Interviu cu Susan Sarandon: „Mamele schimbă lumea”!

Interviu cu Susan Sarandon: „Mamele schimbă lumea”!

Corina Naftanaila

Vindecarea sinelui stă în puterea de a-i asculta și ajuta pe cei din jur, este de părere Susan Sarandon. La cei 70 de ani ai săi, actrița este într-o formă de zile mari și are convingeri incredibile despre viața. Aceasta a vorbit despre dragoste, credință, copii și carieră, într-un interviu acordat în anul 2014, care merită redus la lumină cu ocazia aniversării celor 70 de ani de viață ai acesteia.

Susan Sarandon "Este necesar să-ți întorci viața cu susul în jos din când în când?
Viața este oricum cu susul în jos. Eu îmi văd viața ca pe un organism, nu ca pe o cale liniară, în care reușești să ajungi la un anumit punct, îndeplinești lucrurile și apoi te oprești. Trebuie să-ți vezi experiențele și relațiile cu cei din jur ca parte dintr-un organism viu, ce respiră. Unul dintre talentele mele este acela de a schimba ceva total necunoscut și de a-i da o șansă.

Sunt sigur că asta a deschis multe uși în cariera dumneavoastră...
Da, viața este mult mai creativă așa decât dacă aș fi planificat foarte lucrurile. Trebuie să vezi imaginea de ansamblu să nu te agiți pentru chestiile mărunte. Am un tatuaj în jurul încheieturii de la mâna stângă care seamănă cu o sârmă ghimpată, dar de fapt este „AndAnd" legat, care semnifică „ a new dawn, a new day" (un nou răsărit, o nouă zi). Este despre faptul că te trezești în fiecare zi știind că ai o nouă șansă să începi totul, să ierți și să fii iertat și să uiți ziua de ieri.

Cum obțineți acest lucru?
Cel mai bun lucru pe care îl poți face, este să fii curios, să trăieși o viață autentică și să te pui în multe situații noi cu oameni care au idei provocatoare. Când o să începi să te descurci și să-ți găsești vocea, viața devine din ce în ce mai interesantă.

Viața devine și mai ușoară?
Nu neapărat mai ușoară, ci mai bună. Sunt la o etapă în viața mea în care copiii mei mă educă. Învăț multe lucruri prin intermediul lor. Recitesc cărți pe care ei le citesc pentru prima dată, ceea ce este grozav. Alegem chestii pe care eu le-am citit, dar acum ne distrăm citindu-le în același timp. Vorbim despre muzică, filme și filosofie. Ei sunt în poziția de a mă influența și de a-mi deschide mintea către lucruri noi.

Încă mai credeți că este posibil ca lumea să se schimbe?
În anii 60' și 70' când lumea se schimba, se credea că Statele Unite va lua parte la numeroase revoluții. Ai tendința să uiți idealismul și credințele din timpul acela. Odată cu vârsta, devine din ce în ce mai greu să crezi în acțiune. Aici este o oarecare naivitate, care te face să crezi că poți schimba lumea, dar poți avea cu siguranță un efect. Ideea este că dacă vrei rezultate evidente, s-ar putea să nu știi care sunt acelea.

De ce nu?
Există o poveste grozavă despre medicul pediatru Benjamin Spock, din primele zile ale Războiului din Vietnam. Toată lumea îi citea cartea despre îngrijirea bebelușului și a copilului la vremea aceea. El a avut un moment de trezire la realitate când a văzut trei mame pe scările de la Casa Albă, care protestau cu bebelușii lor în cărucioare. Atunci a realizat că nu este suficient să lucreze asupra vieții bebelușilor, ci trebuia să vorbească despre război. Acest lucru s-a datorat celor trei femei care au ieșit în stradă. Mamele schimbă lumea.

Și probabil nu au știu niciodată...
Sunt sigură că nu au știut niciodată. Dar datorită faptului că ele au dorit să participe la democrație, ele au avut un efect asupra cuiva care a devenit foarte important în ceea ce privește impulsul împotriva războiului. Foarte des, aceste nedreptăți apar din cauza sărăciei, rasismului și din cauza că oamenii nu au o voce puternică. Astfel, atunci când oamenii ies și vorbesc, mai ales într-un spațiu public, se face cu adevărat diferența. Dar este posibil să nu fie ceva pe care să-l vezi imediat.

Dacă nu vedeți mereu rezultatele, cum îi puteți motiva pe oameni să lupte pentru o cauză nobilă?
Într-o lume care începe să se destrame, dacă vrei să ai credință, ar trebui să te duci să lucrezi cu o organizație care îndeplinește anumite lucruri. Să-ți faci timp să vezi o altă persoană și să încerci să o înțelegi și să o ajuți este vindecător pentru tine. Puterea dragostei contracarează tot negativismul și violența.

Susan Sarandon 2S-a schimbat de-a lungul anilor capacitatea dumneavostră de a iubi?
Totul se schimbă. Cu cât trăiești mai mult, cu atât mai multe greșeli vei face, vei avea mai multă compasiune și vei ierta mai mult. Prioritățile se schimbă în funcție de cum definești dragostea și ce anume ceri de la cineva. Dar tu speri că vei trece la o iubire și onestitate non-posesive. Este la fel ca la orice mușchi. Cu cât exersezi mai mult, cu atât va fi mai bine și vei primi mai multă dragoste. Iubirea se schimbă de când ai 18 ani până la 48 de ani. Să sperăm că se schimbă.

