Lapte de pasare

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  1195 vizualizari | de Isabela Polnar

Laptele de pasare este un renumit desert frantuzesc care aduce o nota de bucurie si amintiri frumoase in copilaria oricaruia dintre noi. Este timpul sa creeam si noi astfel de amintiri dulci pentru copiii nostri si sa invatam sa preparam un delicios lapte de pasare.

Timp preparare: 1 ora
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, La foc, Lactate, Oua, 30-60 minute, Frantuzesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Deosebite
Ingrediente principale: oua, lapte




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru lapte de pasare - 6 portii:

6 oua, 1 l de lapte, un pastaie de vanilie, 200 g de zahar pudra, 1 lingurita de faina, 1 esenta de rom

Cum prepari laptele de pasare:

Pune la fiert laptele alaturi de o pastaie de vanilie. Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand laptele este fiert, cu o lingura inmuiata in apa rece ia din albusurile spuma un bulgare care sa acopere lingura si pune-l in lapte. Se vor forma 3-4 bulgari. Cam atat intra in cratita. Bulgarii de bezea se vor umfla la fierbere si este de preferat sa nu se atinga intre ei. Dupa doua minute ii poti intoarce pe cealalta parte si dupa inca 2 scoate-i intr-o farfurie. Apoi dai cratita de pe foc si lasi laptele sa se raceasca. Intre timp, bate galbenusul cu restul de zahar, adauga putin din laptele racit, faina si amesteca bine pana ce devine totul o crema. Omogenizeaza crema de galbenus in lapte, adaugand laptele in galbenus cate putin, pentru a nu forma cocoloase. Pune iar cratita pe foc, iar cand consistenta cremei devine ca cea a unei smantan, opreste focul. Cand s-a racit, adauga esenta de rom. Poti sa faci aceasta crema si cu cacao sau ciocolata, adaugand la inceput in galbenusuri o lingura de cacaosau de ciocolata topita. Crema se pune in castroane sau pahare mari si peste ea se pune cate un bulgar de bezea. Apoi desertul trebuie sa stea cel putin 30 de minute in frigider. Pofta buna!

VEZI SI: Lapte de susan

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Lapte de pasare, 2-3 ani Lapte de pasare, 2-3 ani
Supa de legume cu lapte Supa de legume cu lapte
Crema de fasole si lapte de cocos Crema de fasole si lapte de cocos
Lapte de migdale Lapte de migdale

Filtre retete culinare

Lapte Prajituri cu lapte
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Cu ce să NU te îmbraci dacă eşti mamăFustă sau rochie scurtă Mereu ne dorim sa fim feminine, cu atât mai mult cu cât devenim mame și vrem să ne demonstrăm noi însene că le putem face pe toate. Feminitatea însă, poate să vină și...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net