Ruladă de curcan umplută

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  933 vizualizari | de Alina Nedelcu

Dacă vrei să prepari pentru cei dragi un fel de mâncare deosebit, care să fie adecvat și pentru cei mici, alege rulada de piept de curcan. Umplutura sa este gustoasă și datorită ficățeilor de pui capătă o consistență cu totul aparte. În plus, o poți servi cu tot felul de garnituri, precum: orez, cartofi natur, cartofi copți, piure de cartofi, piure de legume, legume înăbușite sau pur și simplu alături de o salată verde.

Timp preparare: 2 ore
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Finger Food, La cuptor, Iarna, Toamna, Carne, 1-2 ore, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Piept de curcan, ficatei de pui, ceapa verde, unt, mirodenii, miere, ulei de masline, lamaie




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru 1 Ruladă de curcan umplută

1/2 piept de curcan
300 g ficăței de pui
1 legătură ceapă verde
50 g unt
2-3 linguri ulei de măsline
un praf de nucșoară pudră
sare și piper (după gust)
1 lingură miere
1 lingură ulei de măsline
1/2 lămâie
Timp de preparare (pregătire și coacere): 2 ore

Cum se prepară Rulada de curcan umplută

Pasul 1: Într-o tigaie de teflon se pun untul și 2 linguri de ulei de măsline.
Pasul 2: Când untul se topește se adaugă ficățeii (spălați în prealabil) și se acoperă tigaia cu un capac.
Pasul 3: Ceapa verde se spală și se toacă mărunt. Se va adăuga peste ficăței, amestecându-se. Se pune peste ei și sarea și piperul și un vârf de cuțit de pudră de nucșoară.
Pasul 4: Peste ficăței și ceapă se adaugă o ceșcuță de apă și se lasă la înăbușit (cam 10-15 minute)
Pasul 5: Se lasă ficățeii la răcit.
Pasul 6: Pieptul de curcan se spală și se taie transversal, fără să se desprindă cele două bucăți. Pasul 7: Se întinde pieptul de curcan pe un tocător și se bate cu ciocanul pentru șnițele.
Pasul 8: Ficățeii se dau prin mașina de tocat.
Pasul 9: Pasta de ficăței se întinde peste pieptul de curcan. Pieptul se rulează și se leagă ruloul obținut cu sfoară.
Pasul 10: Se face un sos dintr-o lingură de ulei de măsline, miere și zeama de lămâie. Cu acest sos se va unge rulada de curcan.
Pasul 11: Jumătate din cantitatea de sos se păstrează pentru ca rulada să fie unsă din nou peste o jumătate de oră după ce a fost băgată la cuptor.
Pasul 12: Rulada se pune într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru aproximativ 1 oră.

 Rulada de carne, festiva

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Piept de curcan cu orez si fasole verde - 2-3 ani Piept de curcan cu orez si fasole verde - 2-3 ani
Piept de pui umplut cu crema de branza Piept de pui umplut cu crema de branza
Piept de curcan cu legume la cuptor Piept de curcan cu legume la cuptor
Pentru mame grabite: tocanita de curcan la cuptor in doi pasi Pentru mame grabite: tocanita de curcan la cuptor in doi pasi

Filtre retete culinare

Carne de curcan Piept de curcan
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Maria Ionescu
Mi-am lăsat copilul să plângă până s-a liniștit singur și nu am niciun regretNimeni nu își dorește ca bebelușul său să fie trist. Mai ales o mamă. Dar să îți înveți copilul să adoarmă singur noaptea și să stea liniștit până dimineața presupune aproape...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net