- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive deosebite, Finger Food, La cuptor, Branza, Branza de vaci, Lactate, Legume, Cartofi, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- branza de vaci, cartofi
Ingrediente detaliate pentru bulgarasi cu branza de vaci si cartofi:
- 120 g branza de vaci
- 2-3 cartofi
- 30 g faina
- 1 ou
- 2 linguri de unt
- 50 ml lapte
- parmezan dat prin razatoare
- sare
Cum sa pregatesti bulgarasi cu branza de vaci si cartofi:
Curata, spala si fierbe cartofii, iar cand s-au racit, da-i prin masina de tocat. Peste acestia, adauga branza de vaci, galbenusul de la ou si putina sare si amesteca bine. Intr-un alt vas, fierbe laptele, adauga faina si amesteca usor, pana cand obtii un aluat omogen, pe care il adaugi peste amestecul din branza si cartofi, alaturi de albusul batut spuma. Framanta bine compozitia, pana obtii un amestec omogen, din care modelezi bulgarasi, pe care ii asezi intr-o tava unsa cu unt. Pune tava in cuptor si lasa bulgarasii la copt pentru 10-12 minute. Inainte de a-i servi, presara pe deasupra parmezan dat prin razatoare si verdeata tocata (patrunjel, marar).
Serveste bulgarasii cu branza de vaci si cartofi impreuna cu rosii sau cu un sos tomat!
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!