Reţeta de pilaf a bunicii

Nota: 6.5 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  1609 vizualizari | de Isabela Polnar

Pilaful făcut de bunica mea este una dintre acele amintiri copioase ale copilăriei mele. Cu greu am reușit să refac rețeta să se apropie de minunăția pe care o mâncam în serile răcoroase de la țară când eram micuță. Singurul secret al un pilaf pur românesc este să fie lăsat să fiarbă în tihnă alături de copănele delicioase de găină crescută în aerul curat de la țară. Eu una am reușit să reproduc rețeta și cu pui oșenesc cumpărat sau cu carne de porc, tot de la țară, și folosesc mereu ceaunul de mămăligă. Nu știu de ce, dar gustul este diferit, mai bogat și mai cremos.

Timp preparare: 2 ore
Varsta: 1 - 2 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Legume, 1-2 ore, Romanesti, Pranz, Cina
Ingrediente principale: orez




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru pilaf ca la bunica

1 pui, o găină sau 500 g de mușchi de porc, 200 g de unt, 500 g de orez, o bucată de țelină, 1 morcov, 1 ardei gras, sare și piper după gust

Cum prepari pilaf ca la bunica

Primul lucru pe care îl fac este să las carnea la fiert. Carnea de porc de obicei o tai în bucăți mici. Din pasăre pun la fiert aripile, copanele, pieptul, ficățelul și pipota. Le las să fiarbă bine cu puțină sare. Bunica prăjea apoi carnea. Eu prefer, după ce s-a fiert, să o bag la cuptor să se rumenească. Cât se fierbe carnea, toacă ardeiul, morcovul, țelina. Când cărnița este aproape fiartă, călește în unt legumele, adaugă dupa 2-3 minute orezul, amestecând ușor, pâne ce devine transparent. Scoate carnea din supa ei, pune-o într-o tavă la cuptor și adaugă orezul în zeamă. Lasă-l să fiarbă la foc cât mai mic pentru 30 de minute. Adaugă sare și piper după gust. Dacă folosești carne de porc o poți încorpora în pilaf și bagi oala la cuptor pentru încă 15 minute, până ce orezul absoarbe toată zeama. La pasăre, prefer să pun separat carnea de orez. Se servește cu povești și multe murături. Poftă bună!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 6.5
(2 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Pilaf de orez cu dovlecei Pilaf de orez cu dovlecei
Pilaf cu naut Pilaf cu naut

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Louise Tanase
Am 36 de ani şi nu sunt foarte sigură că vreau copiiSunt conştientă că până la această vârstă nu numai că ar fi trebuit să ştiu dacă vreau sau nu copii, ci ar fi trebuit să îi şi am. Însă ştiu, de asemenea, că viaţa nu se desfăşoară la fel...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net