- Idei de rețete fără gluten, numai bune pentru micul dejun
- Vafe cu cacao și cu banană
- Ingrediente pentru 4 porții de Vafe cu cacao și cu banană
- Cum se prepară Vafele cu cacao și cu banană
- Brioșe cu dovleac
- Ingrediente pentru 5-6 Brioșe cu dovleac
- Cum se prepară Brioșele cu dovleac
- Rețete fără gluten, numai bune pentru masa de prânz
- Piept de pui la cuptor cu legume
- Ingrediente pentru 5-6 porții Piept de pui la cuptor cu legume
- Cum se prepară Pieptul de pui la cuptor cu legume
- Lasagna cu zucchini
- Ingrediente pentru 3-4 porții de Lasagna cu zucchini
- Cum se prepară Lasagna cu zucchini
- Rețete fără gluten, potrivite pentru cină
- Cartof dulce umplut
- Ingrediente pentru 2-3 porții de Cartof dulce umplut
- Cum se prepară Cartoful dulce umplut
- Pizza din broccoli
- Ingrediente pentru 4 porții de Pizza din broccoli
- Cum se prepară Pizza din broccoli
- Timp preparare:
- 20-120 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Deserturi, Feluri de mancare, Mic dejun copii, Finger Food, Piept de pui, La cuptor, La foc, Mancaruri usoare, Mancaruri gustoase, Lapte, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Lactate, Legume, Prajituri, Dovlecei, Oua, Cereale, Broccoli, Mancaruri, Briose, Mic dejun, Cereale fara gluten, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- faina fara gluten, oua, produse lactate, carne, legume, fructe, mirodenii
Idei de rețete fără gluten, numai bune pentru micul dejun
Oferă-i copilului un start bun pentru întreaga zi cu ajutorul unor preparate simple, dar gustoase și hrănitoare.Vafe cu cacao și cu banană
Vafele sunt întotdeauna pe gustul celor mici, iar combinația dintre aroma de cacao și cea de banană le poate face irezistibile.Ingrediente pentru 4 porții de Vafe cu cacao și cu banană
200 g făină fără gluten1/4 cană pudră de cacao bio
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 lingură ulei de cocos
1 linguriță extract de vanilie
1 ou mare
1 banană
1/2 cană de lapte
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Vafele cu cacao și cu banană
Pasul 1: Făina, praful de copt, pudra de cacao și scorțișoara se pun la un loc.
Pasul 2: Uleiul de cocos va fi încălzit și topit.
Pasul 3: Laptele, oul, uleiul de cocos, extractul de vanilie vor fi puse peste ingredientele menționate la pasul 1 și se va obține un aluat.
Pasul 4: Dispozitivul de făcut vafe va fi încălzit. Aluatul va fi distribuit în formele speciale, cât mai uniform (cam 1/2 de cană de alut pentru fiecare vafă).
Pasul 5: După ce vafele sunt gata și se răcesc vei pune peste ele feliuțe de banană.
Brioșe cu dovleac
Aceste brioșe fără gluten sunt deosebit de savuroase datorită combinației dintre dovleac și mirodenii. Nu ezitați și preparați-le oricând pentru micuții voștri!
Ingrediente pentru 5-6 Brioșe cu dovleac
125 g făină fără gluten
1/2 lingură praf de copt
3/4 cană piure de dovleac
2 lingurițe mirodenii (scorțișoară, cardamom etc.)
1/2 cană ulei de cocos
6 ouă
2 lingurițe esență de vanilie
3 linguri nuci
1/4 cană miere organică
Timp de preparare: 40 de minute
Cum se prepară Brioșele cu dovleac
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Făina, praful de copt și mirodeniile vor fi puse la un loc.
Pasul 3: Într-un castron vei combina restul ingredientelor, cu excepția nucilor.
Pasul 4: Toate ingredientele, uscate și umede, vor fi puse laolaltă. Nu uita de piureul de dovleac.
