Placinta cu carne si legume

Nota: 5.4 / 11 voturi  |  0 reviewuri  |  4867 vizualizari | de Isabela Polnar

Placinta cu carne si legume este o reteta simpla, dar in acelasi timp delicioasa, si incorporeaza un cocktail nutritiv perfect pentru intreaga familie, la pranz sau la cina.

Timp preparare: 60 de minute
Varsta: 1 - 2 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Carne, Legume, Oua, 1-2 ore, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente principale: carne, legume, faina




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru placinta cu carne si legume:

Pentru aluat:

500 g de faina, 150 g de unt sau margarina, 1 ou, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 varf de cutit de amoniac, 2 g sare 

Pentru umplutura:

2 oua, 3 linguri de ulei de masline, 500 g de carne tocata, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 legatura de ceapa verde (poti sa folosesti si alte legume, precum mazare, broccolli, spanac, conopida - fierte in prealabil), sare, piper, dupa gust

Cum prepari placina cu carne si legume:

Pregatim mai intai aluatul. Untul (trebuie sa fie moale) se freaca cu oul intr-un castron, cu o lingura de lemn, se adauga faina amestecata cu sare, amoniac si bicarbonat. Se poate face si fara, dar aluatul nu va mai fi atat de fraged si pufos. Se framanta aluatul si se da la rece pentru 30 de minute. Poate sa ramana si 24 de ore la rece. In compozitia aluatului, in afara de elementele de baza, pot intra in componenta si alte ingrediente care sa ii diversifice gustul: branza de vaci, caimac, galbenusuri fierte, cartofi fierti, smantana, etc.

Pentru umplutura, toaca ceapa verde. Toaca in cuburi mici ardeii. Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Adauga ceapa verde si ardeii, apoi carnea tocata si amesteca usor pana ce carnea capata o nuanta maronie. Adauga sare si piper dupa gust. Pune-o deoparte la racit. Bate bine ouale si incorporeaza-le in amestecul de carne cu legume. 

Intinde aluatul in doua foi distincte. Pune intr-o tava rotunda cu fund detasabilunsa cu putin ulei prima foaie de aluat, tapetand si marginile tavii. Rastoarna in ea amestecul de carne. Apoi acopera cu fasii de aluat partea de sus, sau cu o foaie intreaga de aluat, pe care trebuie sa o gauresti cu ajutorul unei furculite, pentru a permite aerului sa circule si sa coaca umplutura. Baga tava la cuptor pentru 30-45 de minute. Pofta buna! 

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.4
(11 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Placinta cu ficat Placinta cu ficat
Ardei umpluti cu orez si carne de curcan Ardei umpluti cu orez si carne de curcan
Placinta cu branza dulce si gem de prune (fara zahar) Placinta cu branza dulce si gem de prune (fara zahar)
Placinta cu piept de pui si porumb Placinta cu piept de pui si porumb

Filtre retete culinare

Salate cu carne Sosuri pentru carne Carne de porc Carne de pui Carne de vita Carne de curcan Carne de capra Carne de iepure Carne de ied Carne de prepelita Carne de mistret Carne de caprioara Carne tocata Carne de gaina Supe cu carne Carne de rata Placinte cu carne Mancaruri cu carne Mancaruri fara carne Ciorbe de legume Garnituri de legume Salate de legume Supe de legume Tocanite de legume Mancaruri cu legume Paste cu legume
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Nu căuta scuze, copilul tău o să te acuze! Du-te şi votează! Contează! Ştii, totuşi, care este cea mai mare responsabilitate a ta, dragul meu părinte? Să te asiguri că al tău copil va trăi, se va bucura şi îşi va întemeia o familie într-o viaţă mai bună ca a ta,...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net