10 rețete de post cu ciuperci Champignon

Nota: 2 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  459 vizualizari | de Alina Nedelcu

Ciupercile Champignon au o textură și o savoare aparte, fiind ideale pentru a aduce varietate perioadei de post. Inspiră-te din rețetele de mai jos și vei fi uimită de cât de multe combinații se pot face datorită acestor ciuperci!

Timp preparare: 20-120 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La foc, Iarna, Legume, 30-60 minute, Pranz, Cina, Gustoase, De post
Ingrediente principale: Ciuperci, orez, alte legume, ulei, otet, verdeturi, mirodenii, branza tofu




Trimite articolul pe email

Supă-cremă de champignons

Supa-cremă este ideală în zilele reci de iarnă, iar ciupercile sunt un ingredient-cheie pentru o supă delicioasă și consistentă. Rețeta de mai jos este foarte potrivită și pentru perioadele de post!

Ingrediente pentru 6 porții de Supă-cremă de champignons

300 g champignons
600 g cartofi
1 ceapă
2 căni lapte de soia
3 linguri de ulei
1 cană de apă
1 legătură mică de mărar
Timp de preparare: 1 oră-1 oră și 15 minute

Cum se prepară Supa-cremă de champignons

Pasul 1: Cartofii vor fi curățați și tăiați cubulețe. Îi vei pune la călit în ulei și îi vei lăsa să se rumenească, aproximativ 7 minute. După aceea îi vei face piure.
Pasul 2: Ciupercile vor fi curățate și tăiate felii.
Pasul 3: Ceapa va fi curățată și tăiată mărunt. O vei lăsa la călit cam 2 minute.
Pasul 4: Adaugă și ciupercile peste ceapă și mai lasă pe foc aproximativ 10-15 minute. Mai amestecați.
Pasul 5: Ceapa și ciupercile vor fi puse în blender.
Pasul 6: Pasta din ceapă și ciuperci va fi pusă laolaltă cu piureul de cartoful. Peste ele se vor adăuga laptele de soia, apa, sare și piper. Le vei mai lăsa în blender până când vei obține o pastă lichidă.
Pasul 7: Servește supa cu mărar.


Supa-crema de ciuperci

Ciuperci Champignon pe „pat" de mămăliguță

Mămăliguța este binevenită în zilele de iarnă, iar ciupercile o vor transforma într-u preparat delicios, ideal inclusiv pentru perioadele de post.

Ingrediente pentru 1 porție de Ciuperci Champignon pe „pat" de mămăliguță

 

Patratele de mamaliga cu ciuperci pe deasupra

60 g mălai
100 ml supă de legume (preparată în prealabil)
50 g ciuperci champignon
1 crenguță de cimbru
1 crenguță de rozmarin
1 ceapă roșie
20 g zahăr
20 ml oțet balsamic
ulei
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 20 de minute

Cum se prepară Ciupercile Champignon pe „pat" de mămăliguță

Pasul 1: Pune la un loc supa de legume și verdeața. Lasă-le să dea într-un clocot.
Pasul 2: Îndepărtează verdeața din supă și adaugă sare și piper.
Pasul 3: Pune mălai în supă și lasă-l să se gătească încet, cam 10-15 minute. Amestecă din când în când.
Pasul 4: Ciupercile vor fi spălate, curățate și tăiate sferturi. Ceapa va fi tăiată fin.
Pasul 5: Ceapa și ciupercile vor fi călite în ulei. Peste ele se va pune zahăr și oțet balsamic.
Pasul 6: Lasă -le să se odihnească pentru 1-2 minute. Mai adaugă sare și piper.
Pasul 7: Peste mămăliguță vei pune ciupercile și sosul.

Champignons cu tofu

Brânza tofu este nelipsită din perioada postului, iar alături de ciuperci, de laptele de cocos și de curry va crea un preparat savuros, cu tentă exotică.

Ingrediente pentru 4 porții de Champignons cu tofu

250 g ciuperci champignon
400 g brânză tofu
1 ceapă
1/2 linguriță de curry pudră
200 ml lapte de cocos
3 linguri ulei de arahide
sare (după gust)
Timp de preparare: 34 de minute

Cum se prepară Champignons cu tofu

Pasul 1: Spală, curăță și taie ciupercile.
Pasul 2: Ceapa va fi tocată.
Pasul 3: Uleiul de arahide va fi pus la încins. Peste el vei pune ceapa, la călit.
Pasul 4: Pune peste ea ciupercile și brânza tofu, lăsându-se să se rumenească timp de aproximativ 4 minute.
Pasul 5: Peste ingrediente vei pune și pudra de curry, sarea și vei mai lăsa să se gătească totul cam 1 minut, amestecând permanent.
Pasul 6: După aceea vei adăuga și laptele de cocos și vei mai lăsa la foc mic pentru alte aproximativ 5 minute.

