulat tensiuni in timpul si dupa sarcina. Si anume, muschii abdomenului, spatelui  si planseului pelvin. Aceste exercitii au, in general, impact redus si sunt foarte sigure pentru femeile care au dat nastere.

- intarirea tonusului muscular afectat de sarcina: musculatura abdominala, perineala, a feselor si coapselor etc., modelarea taliei. In timpul acestor sedinte, mamica va invata cum sa se concentreze asupra respiratiei ei si care este pozitia corecta a corpului  pe care trebuie sa o adopte in timp ce efectueaza miscari eficiente, menite sa  lucreze muschii abdominali, denumiti in mod obisnuit muschii" de baza". Muschii puternici de baza sunt esentiali pentru un perete abdominal puternic si o burta bine tonifiata.

- prevenirea aparitiei incontinentei urinare. Atunci cand bebelusul trece prin uter, etajul pelvin poate deveni slabit, ceea ce duce la scurgeri de urina dupa nastere.

- eliminarea durerilor de spate.   O propaspata mamica poate acuza dureri de spate frecvente; exercitiile Pilates pot ajuta la ameliorarea acestui tip de dureri de spate usoare sau minore

- cresterea nivelului de energie si reducerea stresului.

Sali de sport unde poti practica aceasta activitate:

  • Souplesse Sante Club

Adresa: Bulevardul Carol I , 31-33, Bucuresti, Sectorul 2
Telefon: 0745.399.996
Email: office@gimnastica-gravide.ro

  • Viva Sport Club

Adresa: Soseua Oltenitei, 103, Bucuresti, Sectorul 4 Reper - Piata Sudului
Telefon: 021.332.22.47 / 0722.305.570
Site: www.vivasportclub.ro
Email: contact@vivasportclub.ro


Gimnastica acvatica

Gimnastica acvatica sau inotul are multe beneficii atat pentru mama si copil. Inotul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru ca este de impact redus si vizeaza intregul corp.  

- sanatatea sistemului cardiovascular. Prin practicarea acestui sport  atat de mama cat si de bebelus, mama isi poate reconstrui rezistenta si forta musculara,  dar isi poate  mentine sanatos sistemul cardiovascular.

relaxare.  Inotul poate ajuta, de asemenea,  ca proapsta mamica sa isi relaxeze corpul si sa dobandeasa energia necesara  pentru a face fata cu brio provocarilor de pe parcursul zilei, dar si noptilor.

- consolidarea sistemului cardiovascular si respirator al bebelusului.   Inca de la nastere,  proaspata mamica se poate bucura de apa cu  bebelusul. Este o activitate relaxanta, distractiva si se poate practica in conditii de siguranta.  Bebelusii , in mod natural au o afinitate  spre apa si, astfel vor colabora mult mai usor, fara nicio urma de anxietate.

Centre sportive unde poti practica aceasta activitate:

  • Active Center

Adresa: Ion Brezoianu, 44, Bucuresti, Sectorul 1, etaj 1, ap. 7, interfon 07
Telefon: 021.310.76.90 / 0722.288.856 / 021.310.76.90
Site: www.activecenter.ro
Email: office@activecenter.ro

  • Pescariu Sports and SPA
Adresa: Str. Glodeni nr. 3, sector 2, Bucuresti
Telefon: +4 (021) 2421615; +4 0372 731972
Fax: +4 0372 872719
E-mail: ana.pescariu@pescariusports.ro; anca.capruciu@pescariusports.ro
www.pescariusports.ro
 

Femeile care au nascut prin cezariana, vor fi, de obicei, sfatuite de catre medic sa astepte cel putin sase pana la opt saptamani inainte de a practica sau efectua exercitii fizice. Trebuie acordata o perioada de cateva saptamani, in care muschii abdominali sa se refaca complet. Desi beneficiile exercitiilor postnatale sunt numeroase, este important  ca proaspata mamica sa se consulte cu medicul ei inainte de a incepe orice program de sport, indiferent de  modul prin care a dat nastere.

Tu ce activitati fizice faci alaturi de bebelusul tau?

Articolul urmator
Trei femei au devenit prietene pe viață după ce au trecut împreună prin emoțiile nașterii premature
Trei femei au devenit prietene pe viață după ce au trecut împreună prin emoțiile nașterii premature

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Pot sa alaptez bebelusul daca…? 6 situatii in care poti continua alaptarea
    Pot sa alaptez bebelusul daca…? 6 situatii in care poti continua alaptarea

    Sunt multe mituri legate de alaptare. Cele mai multe dintre ele sunt despre continuarea alaptarii atunci cand mama are o problema de sanatate. Multe mamici se intreaba “Pot sa alaptez...

    Copilul practică un sport de echipă? 6 întrebări esențiale pe care trebuie să i le adresezi antrenorului său
    Copilul practică un sport de echipă? 6 întrebări esențiale pe care trebuie să i le adresezi antrenorului său

    Sportul este, poate, cea mai benefică activitate pe care o poate practica copilul tău. Sportul de echipă îl dezvoltă pe copil atât din punct de vedere fizic, cât și...

    O femeie descoperă că este verișoară cu soțul ei. Sunt împreună de 17 ani și plănuiesc să rămână împreună
    O femeie descoperă că este verișoară cu soțul ei. Sunt împreună de 17 ani și plănuiesc să rămână împreună

    Joseph și Celina Quinones sunt căsătoriți de 17 ani, iar împreună au trei copii. Recent, femeia a descoperit că ea și soțul sunt verișori și deși vestea i-a șocat, au decis...

    12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!
    12 lucruri pe care NU le poti cumpara. Poti sa ai toti banii din lume ca nu te ajuta!

    Lumea noastra pare sa fie din ce in ce mai obsedata de bani. Si, in timp ce se incearca intelegerea aceastei mentalitati, devine greu de acceptat. Da, banii sunt necesari pentru...

    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?
    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?

    Să începi să îi oferi bebelușului „finger food” reprezintă o modalitate simplă și eficientă totodată de a-l familiariza cu mișcările coordonate și de a-l...

    Milioane de fetițe sunt mutilate genital anual. Practica barbară le pune în pericol viața!
    Milioane de fetițe sunt mutilate genital anual. Practica barbară le pune în pericol viața!

    Mutilarea genitală este o realitate cruntă pentru milioane de fete și femei din întreaga lume. Potrivit unui raport al Parlamentului European din 2020, peste 200 de milioane de...

    Ce înseamnă o vacanță cu bebelușul pe litoralul românesc: "Multă lume, manele, nu poți trece cu căruciorul, îmbulzeală și în apă””
    Ce înseamnă o vacanță cu bebelușul pe litoralul românesc: "Multă lume, manele, nu poți trece cu căruciorul, îmbulzeală și în apă””

    Să pleci cu bebelușul în vacanță este o adevărată aventură, chiar și când mergi la un hotel de 5 stele all inclusive într-o țară faimoasă pentru condițiile...

    8 semne care îți arată că veți rămâne toată viața împreună
    8 semne care îți arată că veți rămâne toată viața împreună

    Fiecare dintre noi visează să-și găsească persoana care să fie „aleasa inimii”, cu care să putem împărtăși totul și care să ne fie toată viața alături. Chiar...

    © 2024 Qbebe