Culinarby
Qbebe

Strudel vienez

Strudel vienez

Ileana Gheorghe

Strudelul vienez, pe cat este de faimos si gustos, pe atat este de usor de preparat. Nu te speria de faima lui. El contine ingrediente simple, precum mere, stafide, zahar si scortisoara, iar aluatul este simplu de preparat. Mirosul sau este cuceritor, iar gustul, desigur, pe masura. Se serveste cu frisca, sos de vanilie, chiar si cu inghetata si este desertul cel mai cerut in restaurantele vieneze.

Strudel vienez
Timp preparare Timp preparare:
90 de minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, La cuptor, Mere, La foc, Fructe, Placinte, Prajituri, Placinte cu mere, Placinte la cuptor, Prajituri cu mere, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
mere, faina

Ingrediente pentru strudel vienez:

Pentru aluat:
300 g de faina  
1/4 lingurita de sare  
30 ml de ulei 
200 ml de apa calduta 
Pentru umplutura:
100 g de unt 
100 g de pesmet  
100 g de stafide
4 linguri de rom 
600 g de mere date pe razatoare  
150 g de zahar  
2 lingurite de zeama de lamaie
1/4 lingurita de scortisoara
zahar pudra pentru decorare

Cum prepari strudel vienez:

Pune fainia intr-un castron adanc cu sare, adauga apa si uleiul si amesteca usor cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza, sau folosindu-ti mainile pentru framantare. Modeleaza aluatul intr-o minge, unege-l cu putin ulei si lasa-l la temperatura camerei pentru o ora, acoperit. 

Topeste uleiul intr-o tigaie si adauga pesmetul, amestecand usor, pana ce devine maroniu. Pune deoparte sa se raceasca. Inmoaie stafidele in rom sau suc de portocale. Spala si curata merele, da-le pe razatoare. Adauga zaharul, zeama de lamaie, stafidele si scortisoara si amesteca bine. Adauga pesmetul si amesteca din nou.

Intinde aluatul pe suprafata de lucru, in forma rotunda, cat poti de mult, cu ajutorul unui sucitor. Pune umplutura ca pentru o rulada, pe verticala, apoi infasoara umplutura in aluat de mai multe ori, ruland-o. La capetele ruladei prinde bine aluatul, ca sa nu iasa in timpul coacerii. Unge-l cu unt topit si baga-la la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Dupa ce l-ai scos, lasa-l la racit, acoperit insa cu folie, daca vrei ca aluatuls a fie mai moale. Daca il vrei crocant lasa-l la racit neacoperit. Decoreaza cu zahar pudra. Pofta buna!

Articolul urmator
Cea mai bună rețetă de plăcintă cu gutui
Cea mai bună rețetă de plăcintă cu gutui

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (5)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.
    © 2024 Qbebe