Ciuperci Champignon cu broccoli

Pentru a beneficia nu numai de nutrienții valoroși din ciuperci, dar și de cei din broccoli, le poți alătura pe acestea într-o rețetă de post foarte ușor de preparat.

Ingrediente pentru 2-3 porții de Ciuperci Champignon cu broccoli

1 broccoli
5-6 ciuperci Champignon
1 ceapă mică
4 linguri ulei de măsline
1 linguriță usturoi
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 15 minute

Cum se prepară Ciuperci Champignon cu broccoli

Pasul 1: Broccoli se va desface în buchețele și se va fierbe.
Pasul 2: Ciupercile se vor felia.
Pasul 3: Încinge uleiul de măsline.
Pasul 4: Ceapa va fi feliată și usturoiul va fi tocat mărunt.
Pasul 5: Ceapa se va pune la călit și va fi lăsată pe foc aproximativ 2 minute.
Pasul 6: Peste ea se va pune și usturoiul.
Pasul 7: Peste ceapă și usturoi se vor adăuga ciupercile, sarea și piperul. Se vor amesteca aproximativ 30 de secunde.
Pasul 8: Adaugă peste toate ingredientele și broccoli .

Frigărui de ciuperci Champignon

Dacă poftești la frigărui în perioada postului, poți să prepari foarte ușor unele din ciuperci. Vor fi gustoase și aromate!

Ingrediente pentru 4 porții de Frigărui de ciuperci Champignon

1 kg de ciuperci
3 căței de usturoi
1/2 lingură cimbru uscat
2 linguri oțet balsamic
1 lingură sos de soia
Timp de preparare: 45-50 de minute

Cum se prepară Frigărui de ciuperci Champignon

Pasul 1: Ciupercile se spală, se curăță și se taie pe jumătate.
Pasul 2: Usturoiul se va toca mărunt
Pasul 3: Se prepară un sos din amestecul de oțet balsamic, cimbru și sosul de soia.
Pasul 4: Ciupercile se pun pe bețele de frigărui și se stropesc uniform cu dresingul obținut anterior. Se lasă la foc până se vor pătrunde bine.

Sote de champignons, cu ceapă și roșii

Sote-ul este un preparat ușor, care va căpăta un gust aparte prin combinația dintre ciuperci, ceapă și roșii. Îl puteți servi oricând, chiar și în perioadele de post!

Ingrediente pentru 4 porții de Sote de champignons, cu ceapă și roșii

250 g ciuperci champignon
2 cepe
2-4 linguri ulei de măsline
4-5 roșii (nu prea mari)
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 45 de minute

Cum se prepară Sote de champignons, cu ceapă și roșii

Pasul 1: Încinge uleiul de măsline la foc mediu.
Pasul 2: Ceapa va fi tăiată subțire și pusă la călit, cam 10 minute.
Pasul 3: Pune ciupercile peste ceapă și mai lasă cam foc pentru alte 10 minute.
Pasul 4: Adaugă și roșiile tăiate și mai lasă la foc aproximativ 10-15 minute. Adaugă sare și piper.

Orez sălbatic, cu ciuperci Champignon

Orezul este unul dintre ingredientele-cheie în perioada de post, iar alături de ciuperci va forma o combinație gustoasă și sățioasă. Pentru un plus de savoare, optează pentru orezul sălbatic.

Ingrediente pentru 6-8 porții de Orez sălbatic, cu ciuperci Champignon

2 căni orez sălbatic
3 căni de ciuperci Champignon, feliate
3 căni supă de legume
2 cepe (de mărime medie)
6 tulpini de țelină de pețiol
3 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
4 crenguțe de cimbru proaspăt
sare și piper
Timp de preparare: 2 ore- 2 ore și jumătate

Cum se prepară Orezul sălbatic cu champignons

Pasul 1: Ciupercile vor fi curățate și feliate
Pasul 2: Ceapa și usturoiul vor fi tocate mărunt
Pasul 3: Țelina va fi spălată și tulpinile vor fi feliate.
Pasul 4: Într-un vas se vor pune laolaltă orezul și supa de legume.
Pasul 5: Într-o cratiță se vor pune uleiul, ceapa, ciupercile, usturoiul și cimbrul.
Pasul 6: Lasă aceste ultime ingrediente la sotat, pentru aproximativ 10 minute. Legumele trebuie să se rumenească ușor. Adaugă sarea și piperul.
Pasul 7: După ce acestea sunt gata, pune-le peste orez și supa de legume. Lasă-le la gătit, pe foc mic, aproximativ 1 oră și jumătate.

Orez cu ciuperci

Champignons umplute, la cuptor

Această rețetă de post se va prepara ușor și repede, fiind ideală atât pentru a fi servită ca fel principal de mâncare, cât și ca un aperitiv cald. Ciupercile Champignon se vor frăgezi în cuptor și vor căpăta o aromă deosebit de plăcută datorită verdețurilor.

