INGREDIENTE: 100 g de cus-cus (couscous), 2
oua, 1 iaurt de 100g cremos, 100 g de branza/cas sau de cascaval (sau amandoua),
cateva masline, 1 rosie, putina sare (optional), nucsoara, pesmet, unt
Prepara cus-cus-ul:
peste 100 g de cus-cus pune 100 ml de apa fierbinte, acopera si lasa 10 minute
sa se inmoaie. Adauga apoi peste el ouale bine batute si amestecate cu iaurtul.
Adauga si putina sare si nucsoara daca doresti.
Unge capacul unui
vas termorezistent cu unt, presara pesmet (pentru ca tarta sa nu se lipeasca).
Daca nu ai pesmet, poti folosi biscuiti sarati sau grisine pisate. Adauga
compozitia de cus-cus.
Pune este
compozitia branza/cas/cascaval taiate felii subtiri si orneaza cu felii de rosii
si rondele de masline.
Lasa tarta in
cuptorul incins in prealabil 15 minute, la 220 de grade Celsius.
Se mananca rece.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost oferita de: