Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X

Texte motivaţionale care îţi pot schimba viaţa

de Bianca Onofrei

Oamenii caută în permanenţă metode prin care să se dezvolte, mai ales din punct de vedere emoţional. Inteligenţa emoţională a primit extrem de multă atenţie în ultimii ani, oamenii înţelegând importanţa acesteia şi felul în care afectează relaţiile sociale, dincolo de cultură sau statut social. Acest tip de inteligenţă îţi permite să-ţi gestionezi atât propriile emoţii, cât şi pe ale celor din jur.

Felul în care ceilalţi reacţionează şi ceea ce exprimă te poate afecta foarte mult, dacă nu ai un filtru raţional şi emoţional dezvoltat, astfel încât să nu te laşi tulburat de acţiunile celorlalţi. Această inteligenţă emoţională nu se cultivă doar din experienţe de viaţă, ci şi prin acumularea de teorie despre acest subiect. Pentru a pune în aplicare ceva, trebuie întâi să ai informaţii despre subiectul respectiv. Citind şi reflectând, oamenii pot vedea şi înţelege lucruri de care nu se credeau capabili sau chiar îşi pot schimba opiniile, care până atunci păreau definitive.

Una dintre cele mai apreciate moduri de relaxare şi contemplare, mai ales cu ajutorul reţelelor de socializare, sunt citatele care te pot inspira, îţi pot schimba starea de spirit şi, de ce nu, chiar viaţa. O frază citită la momentul potrivit te poate face să priveşti un aspectul al vieţii tale dintr-un cu totul alt unghi şi să ai senzaţia că ai avut parte de o revelaţie.

Iată câteva dintre cele mai interesante texte motivaţionale şi interpretarea lor: 

"Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort şi timp"- Dalai Lama
 
Fericirea reprezintă un aspect atât de relativ şi prea puţin definit, iar termenul este extrem de versatil. Pentru unele persoane, fericirea constă în experienţe simple, trăite la maximum, în prezent, fără grija viitorului; pentru alte persoane poate înseamnă o carieră de succes, o familie împlinită sau o situaţie financiară foarte bună. Indiferent de ceea ce înseamnă fericirea pentru fiecare, chiar dacă poate uneori este obţinută uşor, nu este păstrată mult timp, dacă persoana nu este determinată să facă asta, nu depune efort şi nu acordă timp acestui aspect important al vieţii. Foarte mulţi spun că îşi doresc să fie fericiţi, dar nu fac nimic în acest sens. Este important să îţi pui întrebări, să te cunoşti în profunzime şi să descoperi ce anume te face fericit. Dacă nu ştii, trebuie să depui oricum efort pentru a experimenta, iar în timp vei afla care sunt lucrurile care te fac fericit. 
 
"Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu există un drum şi lasă o urmă"- Ralph Waldo Emerson
 
Trăim într-o lume în care oamenii nu mai au răbdare, nu vor să depună efort dacă nu li se garantează succesul, iar asta nu este o atitudine productivă. Chiar dacă îţi este teamă de eşec sau eşti o persoană precaută şi pragmatică, asta nu înseamnă că trebuie să mergi pe oriunde te duce viaţa, acceptând tot ceea ce ţi se întâmplă. Trăieşte coştient şi fii prezent în viaţa ta, ia decizii pentru tine, croieşte-ţi propriul drum şi lasă ceva în urmă. Un lucru căruia îi eşti din tot sufletul dedicat şi pentru care munceşti poate fi un lucru de valoare, cu care poţi fi mândru. 
femeie singura
 
"Tăcerea este cea mai perfectă exprimare a dispreţului"- George Bernard Shaw
 
Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât începi să-ţi doreşti din ce în ce mai puţin să-ţi spui opiniile clar şi răspicat, mai ales într-o discuţie în contradictoriu. Odată cu maturizarea, vine şi înţelepciunea şi relaxarea de a nu mai avea nimic de demonstrat celorlalţi şi indiferenţa faţă de ceea ce gândesc cei din jur, care te cunosc atât de puţin. Atunci când nu rezonezi cu o persoană la modul general sau cu o idee, cea mai bună cale de a exprima asta este tăcerea. Aceasta nu doar că te ajută să-ţi păstrezi demnitatea şi respectul de sine, dar stopează şi orice interacţiune pe care nu ţi-o doreşti. 
 
"În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viaţă diferită şi am început să înţeleg că tot ceea ce mi se întâmplă contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi, ştiu că aceasta se numeşte... maturitate"- Charlie Chaplin.
 
În ciuda responsabilităţilor pe care le ai ca şi adult, maturitatea vine cu mai multe daruri, iar unul dintre acestea este eliberarea. Doar atunci când ai capatat suficientă înţelepciune, poţi avea o atitudine mai relaxată în legătură cu viaţa şi înţelegi mai bine ceea ce contează cu adevărat. Totul pleacă de la stima de sine, iubirea faţă de propria persoană. Doar aşa poţi să ajungi să-i iubeşti pe cei din jur, să accepţi lumea în care trăieşti şi să înţelegi că toate experienţele nu sunt doar negative sau pozitive şi că fiecare te învaţă încă o lecţie. 
 