Ingrediente pentru 4 porții de Champignons umplute, la cuptor

16 ciuperci champignons
2 linguri ulei
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
margarină vegetală
sare și piper
Timp de preparare: 30-35 de minute

Cum se prepară Champignons umplute

Pasul 1: Se spală și se curăță ciupercile, li se scoate piciorul.
Pasul 2: Se așează într-o tavă, cu lamelele în sus.
Pasul 3: Se spală, se taie verdeața și se toacă mărunt.
Pasul 4: Deasupra fiecărei ciuperci se pune sare, piper și ulei.
Pasul 5: Picioarele de la ciuperci se vor înăbuși în margarină alături de verdeață.
Pasul 6: Ciupercile se vor umple cu amestecul de mai sus și se vor stropi cu ulei.
Pasul 7: Ciupercile se lasă la cuptor cam 15-20 de minute.

Tocăniță de champignons

Tocănița este un fel de mâncare îndrăgit de întreaga familie, iar rețeta de mai jos va fi potrivită și pentru zilele de post.

Ingrediente pentru 6-8 porții de Tocăniță de champignons

1 kg ciuperci Champignon
1 ceapă eșalotă
2 căni ciuperci uscate
2 căței de usturoi
30 ml sos de roșii
ulei
sare și piper
Timp de preparare: 45 de minute

Cum se prepară Tocănița de champignons

Pasul 1: Ciupercile uscate vor fi puse la înmuiat pentru aproximativ 15 minute.
Pasul 2: Ceapa va fi tocată, la fel și usturoiul.
Pasul 3: Ceapa va fi pusă la călit pentru aproximativ 5 minute.
Pasul 4: Champignons vor fi tăiate pe jumătate.
Pasul 5: Champignons vor fi și ele puse la călit, alături de ceapă (pentru alte 5 minute). Adaugă peste ele și usturoiul, dar și sucul de roșii.
Pasul 6: Ciupercile uscate ce s-au înmuiat vor fi tocate mărunt și puse și ele peste restul de ingrediente. Apa rămasă de la ciupercile înmuiate va fi pusă peste ingredientele menționate anterior și se vor mai lăsa la foc pentru alte 5 minute. Adaugă sarea și piperul.
Pasul 7: Toate ingredientele se vor găti la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute

Salată de champignons, cu ruccola, tofu, roșii și nuci

Această variantă de salată este ideală pentru perioadele de post, furnizându-ne nutrienți valoroși și energie.

Ingrediente pentru 4 porții de Salată de champignons, cu ruccola, roșii și nuci

2 pungi de salată de ruccola
brânză tofu
200 g ciuperci Champignon
3 roșii mici
1 mână de nuci
3 linguri ulei de măsline
3-4 linguri de oțet de mere
sare

Cum se prepară Salata de champignons, cu ruccola, tofu, roșii și nuci

Pasul 1: Salata de ruccola va fi spălată și scursă bine
Pasul 2: Brânza tofu va fi tăiată cubulețe.
Pasul 3: Ciupercile vor fi spălate, curățate și feliate.
Pasul 4: Roșiile vor fi spălate și tăiate mărunt.
Pasul 5: Nucile vor fi tăiate mărunt.
Pasul 6: Toate ingredientele vor fi puse laolaltă și peste ele se va pune oțețul și uleiul de măsline. Se va pune sare și se amestecă ușor.

Salata cu ciuperci, rosii, ruccola, rofu

Surse:
www,casaveneracion.com;  www.dishbydish.net;  www.foodnetwork.ca;  www.geniuskitchen.com; www.kitchenstories.io; www.livestrong.com; www.madame.lefigaro.fr; www.onegreenplanet.org;www.ro.pinterest.com; www.vegelicacy.com

Surse poze:
www.facebook.com; www.pixabay.com; www.youtube.com

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 2.0
(2 voturi)

Filtre retete culinare

Salate de post Aperitive de post Ciorbe de post Sosuri de post Supe de post Mic dejun de post Fursecuri de post Placinte de post Prajituri de post Torturi de post Tocanite de post Mancaruri de post Pizza de post Paste de post Aperitive cu ciuperci Garnituri de ciuperci Salate cu ciuperci Sosuri pentru ciuperci Ciuperci Placinte cu ciuperci Tocanite de ciuperci Mancaruri de ciuperci Paste cu ciuperci Ciuperci Champignon Ciuperci pleurotus
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Mariana Stan
Mami, cum să învăț să fiu fericită, dacă tu nu știi să fii fericită?-Mama, ești fericită? mă întreabă Paula. - De ziua ta vrei să-ți răspund dacă sunt eu fericită? Tu ar trebui să-mi vorbești despre fericire și lucrurile pe care ți le propui să le faci pe viitor. -...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net