Tip mancare
Aperitive (204)
Bauturi (54)
Ciorbe (50)
Deserturi (323)
Salate (171)
Sosuri (66)
Supe (102)
Paine (14)
Modalitatea de preparare
La cuptor (585)
La foc (844)
Fara foc (243)
Dupa anotimp
Iarna (139)
Primavara (152)
Vara (178)
Toamna (144)
Ingredientul principal
Carne (437)
Fructe (346)
Lactate (472)
Legume (864)
Peste (93)
Oua (223)
Cereale (20)
Durata prepararii
1-2 ore (160)
Dupa origine
Italiene (158)
Indiene (21)
Dupa ocazie
Craciun (167)
Revelion (166)
Pasti (163)
Dupa ora mesei
Mic dejun (251)
Pranz (953)
Cina (831)
Gustari (592)
Alte caracteristici
Gustoase (743)
De post (174)
Simple (498)
Deosebite (226)

Cu toatele stim ca produsele preparate in casa, cu mana noastra si din ingrediente naturale, pe cat posibil, sunt cele mai sanatoase si indicate in dieta micutilor nostri, mai ales la inceputul diversificarii cand stomacelul lor abia incepe sa se obisnuiasca cu altceva decat laptele matern sau formula de lapte, dupa caz. De aceea Qbebe va propune o reteta de telemea de vacuta suta la suta naturala, pe care voi insiva, dragi mamici, sa o preparati in intimitatea bucatariei de acasa. Nu este o reteta dificila si chiar veti gasi ca este foarte utila. Telemeaua de vacuta poate fi unul dintre produsele cu care sa incepeti sau chiar sa continuati diversificarea.

De ce ingrediente am nevoie pentru telemeaua de vacuta?

Singurul ingredient de care avem nevoie pentru telemeaua de vacuta este laptele integral. In general, aproximativ trei litri de lapte sunt suficienti pentru prepararea acestei branzici delicioase.  Trebuie sa mentionez totusi ca laptele de care aveti nevoie este preferabil sa fie nedegresat, adica cat mai natural. Daca aveti rude sau cunostinte la tara si va pot trimite niste laptic direct de la sursa, ar fi minunat. Daca nu, lapte nedegresat puteti cumpara si din piata, direct de la taranii care se ocupa cu vanzarea de lactate. Nu uitati ca acest lapte trebuie strecurat inainte de a fi folosit.

Cum se pregateste telemeaua de vacuta?

Telemeaua de vacuta necesita un pic mai mult timp si rabdare, dar este foarte usor de preparat si rezultatul final sigur il va incanta pe micut. Iata ce pasi sunt de urmat:

Fierbe laptele. Dintr-un litru de lapte urmeaza sa pregatesti iaurt de casa, iar ceilalti doi litri de lapte trebuie lasati pana a doua zi la frigider.

Pentru iaurt umple pe jumatate doua borcane cu lapte rece si apoi adauga laptele cald. Pune capacele celor doua borcane.

Incalzeste apoi cuptorul la minim timp de zece minute si apoi stinge focul.

Pune borcanele cu lapte in cuptorul astfel incins si lasa-le acolo pana a doua zi dimineata.

A doua zi, laptele ramas in frigider trebuie adus la punctul de fierbere.  Cand laptele incepe sa fiarba adauga iaurtul din cele doua borcane ramase peste noapte in cuptor.

Lasa amestecul pe foc timp de cinci pana la zece minute, pana cand observi ca incepe sa se aleaga zerul.

Scurge branza astfel rezultata printr-o sita deasa.

Zerul ramas pune-l intr-un castron.

Termenul de valabilitate, sa-l numim asa, al produsului este de o saptamana, tinut la frigider.

Telemeaua de vacuta poate fi servita asa simpla, dar si in combinatie cu diverse legume si carnita, ca aperitiv, asta in cazul copilasilor care au deja dintisori. In cazul micutilor care de abia incep diversificarea, telemeaua poate fi pasata in blender alaturi de un castravete, sau poate fi pasata alaturi de cartofiorii fierti pentru a rezulta un piure delicios. Telemeaua de vacuta poate fi utilizata si la retete mai complexe ca de exemplu budinca cu telemea sau salata cu telemea. Partea buna a telemelei de vacuta preparata in casa este siguranta ca acest produs ve fi suta la suta sanatos si gustos. Pofta buna!

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Articole Lifestyle

Alte articole care te-ar putea interesa

3 Comentarii
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Bibi  (sambata 22.11.2014 ora 16:13)
Daca asta se numeste telemea , cea de la magazin cum se numeste, intrucat este omogena , in felii, agrisoara si cu multa sare. Se numeste peste tot in tara telemea. Atunci !?
sebilik  (marti 10.07.2012 ora 17:40)
irina,in reteta nu scrie nicaieri de sare...e telemea nesarata
irina  (duminica 12.02.2012 ora 09:46)
fiecare mamica face cum crede de cuviinta si cum i-a recomandat medicul, dar eu stiu ca nu se da sare bebelusului pana la 1...

Retete pentru bebelusi: 4-5 luni

  nikolas10
10.04.2011 ora 02:17

Reteta pentru bebelusii de 4-5 luni. Timp de preparare: mediu Ingrediente: # un dovelcel potrivit # un morcov mai maricel # un cartof mic # o ceapa potrivita # 1/2 pastarnac # 1/4 telina mica # 1/2radacina de patrunjel # cateva firicele de patrunjel Mod de preparare: 1. Se curata legumele si se...

  nikolas10
10.04.2011 ora 02:20

Reteta pentru bebelusii de 4-5 luni. Timp de preparare: rapid Ingrediente: # un mar mare sau 2 mere mici # branzica de vaci din 250 ml lapte Mod de preparare: 1. Se scoate cotorul marului si se pune la copt. Eu il pun intr-o forma de chec in care pun o folie de hartie pentru copt deoarece...

  nikolas10
10.04.2011 ora 02:22

Reteta pentru bebelusi de 4-5 luni. Timp de preparare: rapid Ingrediente: # 4 mere mici # o caisa Mod de preparare: 1. Merele spalate si curatate de coaja si seminte 2. Impreuna cu caisa spalata bine, se pun la fiert la foc mic timp de 30 de min. 3. Cand sunt gata se paseaza.


Editorial Qbebe
scris de Maria Ionescu
Am scăpat din iadul abuzului și datorez totul copilului meu Eu am trecut printr-un astfel de iad. Și într-un fel o spun cu mândrie față de omul care am ajuns. Am prietene care sunt de părere că Dumnezeu îți dă doar atât cât poți duce. Însă nu mă pot abține să nu mă...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net