- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Feluri de mancare, Sosuri, La cuptor, La foc, Carne, Legume, Rosii, Cartofi, Chiftele, Sosuri pentru chiftele, Sosuri de rosii, Cartofi fierti
Ingrediente:
-jumatate kg carne tocata pui
-3 cartofi medii
-1 morcov
-2 cepe
-3 oua
-3 linguri faina
-sare, piper
-marar
-2/3 catei de usturoi
-2 dovlecei
-5 rosii
Cartofii se curata si se pun la fiert, dupa ce s-au fiert se paseaza ca la piure si se amesteca cu carnea tocata, cu morcovul dat prin razuitoare cu ceapa tocata marunt, sare, piper, marar, usturoiul pisat si cele 3 oua.
Se amesteca bine intr-un castron, dupa care se adauga 3 linguri de faina pentru legarea compozitiei.
Din compozitia astfel obtinuta se formeaza bilute, se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei, si se baga la cuptorul incins impreuna cu dovlecelul taiat rondele la 180grade aproximativ 30-40 minute.
Intr-o craticioara separat se oparesc rosiile dupa care se curata de coaja si se baga la blender. Se pune sare, piper marar si putin usturoi.
Dupa ce chiftelutele s-au rumenit se toarna sosul de rosii si se mai lasa la cuptor cam 10 minute.
Pofta buna!
Reteta propusa de Cogali Diana
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!