Secretul salatei perfecte, pe care nimeni nu îl ştie

Nota: 7 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  1150 vizualizari | de Isabela Polnar

Iubesc salatele. Pentru că, practic, nu numai teoretic, le poţi prepara din orice găseşti prin frigider şi pentru că le poţi prepara foarte, foarte rapid. Însă, pentru ca o salată să fie cu adevărat delicioasă, are nevoie de un dressing pe măsură. Şi totuşi, secretul unei salate perfecte nu stă în dressing, stă în locul unde aşezi dressingul în castron.

Timp preparare: 2 minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Salate, Fara foc, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
Ingrediente principale:




Trimite articolul pe email

O salată începe cu ingredientele tale preferate. Ale mele sunt salata verde sau baby spanac, porumbul, pieptul de pui, de curcan, ton sau somon, brânza Cheddar, ceapa, ardei gras, ceapă, castraveţi, roşii. Însă, pentru ca o salată să mă impresioneze, trebuie să aibă un dressing care să îi accentueze ingredientele. Dressingul meu preferat este iaurtul grecesc, amestecat cu puţin ulei de măsline, cu oregano, zeamă de lămăie şi cu puţin usturoi - un fel de sos tzatziki. Soţul meu preferă o lingură de bulion cu ulei de măsline şi usturoi şi cimbru. Fiecare dintre noi îşi poate prepara dressingul pentru salată aşa cum doreşte.  

De curând am fost la un restaurant de top unde am comandat salata chef-ului. Şi am avut surpriza să primesc o salată foarte interesantă. Într-un borcan uriaş salata mea se afla înghesuită, iar pe fundul borcanului şi la gura lui se afla sosul de smântână pe care îl cerusem. Lângă borcan, se afla un castron. Ospătarul a zdruncinat puţin borcanul, apoi mi-a răsturnat salata în castron, astfel încât sosul a acoperit toate ingredientele salatei. Salata a fost cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată, şi asta pentru că dressingul ei a atins fiecare ingredient. De fiecare dată când servesc salate în restaurant, ajung la final să am în castron o mână întreagă de legume simple sau de frunze de salate pe care nu îmi mai vine să le mănânc, pentru că dressingul se termină repede, şi este mai mereu numai la suprafaşa salatei. Iar de amestecat nu prea poţi să faci asta de la început, pentur ca niciodată bolul nu este îndeajuns de încăpător şi rişti să dai totul pe masă. Iar dupa ce faci loc, mâncând din salată, nu mai ai dressing. Teribil de frustrant.

Secretul salatei perfecte?

De fiecare dată când îmi fac o salată, mai ales dacă am la ea un dressing cremos, pun dressing atât pe fundul castronului, înainte de a pune ingredientele, cât si deasupra ei. Astfel, indiferent dacă ai cum să amesteci bine salata, sau nu, te bucuri de gustul dressing-ului pe tot parcursul ei. Fiecare îmbucătură de salată va fi perfectă, prin proporţiile ei egale de ingrediente şi dressing.

Poftă bună!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 7.0
(2 voturi)

Filtre retete culinare

Cocktailuri Milkshake Paste milaneze
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Louise Tanase
Am 36 de ani şi nu sunt foarte sigură că vreau copiiSunt conştientă că până la această vârstă nu numai că ar fi trebuit să ştiu dacă vreau sau nu copii, ci ar fi trebuit să îi şi am. Însă ştiu, de asemenea, că viaţa nu se desfăşoară la fel...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net