Top 20 de masti naturale pentru pielea uscata

Top 20 de masti naturale pentru pielea uscata

Louise Tanase - Contributor

Pielea uscata este cauzata atat de factori externi (soare, frig, vant, poluare), cat si de factori interni (deshidratare, boli ale glandei tiroide, dezechilibru hormonal). Indiferent de cauza, pielea uscata are un aspect nu tocmai placut si provoaca o senzatie neplacuta. Qbebe.ro iti dezvaluie cateva retete de masca pentru ten uscat, pe care le poti aplica pentru a obtine o piele frumoasa si mai putin uscata.

Este foarte important sa acorzi o atentie deosebita pielii uscate si sa o tratezi, deoarece daca o ignori poti sa ai probleme serioase din aceasta cauza. Pielea uscata este o poarta de intrare pentru tot felul de bacterii care te pot predispune aparitiei dermatitei. Portiunile de piele foarte uscata pot sa apara oriunde pe corp, insa cele mai predispuse sunt zona fetei, a mainilor, a bratelor si a picioarelor. Pe fata, pielea cea mai predispusa uscarii este cea din zona gurii, sub ochi sau pe obraji. Iata cateva remedii naturale impotriva pielii uscate care te pot ajuta.

Masca din papaya, banana si avocado

 avocado

Papaya este unul dintre fructele foarte des folosite in tratarea naturista a pielii uscate. Nu numai ca papaya reduce uscaciunea pielii, insa are o eficienta crescuta si in inlaturarea cicatricilor. Prepara o pasta folosind o felie de papaya, un avocado si o banana. Aplica masca pentru ten uscat pe toata fata si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. Clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare. Repeta procedeul cel putin o data pe saptamana.

Masca din galbenus, lapte praf si miere

Galbenusul de ou este un alt remediu foarte cunoscut pentru tratarea pielii uscate. Prepara o masca amestecand un galbenus de ou, o lingurita de lapte praf si o lingurita de miere de albine. Aplica masca pe fata sau pe zonele cu piele uscata. Lasa amestecul sa actioneze timp de 20 de minute si clateste cu apa calduta, apoi usuca prin tamponare.

Masca din castravete

Castravetele este foarte benefic pielii uscate, hidratand pielea si lasand-o moale si catifelata. Rade un morcov pe razatoarea mica si aplica pasta astfel obtinuta pe zonele cu piele uscata. Lasa masca sa actioneze 30 de minute, apoi clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare. Vei observa o imbunatatire vizibila dupa doar cateva aplicari.

Masca din miere si apa de trandafiri

miere

Amesteca o lingura de miere cu o lingura de apa de trandafiri si aplica masca petru ten uscat pe fata, gat si decolteu. Lasa masca sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare. Pielea ta va fi mai hidratata, tonifiata si stralucitoare.

Masca din banane

Bananele sunt foarte eficiente in ceea ce priveste tratarea pielii uscate. Zdrobeste cu furculita o banana si aplica pasta pe fata sau zonele unde pielea este uscata. Lasa banana sa actioneze 30 de minute, apoi clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare. In plus, trebuie sa stii ca si coaja bananei contine substante benefice pielii uscate: antioxidanti, minerale si vitamine. Freaca pielea uscata cu partea interioara a cojii unei banane proaspat curatate: va ameliora inflamatiile pielii si va reda moliciunea si catifelarea.

Masca cu gel de aloe

Aplica gel de aloe vera in cantitate generoasa pe toata fata sau toata suprafata de piele uscata si lasa-l sa actioneze 30 de minute. Daca este posibil, evita sa folosesti gelul de aloe vera din comert si sa extragi gelul tu insati. Trebuie doar sa tai o felie dintr-o frunza de aloe si sa storci gelul din ea, apoi sa aplici gelul direct pe piele. Nu doar ca este un emolient extraordinar, insa gelul de aloe vera formeaza o pelicula protectoare care va impiedica impuritatile sa patrunda in porii pielii. Aceasta maska iti va lasa pielea catifelata si luminoasa. De asemenea, gelul de aloe vera este perfect pentru indepartarea celulelor moarte de piele si pentru impiedicarea aparitiei semnelor de imbatranire.

Poți încerca și aceste măști de față, gata în 60 de secunde, dacă timpul nu-ți permite un răsfăț mai îndelungat.

Masca pentru ten uscat cu ou si ulei de masline

ulei de masline in sticla

Amesteca un galbenus de ou proaspat cu o lingurita de ulei de masline, cateva picaturi de apa de trandafiri si cateva picaturi de zeama de lamaine. Aplica masca pentru ten uscat pe fata si las-o sa actioneze 15 minute. Clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare cu un prosop fin. Pielea va deveni catifelata instantaneu.