"Trăieşte ca şi cum ai muri mâine. Învaţă ca şi cum ai trăi veşnic"- Mahatma Gandhi
 
Omul are nevoie să evolueze şi să nu se oprească din asta, pentru a fi fericit, mai ales în era modernă. Dincolo de grijile viitorului, omul trebuie să se bucure de prezent şi să înţeleagă că, atât timp cât nu poate schimba nişte lucruri, poate măcar să se bucure de ceea ce are, din tot sufletul. Setea de cunoaştere, de explorare, este un alt secret pentru a fi tânăr, până la bătrâneţe. Este important să nu te mulţumeşti cu ceea ce ştii până în prezent şi să ştii că întotdeaună poţi să fii mai mult. 
femeie ganditoare 
"Nu rupe firul unei prietenii, căci, chiar dacă îl legi din nou, nodul rămâne"- Octavian Paler
 
Acest lucru este valabil în orice tip de relaţie şi se aplică în diverse aspecte ale vieţii. Este mai uşor să previ decât să repari, iar atunci când vine vorba despre relaţiile dintre oameni, conflictele pot lăsa urme adânci. Înainte de a acţiona, este de preferat să analizezi foarte bine situaţia, conştient fiind de faptul că deciziile nu sunt atât de reversibile pe cât par. Odată ce rupi o relaţie, este greu să uiţi, să te vindeci şi să reiei de unde ai rămas.
 
"Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit"- Coco Chanel
 
Societatea are nevoie de oameni deosebiţi, curajoşi, care nu se tem să spună ceea ce gândesc şi să facă ceea ce simt. Atât în plan personal, cât şi în cel profesional, a fi diferit înseamnă a fi special, iar asta te face greu de înlocuit. 
 
"Un om sărac nu este un om fără bani. Un om sărac este cel ce nu are niciun vis"- Henry Ford
 
La fel ca şi fericirea, noţiunea de sărăcie nu are doar sensul financiar. Aşa cum oameni foarte bogaţi se simt extrem de singuri şi nefericiţi, la fel, oamenii fără bani se pot simţi norocoşi, pentru că au alte lucruri despre care, în timp, au înţeles că sunt mai valoroase. Oamenii pot avea perioade mai mult sau mai puţin fericite, însă ceea ce îi face să-şi păstreze controlul este speranţa. Ea este motorul vieţii, care te motivează să perseverezi, să lupţi şi să obţii ceea ce îţi doreşti. 
 
Tu în care dintre citate te regăseşti cel mai mult?

 

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Ai grija de tine - Afla cum poti creste imunitatea organismului tau in sezonul rece! Ai grija de tine - Afla cum poti creste imunitatea organismului tau in sezonul rece!
Fereste-te de gripa noua! Afla tot ce trebuie sa stii despre virusul A H1N1 Fereste-te de gripa noua! Afla tot ce trebuie sa stii despre virusul A H1N1
Esti pregatita sa ai urmatorul copil? Esti pregatita sa ai urmatorul copil?
Sfaturi importante pentru o mama care se intoarce la lucru Sfaturi importante pentru o mama care se intoarce la lucru

Articole Lifestyle

3 zodii care te vând fără regrete. Să nu ai încredere în ele! 3 zodii care te vând fără regrete. Să nu ai încredere în ele!
16 pericole la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel 16 pericole la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel
Femeia Alfa din zodiac: ea deține puterea! Femeia Alfa din zodiac: ea deține puterea!
Dieta cu ghimbir si lamaie: slabesti pana la 10 kilograme in 10 zile! Dieta cu ghimbir si lamaie: slabesti pana la 10 kilograme in 10 zile!

Alte articole care te-ar putea interesa


Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Cocoșel și păsărică? Sau penis și vulvă? De ce este nevoie de educație sexuală în școliNormal că îl înveți toate aceste lucruri, fiecare la timpul lor, pe măsură ce copilul crește. Sunt detalii normale ale educației copilului, nu-i așa? La fel de normală este și educația sexuală. Educăm...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Retete culinare
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Am testat piureurile organice Annabel Karmel și ne declarăm încântate. Atât eu cât și cea micăMă numesc Gheorghe Teodora Camelia, sunt mămica a doi copii minunați, un băiețel în vârstă de 3 ani și o fetiță de 1 an. Nu obișnuiesc să achiziționez din comerț produse gata ambalate destinate meselor...
Qbebe Horoscop saptamanal
Qbebe Funny

Naste natural

Placenta anterioara sau posterioara – informatii importante

Placenta anterioara sau posterioara – informatii importante

Placenta anterioara si cea posterioara reprezinta localizari anormale ale
MAI MULT

Placenta imbatranita: explicatii si informatii utile

Placenta imbatranita: explicatii si informatii utile

Placenta imbatranita sau matura esrte cunoscuta in domeniul medical drept
MAI MULT

Inspira-te: cele mai frumoase tinute de gravida purtate de Kate Middleton

Inspira-te: cele mai frumoase tinute de gravida purtate de Kate Middleton

Kate Middleton este intotdeauna admirata pentru eleganta vestimentara de care da
MAI MULT

Bebee

sigur.info-fii sigur pe net