Pasul 5: Aluatul va fi distribuit în tava specială pentru brioșe.
Pasul 6: Peste brioșe vor fi distribuite nucile tocate.
Pasul 7: Brioșele vor fi date la cuptor cam 18-20 de minute.
Rețete fără gluten, numai bune pentru masa de prânz
Chiar și rețetele fără gluten pot fi cu totul speciale și pot face din masa de prânz a copilului tău o adevărată încântare!
Piept de pui la cuptor cu legume
Este un fel de mâncare simplu, dar foarte hrănitor, ușor și potrivit inclusiv pentru un copil ce are intoleranță la gluten.
Ingrediente pentru 5-6 porții Piept de pui la cuptor cu legume
2 piepți de pui (fără piele)
1 legătură de sparanghel
1 morcov
roșii cherry
12 cartofi noi (mici)
Ingrediente pentru marinata Pieptului de pui la cuptor cu legume
1/3 cană ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1/2 linguriță rozmarin
1/4 linguriță salvie uscată
2 căței mici de usturoi
sare și piper (după gust)
Timp de prepare: 45 de minute
Cum se prepară Pieptul de pui la cuptor cu legume
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade. Pregătește o tavă, punând o bucată de hârtie de copt (opțional).
Pasul 2: Taie mărunt cățeii de usturoi și pune la un loc ingredientele pentru sos.
Pasul 3: Piepții de pui vor fi spălați și tăiați pe jumătate.
Pasul 4: Pune piepții de pui în jumătate din cantitatea de marinată. Lasă-i acolo cât timp te ocupi de legume.
Pasul 5: Legumele vor fi spălate, curățate și tăiate. Morcovul va fi tăiat pe lungime, obținând un fel de sticks-uri. Cartofii vor fi tăiați pe jumătate sau, dacă sunt foarte mici, pot fi lăsați și întregi.
Pasul 6: Pune piepții de pui în tavă, iar legumele alături de ei. Toarnă deasupra și restul de sos.
Pasul 7: Lasă-le la cuptor cam 30 de minute.
Lasagna cu zucchini
Această rețetă de lasagna este special adaptată pentru copiii cu intoleranță la gluten. Practic, ea nu conține foi de lasagna propriu-zise, dar acest lucru nu înseamnă că nu vei obține un preparat foarte gustos.
Ingrediente pentru 3-4 porții de Lasagna cu zucchini
2 zucchini (de mărime medie)
1/2 kilogram carne tocată de vită
1/2 ceapă (de mărime medie)
1/2 ardei gras roșu (de mărime medie)
2 morcovi de mărime medie
2 căței de usturoi
300 g sos de roșii
2 căni brânză dulce (cu conținut redus de grăsime)
1 ou mare
1/4 cană Parmezan ras
2 căni brânză Mozzarella, rasă
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță busuioc uscat
sare și piper (după gust)
opțional: frunze de pătrunjel (pentru decor)
Timp de preparare: 100-120 de minute
Cum se prepară Lasagna cu zucchini
Pasul 1: Spală zucchini și îi vei tăia fâșii subțiri. Pune-i pe o bucată de hârtie de copt și pune sare peste ei. Lasă-i acolo pentru aproximativ 30 de minute.
Pasul 2: Ceapa va fi tocată, la fel și ardeiul gras.
Pasul 3: Morcovul va fi spălat, curățat și ras.
Pasul 4: Usturoiul va fi tocat mărunt.
Pasul 5: Încinge cuptorul la 180 de grade și pregătește o tavă.
Pasul 6: Într-o cratiță vei pune carnea de vită și o vei pune la foc mediu pentru a începe să se rumenească. După ce este gata, o vei lăsa „să se odihnească".
Pasul 7: Vei pune iar carnea pe foc, alături de ceapă, ardei gras, morcov, usturoi, piper. Vei adăuga peste aceste ingrediente și sucul de roșii și restul de mirodenii. Vei lăsa pe foc, până aproape de fierbere, cam 10 minute.
