![]() |
4 luni | 6 luni | 8 luni | 1 an | 2 ani | 4 ani |
Dulceaţa de cireşe amare îşi merită titlul de cea mai delicioasă dulceaţă. Deşi numele ei nu spuen asta, este foarte dulce, delicată şi cu un gust foarte fin. O dată preparată, poate ea în sine să reprezinte un desert delicios, sau poate completa alte prăjituri, precum cheescake, checuri sau brioşe. Copii mei o savurează pe pâinea prajită cu unt.
![]() |
Timp preparare: 2 ore |
![]() |
Varsta: 2 - 4 ani |
![]() |
Nivel dificultate: mediu |
![]() |
Prezent in categoriile: Deserturi, La cuptor, La foc, Vara, Fructe, 1-2 ore, Mic dejun, Gustari, Gustoase |
![]() |
Ingrediente principale: cirese amare |
1 kg de cireşe amare, fără sâmburi, 800 g de zahăr tos, o lămâie, esenţă de vanilie, 4 litri de apă
Spală cireşele şi scoate-le sâmburii. Taie lămâia în jumatate şi stoarce zeama. Pune la încins o oală potrivită ca dimensiuni, adaugă o cană de apă, cireşe, câte 100 go dată, stropindu-le cu zeamă de lămâie şi zahăr, amestecând uşor pe măsură ce mai adaug cireşe şi apă. Se amestecă uşor mixtura, cu grijă ca fructele să nu se fărâme. Se adaugă esenţă de vanilie după gust. Se lasă la fiert la foc mic, amestecând din când în când cu grijă. După o oră mixtura trebuie să înceapă sa facă spumă, iar fructele de ridică la suprafaţă. Se îndepărtează spuma cu o spumieră şi se ia oala de pe foc. Se pregătesc borcanele, care trebuie spălate bine, apoi lăsate la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru 12-15 minute pentru a le steriliza. Se toarnă dulceaţa fierbinte în borcane, se închid ermetic, se acoperă cu pături şi se lasă să se răcească lent. Poate să reziste la borcan chiar şi 2-3 ani. Poftă bună!
Dulceata | Fursecuri cu dulceata | Cirese | Prajituri cu cirese |