- Timp preparare:
- 80 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive calde, Carne de curcan, Feluri de mancare, Aperitive de Craciun, Aperitive de Revelion, Aperitive speciale, Aperitive deosebite, Finger Food, La cuptor, Mozzarella, Piept de curcan, Carne, Lactate, Oua, Chiftele, Oua de prepelita, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- piept de curcan, oua de prepelita
Ingrediente pentru chiftele din piept de curcan umplute cu oua de prepelita:
1 kg de piept de curcan
10 oua de prepelita
1 lingura din acest amestec de condiment: nucsoara, boia dulce, rozmarin, busuioc, marar, sare, piper alb
3 catei de usturoi
1 ou de gaina, 1 lingura de ulei de masline
2 linguri de pesmet alb
2 linguri de pasta de tomate
100 g de mozzarella
Cum prepari chiftele din piept de curcan umplute cu oua de prepelita:
Pune ouale de prepelita la fiert in apa rece. Pune pieptul de curcan la fiert, taiat in cuburi mici, cu putina sare. Lasa ouale de prepelita sa se raceasca. Cand pieptul de curcan s-a fiert, pune-l in blender, adauga o lingura din amestecul de condimente, usturoiul pisat, oul de gaina, pesmetul, pasta de tomate si amesteca pana ce devine o pasta omogena. Curata ouale de prepelita de coaja. Incinge cuptorul. Ia compozitie de carne si "inveleste" ouale de prepelita in ea, formand chiftele. Aseaza chiftele pe o tava tapetatacu hartie de copt si lasa-le la cuptor pentru 40 de minute. Cu 5 minute inainte de a le scoate, pune mozzarella peste chiftele, pentru un aspect mai apetisant. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!