Culinarby
Qbebe

Aluat fraged: reteta traditionala

Aluat fraged: reteta traditionala

Gabriela Paladi - Redactor

Aluatul fraged este perfect pentru pregatirea fursecurilor, a prajiturilor, cornuletelor, foi pentru tort sau tarte. Reteta pe care v-o oferim este parte din cultura culinara moldoveneasca, avand o vechime de peste 50 de ani, si garantand un aluat fraged, usor nisipos, pufos si perfect chiar si pentru placinte.

Aluat fraged: reteta traditionala
Timp preparare Timp preparare:
30-60 minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Moldovenesti, Deserturi, Fara foc, Aluat de fursecuri, Fursecuri, Placinte, Oua, Aluat placinte, Romanesti, Oua de gaina
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, unt, oua

Ingrediente pentru aluat fraged traditional:

500 g de faina, 150 g de unt sau margarina, 100 g de zahar, 1 ou, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 varf de cutit de amoniac, 2 g sare

Cum prepari aluat fraged traditional:

Untul (trebuie sa fie moale) se freaca cu zaharul si oul intr-un castron, cu o lingura de lemn, se adauga faina amestecata cu sare, amoniac si bicarbonat. Se poate face si fara, dar aluatul nu va mai fi atat de fraged si pufos. Se framanta aluatul si se da la rece pentru 30 de minute. Poate sa ramana si 24 de ore la rece. In compozitia aluatului, in afara de elementele de baza, pot intra in componenta si alte ingrediente care sa ii diversifice gustul: branza de vaci, caimac, galbenusuri fierte, cartofi fierti, smantana, etc.

Articolul urmator
Cum să faci pierogi ucrainene: rețeta tradițională
Cum să faci pierogi ucrainene: rețeta tradițională

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (130)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Raport APC: ce găsim în cozonacii din comerț. Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională
    Raport APC: ce găsim în cozonacii din comerț. Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională

    Asociația Pro Consumatori (APC) – Vocea consumatorilor din România, singura organizație de utilitate publică în domeniul protecţiei consumatorilor, statut obținut prin...

    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”
    Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”

    Una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi obișnuiește să gătească acasă și îi plac mâncărurile tradiționale românești. De aceea, de-a lungul...

    Regina Elisabeta mânca des aceste clătite. Chiar i-a trimis rețeta președintelui Eisenhower în 1959
    Regina Elisabeta mânca des aceste clătite. Chiar i-a trimis rețeta președintelui Eisenhower în 1959

    Fiecare familie regală are anumite preferințe culinare, pe care de obicei le păstrează secrete. Regina Elisabeta a II-a nu s-a ferit să-i trimită președintelui SUA, Dwight D....

    Prajitura antidepresie...cu vanilie! Rețetă fără ouă, lapte sau unt, care te scapă de gândurile negre
    Prajitura antidepresie...cu vanilie! Rețetă fără ouă, lapte sau unt, care te scapă de gândurile negre

    Știi genul acela de desert în care dai iama după o supărare, frustrare sau dezamăgire? Scotocind în străfundurile internetului după una dintre cele mai rapide și delcioase...

    Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă
    Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă

    Răspunsul la întrebarea ”Ce este fericirea?” este, probabil, unul dintre cele mai căutate din toate timpurile. Conceptul fericirii a fost studiat pentru prima dată acum...

    Sirop de păpădie: beneficii și rețetă
    Sirop de păpădie: beneficii și rețetă

    O asociezi în special cu momentele magice ale copilăriei, când te bucurai nespus suflând peste puful ei. Desigur, nu poți să nu o remarci primăvara, când pare un...

    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase
    Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

    Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de...

    „Rețeta" de succes pentru a avea mese în liniște în familie: „Nu mai negociați cu copiii la masă"
    „Rețeta" de succes pentru a avea mese în liniște în familie: „Nu mai negociați cu copiii la masă"

    Mesele în familie sunt momente de mare bucurie și de apropiere între părinți și copii. Iată ce sfaturi ne dă un specialist în tulburări de alimentație pentru mese...

    © 2024 Qbebe