Care este definiția dumneavoastră acum?
Dragostea este un respect pentru divinitate în fiecare persoană. Dragostea este o generozitate a spiritului. Dacă iubești cu adevărat pe cineva, asta implică încredere și onestitate. Dar poți practica iubirea în fiecare zi, fără să ai un partener. Cred că dragostea are de-a face cu o recunoștință puternică pentru viața ta. Dacă ești în acea stare, în care recunoști divinitatea în fiecare persoană, îți va da o perspectivă diferită asupra experiențelor tale cu alți oameni. Gândește-te la diferența pe care o face un zâmbet și încearcă să nu te enervezi când cineva dintr-un magazin nu este interesat să te ajute. Dacă încerci să vezi umanitatea în acea persoană, îți faci viața mult mai bună, pentru că nu o mai iei personal. Văd cum puterea dragostei transformă lucrurile mereu.

Sună aproape religios...
Mă consider o persoană spirituală, dar nu răspund foarte bine în fața religiei instituționalizate. Simt că toate încep cu același principiu la bază, dar din momentul în care devin instituționalizate, majoritatea deviază de la ceea ce cred eu. Este minunat că oamenii găsesc alinare în credință, dar nu înțeleg de ce multe religii pretind că sunt singurele și exclud oamenii. Asta este un semn rău.

Dar asta este natura oamenilor. Este același lucru ca în politica americană, ambele părți cred că au dreptate și oricine altcineva greșește.
Este o mare polarizare în Statele Unite și nu știu ce va putea aduce oamenii împreună, dar nu am altă soluție decât să fiu optimistă. Am lucrat de curând în Sud și a venit un tip la mine care avea tot cel de-al Doilea Amendament tatuat pe antebraț, cel despre dreptul de a purta arme și mi-a cerut autograful. Sunt aproape sigură că știa care este poziția mea politică, dar am avut o conversație plăcută.

Serios?
Da, l-am întrebat despre arme și el a încercat să-mi explice iar eu am ascultat. Ceea ce trebuie să facem acum este să ne ascultăm unii pe alții. Acesta ar fi începutul. Și am mare încredere în persoanele tinere. Mă uit la copiii mei, cel mai mic dintre ei este uimitor. Poți să faci doar ceea ce se poate face și cu siguranță, dacă îți faci griji nu se va face nicio diferență".

Sursa: www.the-talks.com

Sursă poze: www.facebook.com/SusanSarandon

Articolul urmator
De ce se schimbă femeile după ce devin mame? Răspunsul simplu pentru bărbații care nu înțeleg
De ce se schimbă femeile după ce devin mame? Răspunsul simplu pentru bărbații care nu înțeleg

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Seminte de susan negre: beneficii și mod de utilizare
    Seminte de susan negre: beneficii și mod de utilizare

    Semințele negre de susan reprezintă o sursă excelentă de calciu, acizi grași (Omega 6, 9), proteine, vitamina B și E, având proprietăți antioxidante. În plus,...

    Părinții scârbiți l-au părăsit imediat după naștere pentru că era prea urât. Dar băiețelul fragil acum schimbă lumea
    Părinții scârbiți l-au părăsit imediat după naștere pentru că era prea urât. Dar băiețelul fragil acum schimbă lumea

    Părinții trebuie să își iubească necondiționat copiii. Este o lege a naturii, nescrisă, dar adânc implementată în cursul firesc al ordinii reproducerii....

    Apelul UNICEF către mamele din toată lumea: „Primele 1000 de zile din viața copilului sunt cruciale pentru dezvoltarea lui”
    Apelul UNICEF către mamele din toată lumea: „Primele 1000 de zile din viața copilului sunt cruciale pentru dezvoltarea lui”

    UNICEF transmite un semnal de alarmă tuturor mamelor din lume: primele 1000 de zile din viața copilului sunt extrem de importante pentru dezvoltarea sa armonioasă. La fel de importantă...

    Pasta de susan: beneficii și mod de preparare
    Pasta de susan: beneficii și mod de preparare

    Ai auzit de tahini în restaurantele libaneze, dar nu știi exact ce este? O pastă de susan foarte întâlnită în bucătăria Orientului Mijlociu, tahini este azi...

    Trucurile noastre favorite de parenting de pe ... TikTok. Îți vor schimba viața!
    Trucurile noastre favorite de parenting de pe ... TikTok. Îți vor schimba viața!

    Ce ne place când mai descoperim câte un truc inedit de parenting! Unele dintre ele sunt atât de bune și funcționează atât de bine încât ajungem să ne...

    Cum va schimba Chat GPT-ul educația copiilor noștri?
    Cum va schimba Chat GPT-ul educația copiilor noștri?

    Inteligența artificială a pornit numeroase discuții de-a lungul timpului, dar mai ales în contextul Chat GPT-ului. Cum va schimba acest asistent virtual performant educația...

    Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare
    Iată de ce mamele sunt cele mai bune antreprenoare

    „Ce avem la cină? Ew, te rog, nu pește!”, „Pot să mă uit la asta? Pot să mă uit la asta? Dar mamă! Prietenii mei au voie!” Vă sună cunoscut? Mamele au cea...

    În plin concediu, Ministerul Educației schimbă regulile vacanței de vară
    În plin concediu, Ministerul Educației schimbă regulile vacanței de vară

    În plină vacanță de vară, Ministerul Educației schimbă regulile: concediul de odihnă al cadrelor didactice va fi acordat doar cu o cerere făcută cu 30 de zile înainte.

    © 2024 Qbebe