Gem de cireșe

Nota: 4.7 / 3 voturi  |  0 reviewuri  |  294 vizualizari | de Ileana Gheorghe

Gemul de cireșe este mai mult decât un borcan in debara. Este gustul verii conservat în acel borcan. Pentru mine nu este nimic mai minunat decât să desfac un borcan de gem de cireșe în mijlocul iernii. Așa că mă străduiesc ca de îndată ce cireșele se coc să fac cât mai multe borcane de ge care să ofere întregii familii bucăți savuroase de vară pe pâine cu unt.

Timp preparare: 2 ore
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Deserturi, La foc, Primavara, Vara, Fructe, 1-2 ore, Mic dejun, Gustari, Gustoase
Ingrediente principale: cirese, zahar




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru gem de cireșe:

3 kg de cireșe proaspete fără sâmburi, 1.5 kg de zahăr, zeama de la o lămâie mare

Cum prepari gemul de cireșe:

Spală bine cireșele în câteva ape reci, şi pune-le într-o cratiţă mare acoperite de zahăr. Lasă-le acolo 30 de minute. Apoi stropeşte-le cu sucul de la lămâie şi pune cratiţa la foc, dat tare. Ca să nu se prindă de fund, scutură cratiţa uşor, până ce cireșele încep să îşi lase zeama, ca să eviţi fărâmarea lor. Când încep să fiarbă în suc propriu, adună spuma de deasupra şi lasă-le să fiarbă până ce volumul lor scade la jumătate, aproximativ jumătate de oră. Asigură-te ca elimini orice exces de spumă. Mai lasă la fiert la foc mediu spre mic timp de 15 minute. El va părea lichid, însă pe măsura ce se răceşte va deveni ca un gel. Pune gemul în borcane sterilizate în cuptor și sigileaza-le. Poftă bună!

 

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 4.7
(3 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Pandispan cu gem (de la 2 ani) Pandispan cu gem (de la 2 ani)
Barcute cu gem Barcute cu gem
Briose cu gem Briose cu gem
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Filtre retete culinare

Gemuri Fursecuri cu gem Placinte cu gem Prajituri cu gem Cirese Prajituri cu cirese
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Mama cu piciorul în gips: cum am supraviețuit o săptămânăDe, mai are omul și ghinion în viață, nu doar noroc. Așa și la mine. M-a lovit ghinionul unei entorse care mi-a imobilizat piciorul în gips nu mai puțin de o săptămână. S-a întâmplat...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net