10 Idei de aperitive cu ciuperci

Nota: 2.6 / 11 voturi  |  0 reviewuri  |  754 vizualizari | de Isabela Polnar

Aperitivele cu ciuperci pot să ofere opțiuni cu adevărat delicioase la orice masă festivă, dar și pentru o masă în famlie. Tot ele pot sa reprezinte un mic dejun delicios sau o gustare plină de un aport nutritiv excelent. Iată câteva dei de aperitive cu ciuperci care sigur vor încânta toți membrii familiei.

Timp preparare: 30 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Aperitive, Garnituri, Finger Food, La cuptor, La gratar, La foc, Legume, 30-60 minute, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, De post, Simple
Ingrediente principale: ciuperci




Trimite articolul pe email

Ruladă de pui cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui, 300 g de ciuperci, sare, piper - după gust

Pune separat la fiert pulpele de pui și ciupercile. Când puiul s-a fiert pune-l în robot și pasează-l bine. Adaugă sare și piper după gust. Taie ciupercile în cuburi mici și adaugă-le peste puiiul tocat. Amestecă ușor. Înfășoară rulada fomată în folie de aluminiu și las-o la frigider peste noapte. Servește-o rece alături de muștar sau de legume crude. Poftă bună!

aperitive cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

Ingrediente: foietaj congelat, 500 g de ciuperci la borcan sau la conservă, 1 ceapă, 1 ou, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust

Decongelează foietajul. Toacă mărunt ceapa și cupercile și călește-le în uleiul încins. Lasă umplutura să se răcească apoi adaugă oul bătut. Pune pe foaia de foietaj umplutură, ruleaza-o, apoi tai-o în bucăți transversale, de 4 cm grosime. Așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptorul încins în prealabil pentru 15 minute. Servește cu pofta!

 

Bruschette cu ciuperci

O felie de pâine prăjită sau nu poate să reprezinte punctul de plecare pentru aperitive delicioase cu ciuperci. Fierbe ciupercile, dacă sunt micuțe, sau perpelește/le pe grătar sau în cuptor, dacă sunt mai mari. Și apoi combină-le cu felia de pâine unsă cu puțin usturoi și ulei de măsline, cu prosciutto, cu rucola, cu mozarella, cu brânză feta, roșii sau orice altceva îți face poftă.

 

Chifteluțe cu orez și ciuperci

Ingrediente: 300 g de orez, 300 g de ciuperci, 100 g de mozzarella,  1 ou, sare și piper - după gust

Fierbe orezul și ciupercile separat. Toacă mărunt cupercile. Dă mozzarella pe răzătoare. Bate oul bine, adaugă sare și piper. Amestecă orezul cu ciupercile, cu mozzarella și cu oul bătut. Tapeteaza o tavă cu hârtie de copt. Formeaza chifteluțe și așează-le pe tavă și dă-le la cuptor pentru 10 minute. Servește cu poftă și cu un sos de usturoi.

Rulouri cu ciuperci și legume

Ingrediente: 10 foi de orez, 1 morcov, 500 g de ciuperci, 2 căței de usturoi,  4 fire de ceapă verde, 50 g de praz tocat, sare și piper după gust, 30 ml de ulei

Toacă mărunt ciupercile, ceapa, morcovul, usturoiul și prazul. Călește-le pe toate într-o tigaie. Înmoaie foile de orez. Umple-le cu amestecul de ciuperci, prinde-le la capăt ți prăjește-le în ulei încins 2-3 minute. Servește-le cu sos de soia. Poftă bună! 

Pate de ciuperci

Ingediente: 500 g de ciuperci, 2 cartofi, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, sare și piper după gust, 1/2 de linguriță de cimbru

Fierbe ciupercile alături de legumele întregi.  Îndepărteaza morcovul, păstârnacul și ceapa. Pune în robot cartofii și ciupercile, usturoiul, condimentele și pasează până ce se formeaza o pastă. Servește cu poftă!

Tarte cu ciuperci și mozzarella

Ai mai multe opțiuni în ceea ce privește această rețetă. Poți alege niște chifle pe care să le scobești de miez, sau poți alege foi de tarte congelate. Dacă vrei ca totul să meargă super rapid. Apoi pe chifle sau pe tarte pui umplutura. Această se face din ciuperci călite în puțin unt, cu usturoi, sare și piper. Se pun pe chiflă, se adaugă mozzarella rasă și oregano sau ceapă verde și se pune la cuptor pentru 10-15 minute. Și ... poftă bună!

Mini pizza cu ciuperci 

Ingrediente: foietaj congelat, sos de roșii, 300 g de ciuperci, mozzarella, parmezan

Taie foietajul în dreptunghiuri. Toacă mărunt ciupercile. Unge foietajul cu sos de roșii, adaugă ciupercile, mozzarella și bagă feliile de pizza la cuptorul încins, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.  Servește cu parmezan pe deasupra. Poftă bună!

       

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 2.6
(11 voturi)

Retete culinare asemanatoare

10 idei de aperitive pentru Revelion 10 idei de aperitive pentru Revelion
Tocăniţă de ciuperci proaspete Tocăniţă de ciuperci proaspete

Filtre retete culinare

Aperitive de Craciun Aperitive speciale Aperitive rapide Aperitive deosebite Aperitive de Revelion Aperitive de post Aperitive romanesti Aperitive reci Aperitive din peste Aperitive cu ciuperci Aperitive cu branza Aperitive de Pasti Aperitive calde Aperitive foietaj Aperitive oua umplute Aperitive cu somon Aperitive vegetariene Salate aperitive Garnituri de ciuperci Salate cu ciuperci Sosuri pentru ciuperci Ciuperci Placinte cu ciuperci Tocanite de ciuperci Mancaruri de ciuperci Paste cu ciuperci Ciuperci Champignon Ciuperci pleurotus
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Cu ce să NU te îmbraci dacă eşti mamăFustă sau rochie scurtă Mereu ne dorim sa fim feminine, cu atât mai mult cu cât devenim mame și vrem să ne demonstrăm noi însene că le putem face pe toate. Feminitatea însă, poate să vină și...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net