Poți încerca și masca pe care Diana Dumitrescu o folosește pentru hidratarea tenului!

Masca cu ulei

Indiferent ce ulei folosesti, aceasta masca iti va lasa pielea catifelata. Maseaza-ti tot corpul cu ulei usor incalzit de masline, de migdale sau de cocos si lasa-l sa actioneze 10 minute, apoi spala-te cu apa calduta, fara sapun sau gel de dus. Pielea va ramane moale si va retine umezeala si dupa baie.

Masca cu branza de vaci

Branza de vaci contine o cantitate uriasa de antioxidanti si multe substante cu efect antiinflamator si este cunoscuta actiunea sa benefica asupra pielii uscate. Aplica branza de vaci pe pielea uscata, las-o sa actioneze 10 minute, apoi clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare. Daca vrei, poti amesteca branza de vaci cu o lingurita de miere si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Masca cu pasta de migdale

Migdale

Pentru a face o masca cu pasta de migdale trebuie sa lasi cateva migdale la inmuiat peste noapte, apoi le cureti coaja si le rasnesti fin. Adauga 2 lingurite de lapte (de preferinta nefiert) gras, o lingurita de faina si cateva picaturi de zeama de lamaie. Aplica masca pentru ten uscat pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa calduta masand circular si usuca prin tamponare. Aceasta masca nu numai ca amelioreaza pielea uscata, dar ajuta si la uniformizarea culorii pielii.

Masca cu smantana, turmeric si lamaie

Amesteca o lingurita de smantana proaspata cu ¼ lingurita de turmeric si cateva picaturi de zeama de lamaie. Aplica amestecul pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 15 minute. Maseaza fata inca 5 minute, apoi clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare.

Masca de fata cu miere, banana si iaurt 

Amesteca jumatate de banana pasata bine cu 2 linguri de miere si 25 de grame de iaurt gras. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 15 minute, apoi clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare.

Citește și: Cum să faci o mască de față acasă

Masca din otet de mere

 Otet de mere

Otetul de mere este un cunoscut tonic facial inca din antichitate. Dupa ce te demachiezi temeinic si te speli pe fata, amesteca o lingura de otet de mere in doua cesti de apa si clateste-ti fata. De asmenea, poti amesteca ¼ de ceasca de otet de mere cu un ¼ de ceasca de apa calduta, sa aplici amestecul pe fata si sa il lasi sa se usuce fara sa il clatesti. Pielea ta va fi revitalizata.

Masca din lapte praf, pentru ten uscat si ridat

Se spune ca poti sa te simti ca la spa chiar la tine acasa si tot ce iti trebuie este lapte din belsug. Pentru aceasta masca vei avea nevoie doar de ¼ de ceasca de lapte praf in care sa amesteci putina apa calda cat sa obtii o pasta groasa. Aplica masca pentru ten uscat pe fata, las-o sa se usuce complet si apoi clateste cu apa calduta si usuca prin tamponare. Chipul tau va fi improspatat si rejuvenat.

Masca cu fulgi de ovaz

In cazul in care iti doresti o masca faciala naturala care sa fie rapid de preparat si sa aiba efect imediat, incearca masca din fulgi de ovaz. Amesteca ½ cana de apa fierbinte cu 1/3 cana de fulgi de ovaz. Lasa amestecul sa se linisteasca 2-3 minute, apoi adauga 2 linguri de iaurt gras, 2 linguri de miere si albusul unui un ou mic. Aplica un strat subtire pe fata, lasa-l sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste cu apa calduta cu miscari circulare si usuca prin tamponare. Ai grija sa pui dopul in chiuveta ca sa nu infunzi chiuveta cu resturi de masca.

Masca cu maioneza

 maioneza

De ce sa cheltuiesti mult pe masti faciale cand poti sa iti tratezi pielea uscata cu produse naturale? Fa o maioneza fara sare dintr-un ou si aplica maioneza pe fata sau pe regiunile cu piele uscata masand bland. Lasa maioneza sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa calda si usuca prin tamponare. Iti vei simti pielea curata, hranita si catifelata.

Masca cu iaurt

Pentru a curata si catifela pielea si pentru a inchide porii, foloseste iaurtul. Aplica iaurt pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute, apoi clateste cu apa calda si usuca prin tamponare. Pentru a-ti revitaliza tenul, amesteca o lingurita de iaurt cu zeama si pulpa de la jumatate de felie de portocala si o lingurita de gel de aloe. Aplica masca pentru ten uscat pe fata si lasa-l sa actioneze 10 minute, apoi clateste cu apa calda si usuca prin tamponare.

