Hemoroizii – factori agravanţi specifici sezonului cald şi cum poţi ameliora simptomele cu ajutorul plantelor

Hemoroizii – factori agravanţi specifici sezonului cald şi cum poţi ameliora simptomele cu ajutorul plantelor

Corina Naftanaila

Conform estimărilor, aproximativ 50% dintre persoanele cu vârsta de sub 50 de ani se confruntă cu problema hemoroizilor, iar procentul creşte semnificativ odată cu înaintarea în vârstă. Dacă te găseşti în jumătatea ghinionistă, cu siguranţă ai observat că simptomele hemoroizilor se intensifică în sezonul cald.

Cauzele pentru acest fenomen neplăcut sunt diverse şi variază de la persoană la persoană în funcţie de alegerile alimentare, de obiceiurile de vacanţă, de stilul de viaţă etc. Cei mai comuni factori agravanţi specifici sezonului cald, însă, sunt:

Constipaţia
Deshidratarea, călătoriile, dificultăţile de adaptare la condiţiile din concediu, schimbările apărute în programul şi ritualurile zilnice pot cauza constipaţia. Efortul la defecaţie cauzează inflamarea şi iritarea hemoroizilor, cu intensificarea simptomelor specifice - prurit, durere, sângerări.

Diareea
La polul opus, diareea agravează, de asemenea, hemoroizii din cauza defecărilor repetate ce irită zona şi a acidităţii scaunelor lichide. Diareea apare des în sezonul cald, drept consecinţă a schimbărilor alimentare, a consumului crescut de fructe şi legume sau a diverselor combinaţii alimentare greu de tolerat de către sistemul digestiv.

Statul în poziţia şezut pentru perioade lungi de timp
În maşina personală, în parc, pe bancă sau în mijloacele de transport în comun, vara avem tendinţa să petrecem mai mult timp în poziţia şezut. În special în călătorii, când pauzele sunt rare şi scaunele sau banchetele sunt foarte încinse, vasele de sânge se dilatează şi hemoroizii se pot inflama.

Sporturile de vară
Mişcarea fizică este esenţială pentru menţinerea stării de sănătate a organismului. Din păcate, însă, anumite activităţi precum mersul pe bicicletă, de exemplu, sau chiar alergarea uşoară, în special când temperaturile sunt ridicate, pot agrava hemoroizii.

Cum poţi ameliora simptomele hemoroizilor
Compresele reci aplicate pe zonele afectate ajută la contractarea vaselor de sânge şi la calmarea durerii. Băile călduţe sunt benefice, de asemenea, pentru că menţin zona curată, îndepărtează bacteriile şi reduc inflamaţia.
Cea mai bună metodă de prevenţie şi de menţinere sub control a simptomelor hemoroizilor, însă, presupune acţiune complexă la interior - reglarea tranzitului intestinal, aport de elemente necesare pentru susţinerea elasticităţii vaselor de sânge, reducerea inflamaţiei - şi la exterior - acţiune antibacteriană, analgezică, cicatrizantă.

Himalaya, companie cu istorie şi tradiţie în fabricarea de produse pentru sănătate cu ingrediente active naturale, îţi propune să încerci terapia combinată Pilex unguent şi Pilex tablete, antihemoroidale din plante! Mecanismul complex de acţiune se datorează acţiunii benefice a plantelor şi a celorlalte ingrediente naturale din compoziţie:
(în compoziţia Pilex unguent)

pilex tablete
 pilex unguent

• Gălbenele - plantă recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice, cu rol antibacterian, cicatrizant, antiinflamator şi astringent. Conţine carotenoide, vitamina C, precum şi o substanţă specifică, cu acţiune terapeutică, denumită calendulina.

• Borax - este un mineral natural cu rol antibacterian.

• Yashada bhasma - este Oxidul de zinc din surse naturale, ce are rol antibacterian, antiinflamator şi cicatrizant.

• Vitex de China - un arbust aromatic, ale cărui proprietăţi antiinflamatoare, analgezice, antihistaminice şi antibacteriene au fost demonstrate în studii internaţionale de specialitate.
(în compoziţia Pilex Tablete)

• Neem - arbore cunoscut în medicina ayurvedică drept „cel care ţine bolile la distanţă". Conţine flavonoide (quercitina) şi triterpenoide cu rol antioxidant, antiinflamator şi antibacterian.

• Guggul - are efect antiinflamator, analgezic şi antioxidant.

• Agrişe indiene - fructele de Emblica officinalis, denumirea ştiinţifică a plantei, reprezintă cea mai bogată sursă naturală de vitamina C (100g de fruct conţin 500 mg de vitamina C, de 30 de ori mai mult decât portocalele). Conţine şi taninuri şi flavonoide cu rol antioxidant. Are efect laxativ şi antibacterian.

• Haritaki - fructele acestei plante conţin vitamina C, esenţială pentru elasticitatea pielii, şi au efect laxativ, antiinflamator şi antioxidant.

