- Ingrediente pentru 20 de Macarons în formă de unicorni
- Ingrediente pentru învelișul Macarons în formă de unicorni
- Cum se prepară învelișul pentru Macarons în formă de unicorni
- Ingrediente pentru crema pentru Macarons în formă de unicorni
- Ingrediente pentru pasta de lămâie
- Cum se prepară pasta de lămâie
- Cum se prepară crema pentru Macarons în formă de unicorni
- Timp preparare:
- 2 ore- 2 ore si jumatate
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Finger Food, La cuptor, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Fructe, Frantuzesti, Zi de nastere, Deosebite
- Ingrediente principale:
- migdale macinate, albusuri de ou, zahar obisnuit, zahar pudra, lamai, extract de vanilie, margarina, ciocolata alba
Ingrediente pentru 20 de Macarons în formă de unicorni
Timp total de preparare: 2 ore-2ore și jumătateIngrediente pentru învelișul Macarons în formă de unicorni
130 g migdale măcinate160 g zahăr pudră
3 ouă mari
5 linguri zahăr
1 linguriță extract de vanilie
pentru decor: colorant alimentar sub formă de gel
Cum se prepară învelișul pentru Macarons în formă de unicorni
Pasul1:Urmând modelul din imaginea de mai jos, îți vei trasa pe hârtie imaginea unei macaron în formă de unicorn. După aceea o vei decupa și o vei reda și pe hârtie pergament. Decupeaz-o și pe aceasta pentru a putea să o redai de 20 de ori pe hârtia de copt pe care se vor coace macarons.Pasul 2: Preîncălzește cuptorul la 140 de grade și pregătește tava în care vei coace macarons.
Pasul 3: Migdalele măcinate vor fi combinate cu zahărul pudră și puse într-un blender, până se va forma o pastă.
Pasul 4: Albușurile de ou vor fi bătute bine, la o viteză medie a mixerului. Pe măsură ce mixezi albușurile, adaugă treptat și câte o lingură de zahăr obișnuit. Ai grijă ca amestecul să nu se întărească mult prea tare!
Pasul 5: Jumătate din cantitatea de pastă de migdale va fi pusă în amestecul de albușuri. Acestea vor fi puse într-o tavă și vei utiliza o spatulă de silicon pentru a întinde bine pasta. După ce pasta de migdale s-a încorporat bine în albușuri, poți să adaugi și restul de pastă. Uniformizează bine noua pastă.
Pasul 6: Continuă să te ocupi de pastă, ce trebuie să aibă consistență corespunzătoare. În acest scop, folosind partea netedă a spatulei, mișcă pasta către centru, apoi dinspre margini spre centru și tot așa. Poți să repeți acest demers cam de 10 ori. Ideea este ca pasta să fie suficient de consistentă, astfel încât să nu riști ca macarons să fie prea moi și să se crape în timpul coacerii.
Pasul 7: Pasta pentru macarons va fi pusă într-un cornet pentru ornat.
Pasul 8: Începe să pui pasta pe formele de macarons desenate pe hârtia de copt, având grijă să existe o distanță între ele.
Pasul 9: Înainte să le pui la cuptor, mai verifică o dată dacă macarons au consistența dorită (ar trebui să nu ți se lipească de deget când le vei apăsa ușor). Dacă ți se pare că nu sunt suficient de uscate, mai lasă-le să se întărească pentru aproximativ 15 minute. Dacă nici după acest răgaz nu s-au întărit bine, mai lasă-le o vreme, chiar și o oră.
Pasul 10: Pune macarons la cuptor pentru aproximativ 15-18 minute. Cam la 2 minute după ce le-ai pus în cuptor, deschide ușa de la cuptor pentru a permite execesului de umiditate să iasă afară. Tava în care se află fursecurile trebuie întoarsă din când în când pentru ca acestea să se poată coace uniform. La final, ele ar trebui să fie suficient de tari și să nu fie lipicioase.
Pasul 11: Macarons vor fi scoase din cuptor și lăsate să se răcească bine pentru a fi îmbinate cu cremă.
Ingrediente pentru crema pentru Macarons în formă de unicorni
150 g ciocolată albă
zeama de la o lămâie
28 g margarină
1 linguriță extract de lămâie
1/4 de linguriță de sare
1 linguriță pastă de lămâie
Ingrediente pentru pasta de lămâie
6 lămâi mici
2 kg zahăr
Cum se prepară pasta de lămâie
Pasul 1: Lămâile se vor tăia pe jumătate
Pasul 2: Lămâile vor fi puse într-o cratiță cu apă și vor fi lăsate la fiert până când se vor înmuia.
Pasul 3: Ia lămâile de pe foc și lasă-le să se răcească.
Pasul 4: Lămâile vor fi puse în blender până se va forma o pastă
Pasul 5: Pasta obținută va fi strecurată.
Pasul 6: În pastă se va pune și zahăr.
Pasul 7: Pasta de lămâie va fi întinsă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se va da la cuptor până când va începe să se solidifice
Pasul 8: După ce o vei scoate din cuptor o vei lăsa să se răcorească și după aceea o vei pune într-un recipient ermetic. În aceste condiții, poate rezista în frigider până la1 an.
Cum se prepară crema pentru Macarons în formă de unicorni
Pasul 1: Ciocolata albă va fi topită la microunde sau pe foc.
Pasul 2: Toate ingredientele, cu excepția ciocolatei topite, vor fi puse într-o cratiță și așezate la foc mic, până când margarina se topește bine.
Pasul 3: Peste amestecul cu margarina se va adăuga treptat și ciocolata topită, până când se va obține un amestec uniform.
Pasul 4: Amestecul va fi pus într-un cornet pentru decorat și se vor umplem cu el învelișurile de la macarons.
În final, după ce macarons s-au fixat bine, poți începe să le decorezi cu ajutorul colorantului alimentar sub formă de gel, inspirându-te din modelul din imagine. Lasă-le apoi să se usuce bine și depozitează-le într-un recipient ermetic.
Surse:
www.lovingcreations4u.blogspot.ro; www.popsugar.com; www.wikihow.com
Surse poze:
www.instagram.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!