Pasul 8: Amestecă brânza dulce, oul și parmezanul.
Pasul 9: Zucchini vor fi șterși cu o cârpă curată și va fi așezat un prim strat pe fundul tăvii în care va fi coaptă lasagna.
Pasul 10: Peste acest strat de zucchini vei pune jumătate din amestecul de carne și sos. Apoi vei pune deasupra lui o jumătate din mixul de brânză. După aceea vei pune și jumătate din brânza Mozzarella. Repetă să faci aceste straturi până la umplerea tăvii.
Pasul 11: Pune la cuptor preparatul pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 12: O vei lăsa să se răcească aproximativ 20-30 de minute până o vei servi.
Rețete fără gluten, potrivite pentru cină
Poți să-i oferi copilului tău, chiar dacă are intoleranță la gluten, o cină gustoasă, hrănitoare și ușoară. În plus, rețetele de mai jos sunt aspectuoase și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie.
Cartof dulce umplut
Cartoful dulce este bogat în carbohidrați de calitate, iar umplutura propusă mai jos îl va face mai consistent, dar și delicios totodată.
Ingrediente pentru 2-3 porții de Cartof dulce umplut
2 cartofi dulci
1 cană de sos de roșii, special pentru paste
125 ml lapte (fără grăsime)
1/2 cană frunze de busuioc
1 linguriță oregano uscat
1 ceapă mică
2 roșii mici
100 g brânză (cu conținut mai redus de grăsime)
opțional: busuioc proaspăt (pentru ornat)
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Cartoful dulce umplut
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade și pregătește o tavă, tapetată cu hârtie de copt
Pasul 2: Catofii dulci vor fi despicați pe lungime și puși la microunde pentru 9-12 minute, până când se mai înmoaie
Pasul 3: După ce cartofii se mai răcesc va trebui să le scoți miezul.
Pasul 4: Miezul cartofilor va fi amestecat cu sosul de roșii, cu lapte, cu oregano, cu busuioc, cu ceapa tocată mărunt, cu roșiile tocate și cu 3/4 din cantitatea de brânză (rasă).
Pasul 5: Vei pune sare după gust și vei distribui amestecul în coaja cartofilor dulci.
Pasul 6: Peste cartofi vei pune și restul de brânză rasă.
Pasul 7: Vei pune cartofii la cuptor pentru 10-15 minute. Dacă vrei, după ce îi scoți la răcit îi poți orna cu busuioc proaspăt.
Pizza din broccoli
Datorită acestei rețete de pizza fără gluten vei reuși să strecori broccoli fără ca al tu copil să-și poată da seama.
Ingrediente pentru 4 porții de Pizza din broccoli
1 broccoli mare
1 ou mare
2 căni Mozzarella (feliuțe)
1/2 cană de Parmezan (bucățele)
1/4 cană sos de roșii
pepperoni
sare și piper (după gust)
opțional: busuioc proaspăt (pentru ornat)
Timp de preparare: 50 de minute
Cum se prepară Pizza din broccoli
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Pune la fiert broccoli.
Pasul 3: După ce a fiert, o vei pune într-un robot de bucătărie. Pasta formată va fi pusă într-un vas alături de ou, 1 cană de mozzarella și 1/4 de cană de Parmezan. Adaugă sare și piper, după gust.
Pasul 4: Pune amestecul de broccoli pe o hârtie de copt și apoi într-o tavă. Îl vei coace pentru aproximativ 20 de minute.
Pasul 5: După aceea îivei pune deasupra sosul de roșii, restul de brânză și pepperoni și îl vei mai lăsa la cuptor încă 10 minute.
Pasul 6: Dacă vrei, poți orna pizza cu frunze de busuioc.
Surse:
www.delish.com; www.kidspot.com.au; www.superhealthykids.com;www.popsugar.com
Surse poze:
www.facebook.com; www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!