Baclava

Nota: 6 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  539 vizualizari | de Ileana Gheorghe

Baclavaua este o prăjitură de post care îşi are originile în bucătăria tradiţională turcească. Mesopotamia ar fi locul unde s-a născut această prăjitură, formată din foi de aluat pe care s-a pus miere. Fiind un desert accesibil oricui, baclavaua a câştigat popularitate în toată lumea, reţeta ei fiind variată în funcţie de zonă. Noi îţi propunem o reţetă clasică turcească de post.

Timp preparare: 75 de minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, 1-2 ore, Turcesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase
Ingrediente principale: nuci, zahar




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru baclava:

500 g de foi de placintă de post, 250 g de margarină, 400 g de nuci pisate, 25 g de pesmet, 500 g de zahăr, 3 pahare cu apă, 2 linguri de miere, coaja rasă de la o lămâie, zahăr vanilat

Cum prepari baclava:

Unge cu grăsime o tavă şi aşează pe ea foile de plăcintă tăiate pe măsura tăvii. Mai întâi pui un strat de 3-4 foi, fiecare unsă cu margarină, apoi un strat gros de nuci pisate, amestecate cu pesmet, apoi un alt strat de foi, unse cu margarină, apoi încă un alt strat, până ce se termină toate foile. Ultima foaie nu se mai acoperă cu miez de nucă pisată. După ce ai pus toate straturile, cu un cuţit foarte ascuţit taie baclavaua în bucăţi pătrate egale, apoi torni pe ea margarină topită, pe care o întinzi uniform pe toată suprafaţa. Bagă tava în cuptorul încălzit şi las-o la foc mediu pentru o oră. Între timp pune într-un castronzahărul, mierea, mirodeniile şi apa şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Când baclavaua este aproape gata, scoate-o din cuptor, adaugă siropul şi bagă din nou la cuptor până se rumeneşte uşor.Când este gata, scoate tava, las-o să se răcească, apoi pune bucăţile de baclava pe un platou. Poftă bună!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 6.0
(2 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Prajituri de post: Baclava Prajituri de post: Baclava

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Louise Tanase
Am 36 de ani şi nu sunt foarte sigură că vreau copiiSunt conştientă că până la această vârstă nu numai că ar fi trebuit să ştiu dacă vreau sau nu copii, ci ar fi trebuit să îi şi am. Însă ştiu, de asemenea, că viaţa nu se desfăşoară la fel...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net