Masca cu mustar

Daca ai nevoie de un tratament facial care sa calmeze pielea si sa stimuleze productia de colagen, foloseste mustarul de masa dulce. Inainte de a plica mustarul pe fata aplica pe partea interioara a incheieturii mainii si lasa-l 10 minute pentru a te asigura ca nu ti se irita pielea. Daca nu observi semne de iritatie pe mana, poti sa aplici si pe fata. Lasa-l sa actioneze 5 minute, apoi clateste cu apa calda si usuca prin tamponare.

Masca cu argila si iaurt

 iaurt

Amesteca o lingura de praf de argila cu o lingura de iaurt gras, aplica amestecul pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 5-10 minute, apoi clateste cu apa calda si usuca prin tamponare. Fii atenta la ceea ce simti in timpul cat lasi masca sa actioneze: daca simti ca se incalzeste si te arde, clateste imediat masca. Este posibil sa ai o reactie alergica.

Masca cu morcov, avocado, miere si ou

Aceasta masca este putin mai complexa si iti va lua cam 20 de minute sa o prepari, insa efectul acesteia asupra pielii este atat de intens incat va merita efortul. Curata si fierbe un morcov de marime medie pana se inmoaie, apoi paseaza-l bine cu furculita. Amesteca morcovul pasat cu o jumatate de avocado bine copt si pasat cu furculita, apoi adauga 2 linguri de miere, un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline. Amesteca bine, apoi aplica masca penntru ten uscat pe fata, gat si decolteu, las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa calda si usuca prin tamponare.

Voi ce masti pentru piele uscata preparate in casa folositi?

Articolul urmator
Top 10 cele mai bune metode de a slăbi sănătos fără să ții dietă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar
    Vor purta elevii măști în clase din septembrie? Ce spune Alexandru Rafila despre noul an școlar

    Școala începe în mai puțin de o lună, iar numărul cazurilor noi de COVID-19 se apropie din nou de pragul de 10.000. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 9.864...

    Dermatita atopică. Cum scăpăm copiii de pielea roșie, iritații, mâncărimi și vezicule suprainfectate?
    Dermatita atopică. Cum scăpăm copiii de pielea roșie, iritații, mâncărimi și vezicule suprainfectate?

    Dermatita atopică este una din cele mai des întâlnite afecțiuni ale pielii copiilor. Denumită și eczema atopică, dermatita este o afecțiune cronică, intens pruriginoasă....

    Ce măști de protecție dăm copiilor la școală? Cele medicale sau cele cu filtru? Ce spun specialiștii
    Ce măști de protecție dăm copiilor la școală? Cele medicale sau cele cu filtru? Ce spun specialiștii

    Redeschiderea școlilor se apropie cu pași repezi, iar masca de protecție trebuie purtată permanent în orele petrecute la școală. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru...

    Un copil a ajuns de urgență la spital, cu pielea galbenă, după ce a mâncat prea multe portocale. Ce diagnostic a primit
    Un copil a ajuns de urgență la spital, cu pielea galbenă, după ce a mâncat prea multe portocale. Ce diagnostic a primit

    Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C şi antioxidanţi cu rol în menţinerea sănătăţii. Contribuie la întărirea sistemului imunitar, previn constiparea,...

    Noul Persil Sensitive asigură spălarea perfectă a hainelor și grijă pentru pielea sensibilă
    Noul Persil Sensitive asigură spălarea perfectă a hainelor și grijă pentru pielea sensibilă

    Unul din doi consumatori susține că are piele sensibilă chiar dacă nu are un diagnostic medical în acest sens[1], astfel încât din ce în ce mai multe persoane...

    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău
    Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău

    Bebelușul tău este o minune! La fel e și pielea lui. Este delicat și sensibil – și, prin urmare, necesită o îngrijire adecvată.

    De ce se descuamează pielea bebelușului meu și ce pot să fac în acest sens?
    De ce se descuamează pielea bebelușului meu și ce pot să fac în acest sens?

    Pielea bebelușului în primele zile și săptămâni de viață trece prin mari transformări, de la viața intrauterină și mediul umed la viața extrauterină și mediul uscat....

    Pete maronii pe pielea copilului: ce înseamnă
    Pete maronii pe pielea copilului: ce înseamnă

    Copilul tău are pete maronii pe piele, dar nu știi ce reprezintă? Petele maronii de pe pielea copiilor pot avea diverse cauze și sunt, de obicei, diferite de petele maronii pe care le...

    © 2024 Qbebe