![]() |
4 luni | 6 luni | 8 luni | 1 an | 2 ani | 4 ani |
Piureul de morcovi este printre primele preparate pe care le servim unui bebeluş încă de la vârsta de 5-6 luni. O legumă minune, plină de antioxidanţi, de minerale şi vitamine, morcovul are un conţinut bogat de vitamina A, dar nu este deloc sărac nici în fibre, acid folic, vitamina C, vitamina B, potasiu, fier, magneziu și calciu. Morcovul este foarte versatil şi poate fi preparat şi consmat în diverse forme - crud, fiert, copt, la abur, pe grătar,sotat, gratinat, suc. Având un conţinut bogat de zahăr, morcovul poate fi folosit şi ca desert. De exemplu, în Portugalia, marmelada de morcovi este un preparat tradiţional. Noi îţi oferim o reţetă simplă de piure de morcovi pentru bebeluşii care sunt iniţiaţi în tainele alimentaţiei solide.
![]() |
Timp preparare: 45 de minute |
![]() |
Varsta: 8 - 12 luni |
![]() |
Nivel dificultate: usor |
![]() |
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La foc, Legume, 30-60 minute, Pranz, Cina, Simple |
![]() |
Ingrediente principale: morcovi |
2 morcovi, 10 ml de lapte praf sau lapte de la sân
Dacă bebe are peste 1 an sau vrei să prepari piure de morcovi pentru întrega familie, foloseşte unt în loc de lapte, aproximativ 50 de grame la 6 morcovi mari şi adaugă şi sare după gust
Spală şi curăţă morcovii. Taie-i în rondele şi pune-i la fiert pentru 30-40 de minute. Scurge-i bine de apa, pasează-i, apoi adaugă laptele si amestecă uşor.
O altă metodă de a-i prepara este la abur sau la cuptor, tot tăiaţi rondele şi acoperiţi de apa.
Serveşte micuţului simplu, sau adaugă unt şi sare daca bebe are peste 1 an. Poftă bună!
Sosuri pentru piure | Piure | Piure bebelusi | Morcovi |