Beneficiile majore ale acţiunii combinate a plantelor din compoziţia celor două produse din gama Pilex sunt: reducerea dimensiunii hemoroizilor, ameliorarea simptomelor (dureri, arsuri, prurit, sângerări), creşterea tonusului pereţilor nervoşi, prevenirea infectării, favorizarea vindecării, reglarea tranzitului intestinal. Produsele nu au efecte adverse, contraindicaţii şi nu interacţionează cu alte medicamente, dacă se administrează conform recomandărilor. Pilex unguent poate fi utilizat şi în perioada sarcinii.

Continuă să te bucuri de zilele frumoase şi scapă de simptomele neplăcute ale hemoroizilor cu acţiunea benefică a plantelor!

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetării timp de mai mulţi ani şi fiecare plantă medicinală utilizată este studiată şi testată individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezintă combinaţii complexe de plante ce acţionează sinergic pentru combaterea diverselor afecţiuni, plante care susţin absorbţia substanţelor active şi plante care combat potenţialele efecte negative, pentru formule mai rapide şi mai sigure. Departamentul de Cercetare şi Dezvoltare al companiei Himalaya este alcătuit din peste 200 de specialişti - medici, biochimişti, farmacişti, iar gama farmaceutică Himalaya este recunoscută şi recomandată în prezent de peste 300.000 de doctori şi de specialişti din 90 de ţări din întreaga lume.

Pilex Tablete şi Pilex Unguent sunt distribuite de compania Prisum Internaţional Trading, ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţa românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company - India - suplimente alimentare şi produse cosmetice (adulţi şi copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar şi pe magazinul online al Prisum Internaţional www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile şi pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

Articolul urmator
18 moduri în care poți să prepari un banal iaurt

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Și tu ai cârcei la picioare în sarcină? Uite cum poți preveni și ameliora acest simptom foarte des întâlnit în rândul gravidelor
    Și tu ai cârcei la picioare în sarcină? Uite cum poți preveni și ameliora acest simptom foarte des întâlnit în rândul gravidelor

    Cârceii apar de regulă în ultimele luni de sarcină, mai ales noaptea și sunt foarte dureroși. Află cum poți să ameliorezi durerea și cum poți preveni apariția lor!

    Hemoroizii la bebeluși. Cum îi recunoaștem, de ce apar și cum pot fi tratați?
    Hemoroizii la bebeluși. Cum îi recunoaștem, de ce apar și cum pot fi tratați?

    Deși pare o problemă care afectează persoanele trecute de o anumită vârstă, care au o dietă necorespunzătoare, hemoroizii apar și la bebeluși. Din fericire, pot fi tratați cu...

    O mamă din Moldova și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald
    O mamă din Moldova și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald

    O mamă din Bălți, Republica Moldova, și-a abandonat bebelușul de doar opt luni în scara unui bloc. Femeia a lăsat lângă cel mic un biberon cu lapte cald, câteva...

    S-a dat startul sezonului de viroze. „Pot dezvolta forme severe în special copiii sub vârsta de 2 ani”, avertizează medicii
    S-a dat startul sezonului de viroze. „Pot dezvolta forme severe în special copiii sub vârsta de 2 ani”, avertizează medicii

    Un medic din cadrul unuia dintre cele mai cunoscute spitale din țara noastră a anunțat că din ce în ce mai mulți copii ajung la camerele de gardă din pricina virozelor...

    De ce nu este bine să acoperi căruciorul când este foarte cald afară
    De ce nu este bine să acoperi căruciorul când este foarte cald afară

    Michelle Pratt este fondatoarea organizației pentru siguranța copiilor din Florina, SUA, numită „Safe in the Seat” avertizează părinții să nu acopere cărucioarele...

    Te simți singură? Cum poți scăpa de această senzație
    Te simți singură? Cum poți scăpa de această senzație

    Singurătatea poate fi dificil de înfruntat și poate începe să-ți afecteze sănătatea mintală, făcându-te să te simți tristă, deprimată. Uneori, dacă te lupți,...

    Am ales să devenim părinți cu ajutorul unei mame surogat. Femeia s-a purtat ca și cum ar fi fost soția soțului meu
    Am ales să devenim părinți cu ajutorul unei mame surogat. Femeia s-a purtat ca și cum ar fi fost soția soțului meu

    Un cuplu care nu putea aduce pe lume copii din cauza unor probleme de sănătate au apelat la o mamă surogat, o femeie de încredere din rândul prietenilor de familie. Din...

    Păianjeni de casă: cum să scapi de arahnide și cum poți să previi apariția acestora
    Păianjeni de casă: cum să scapi de arahnide și cum poți să previi apariția acestora

    Când nici nu te aștepți, îi vei descoperi în cele mai ascunse unghere ale casei tale. În colțurile pereților, în cămară, la marginea ferestrelor sau...

    © 2024 Qbebe