Negresa delicioasă a lui Jamie Oliver

Nota: 5.4 / 16 voturi  |  0 reviewuri  |  2949 vizualizari | de Isabela Polnar

Negresele sunt prăjiturile preferate ale copilăriei mele. De fiecare dată când le fac încerc, însă, să le schimb reţeta, pentru a avea minunata supriză de un alt gust, mai bun. Jamie Oliver, pe care îl ador, m-a inspirat cu o reţetă care a ieşi fenomenală. Nu am respectat întru-totul indicaţiile lui, aşa că am să vă ofer atât varianta lui cât şi a mea. Orice aţi alege sunt sigură că toţi membrii familiei se vor linge pe degete.

Timp preparare: 20 de minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, Finger Food, La cuptor, Fructe, Legume, 10-30 minute, Craciun, Revelion, Pasti, Gustari, Gustoase, Simple
Ingrediente principale: cacao, faina




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru negresă a la Jamie Oliver

2 tablete a câte 100 g de ciocolată neagră de bună calitate cu 70% cacao, 250 g de unt nesărat la temperatura camerei, 200 g de zahăr tos auriu, 6 linguri rase de pudră de cacao, 4 linguri de făină cu agenţi de creştere (eu am folosit făină normală şi am adăugat jumătate de linguriţă de praf de copt), 4 ouă, o mână de ghimbir confiat , o mână de nuci pecan, o mână de vişine uscate (eu am folosit ce am găsit prin casă - stafide, miez de nucă, prune confiate şi 1-2 de linguriţă de praf de ghimbir), o clementină, creme fraiche pentru servire (eu am folosit smântână)

Cum prepari negresă a la Jamie Oliver

Rupe ciocolata şi taie untul în bucăţi nu prea mari. Pune-le în robotul de bucătărie şi adauga 200 g de zahăr tos, 6 linguri de pudră de cacao, 4 linguri cu vârf de făină cu agenţi de creştere sau de făină normală căreia îi adaugi o jumătate de linguriţă de praf de copt, praful de ghimbir sau ghimbirul confiat. Amestecă până ce totul se omogenizează. Adaugă apoi ouăle şi amestecă din nou până la omogenizare. Tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt şi unge-o cu ulei de măsline. Pune amestecul pentru prăjitura în tavă şi întinde-l cu o spatulă. Presară peste el fructele confiate. Jamie spune să radem coaja de la clementină peste negresă. Eu am renunţat la asta. Am preferat să pun puţină zeamă de la clementină în amestecul de prăjitură. Poţi folosi şi esenţă de portocale. Lasă prăjitura la cuptorul încins în prealabil pentru 12-14 minute. Între timp, pentru servire, prepară sosul alb delicios. Eu folosesc smântâna amestecată cu zahăr pudră şi cu puţină esenţă de vanilie. Se poate folosi şi mascarpone amestecată cu miere. Lasă prăjitura să se răcească, tai-o în felii pătrate şi serveşte-o cu cremă albă sau simplă. Pofta bună!

negresa

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 5.4
(16 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Bagna cauda, mancarea preferata a lui Papa Francis Bagna cauda, mancarea preferata a lui Papa Francis
Marengo de pui, mancarea preferata a lui Napoleon Bonaparte Marengo de pui, mancarea preferata a lui Napoleon Bonaparte
Bucatini, reteta preferata a lui Enrico Caruso Bucatini, reteta preferata a lui Enrico Caruso
Chilli con carne, reteta preferata a lui Barack Obama Chilli con carne, reteta preferata a lui Barack Obama

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Nu căuta scuze, copilul tău o să te acuze! Du-te şi votează! Contează! Ştii, totuşi, care este cea mai mare responsabilitate a ta, dragul meu părinte? Să te asiguri că al tău copil va trăi, se va bucura şi îşi va întemeia o familie într-o viaţă mai bună ca a ta,...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net