- Timp preparare:
- 20 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Mic dejun englezesc, Mic dejun american, Mic dejun vegetarian, Mic dejun de post, Mic dejun copii, Finger Food, Romanesti, Italiene, Americane, Frantuzesti, Spaniole, Mic dejun, Deosebite
- Ingrediente principale:
- oua
Oua fierte
Ingrediente: oua, apa
Lasa ouale sa ajunga la temperatura camerei. Nu le pune direct la fiert din frigider. Spala ouale bine, pune-le intr-o oala si acopera-le cu apa. Acopera oala partial cu un capac. Adu-le la punctul de fierbere.Lasa-le sa fiarba 3 minute si indeparteaza oala de pe foc. Daca le vrei moi, scoate-le din apa. Daca le vrei tari, acopera-le total cu un capac si mai lasa-le in apa fierbinte timp de 12-15 minute. Indeparteaza capacul si pune cuburi de gheata langa oua, apoi lasa sa curga apa rece peste ele.
Oua prajite
Ingrediente: oua, ulei de masline
Contrar prezumtiei ca un ou prajit trebuie sa fie inecat la propriu in ulei, avem acum posibilitatea sa prajim un ou fara sa fie plin de ulei. Mai ales de cand au aparut in piata tigaile dry-cooker sau cele de ceramica. Asa ca 1-2 linguri de ulei de masline sunt indeajuns pentru a praji un ou. Si nu iti ia mai mult de 5 minute.
Oua cu lapte - scrob
Ingrediente: 4 oua, 100 ml de lapte, 1 lingura de ulei, 1 varf de cutit de sare
Bate bine ouale, adauga peste ele laptele si amesteca bine. Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Pune ouale batute cu lapte in tigaie si, cu ajutorul unei spatule, amesteca continuu, pana ce ouale se farama in mici gogosele pufoase.
Sandvis cu ou prajit
Ingrediente: 1 ou, 2 felii de toast prajite, unt, 1 felie de bacon, mustar, ketchup
Prajeste oul in tigaie. Unge feliile de toast cu unt, mustar si ketchup. Pune o felie de bacon si oul intre feliile de toast. Savureaza!
Galette de sarasin
Ingrediente: 250 g de faina de hrisca, 2 lingurite de faina de grau alba, 1 ou, sare si piper dupa gust, 2 lingurite de ulei
aprox. 500 ml apa, bacon, 1 ou, cascaval
Amesteca faina de hrisca cu un galbenus de ou si adauga apa pana ce obtiii o pasta consistenta. Presara sare si piper si apoi si faina alba amestecand usor, apoi adauga si uleiul. Mai adauga apa pana ce pasta devine fluida. Apoi din aluat se fac galetele ca si clatitele, numai ca nu trebuie intoarse. Dupa ce sunt facute mai multe galete se trece la umplerea lor. Se pune in galeta cascaval razuit, bacon si oul, se impatureste cu ajutorul colturilor si se prajeste in tigaie galeta, cu ingredientele inauntru, fara sa se intoarca. Pofta buna!
Oua Benedict
Ingrediente: 1 ou ochi (fiert in apa), o briosa, scones sau clatite americane, unt, bacon sau sunca, sos olandez
Taie briosele in jumatate, incalzeste-le putin in cuptor sau la microunde. Unge fiecare jumatate cu putin unt si pune peste o felie de sunca, apoi oul si apoi sosul olandez.
Frigarui de oua umplute
Ingrediente: 6 oua fierte, 1 ou crud, 100 g crema de branza, 100 g de ficat fiert, 2 linguri de patrunjel verde, 2 catei de usturoi, 2 linguri de ulei de masline, 3 rosii cherry, sare
Goleste ouale fierte de galbenusuri prin partea mai subtire. Pune galbenusurile intr-un castron, presara putina sare, farama-le cu o lingura de lemn, adauga un galbenus crud si prepara, amestecand, o maioneza cu 2 linguri de ulei de masline. Adauga apoi crema de branza, ficatelul fiert, patrunjelul si usturoiul si pune in robot sa se omogenizeze compozitia. Umple albusurile de ou cu aceasta compozitie si aseaza-le pe frigarui, facand palarii de ciupercute cu ajutorul rosiilor cherry taiate in jumatate. Pofta mare!
Oua coapte cu rosii
Ingrediente: 1 ardei gras, 2 oua, 4 rosii cherry, 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, busuioc, mozzarella-optional
Spala si curata ardeiul. Taie-l julienne. Taie in jumatati rosiile cherry. In doua boluri mici de ceramica pune legumele, pune peste ele cate 1 ou si cate 1 lingura de ulei de masline. Poti sa pui si mozzarella, pentru o textura mai pufoasa. Si baga-le la cuptor pentru 15 minute, la 210 grade Celsius. Pofta mare sa ai!
Oua in pita
Ingrediente: 3 foi de pita, 4 oua, 100 g de ciuperci, 100 g de mozzarella, 1 ardei gras, 3 rosii cherry, 2-3 felii de bacon, sare si piper - dupa gust
Intr-un bol bate bine ouale, adauga mozzarella razuita, sare. Ciupercile le poti taia in felii si fierbe sau praji in putin unt, sau le poti pune crude. In mici boluri de ceramica formeaza cuiburi din pita. Adauga ouale batute, feliile de ciuperci, de rosii si baga la cuptor pentru 15 minute. Se servesc calde sau reci cu multa pofta!
Prajitura cu ou si branza dulce
Ingrediente: 200 g de branza dulce, 3 oua, 3 linguri de faina sau de malai, 4 linguri de zahar, 4 linguri de iaurt grecesc sau smantana, 50 g de migdale
Amesteca bine toate ingredientele, incepand cu branza dulce, zaharu, iaurtul, ouale si faina adaugata pana ce aluatul capata consistenta unei smantani foarete groase. Adauga migdalele. Pune aluatul intr-o tava si lasa la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade Celsius. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!