Cozonac pufos

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  104 vizualizari | de Alina Nedelcu

Aroma cozonacului este cea fără de care nu ne putem imagina Crăciunul. Anul acesta alege să prepari un cozonac pufos inspirându-te din rețeta de mai jos. Cu siguranță că efortul tău va fi răsplătit și vei obține un cozonac apreciat de toți cei dragi!

Timp preparare: 3 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: dificil
Prezent in categoriile: Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Oua, Cereale, peste 2 ore, Craciun, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente principale: Faina, drojdie, oua, lapte, unt, zahar, mirodenii, nuci, cacao, coaja de lamaie




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru aluatul Cozonacului pufos (ingrediente pentru 1 cozonac)

500 g făină
40 g drojdie
175 ml lapte
200 g zahăr
7 gălbenușuri
60 g smântână
100 g unt
1 lingură rom
1 baton de vanilie
coaja rasă de la 1/2 de lămâie sau de la 1 portocală
1/4 linguriță sare
Timp de preparare: 3 ore

Ingrediente pentru umplutura Cozonacului pufos

250 g nuci
100 ml lapte
100 g zahăr
50 g cacao pudră
50 g stafide
1linguriță rom
1/2 linguriță scorțișoară

Cum se prepară aluatul Cozonacului pufos

Pasul 1: După ce te asiguri că făina, zahărul și ouăle sunt la temperatura camerei, se va face o maia cu drojdia, 2 linguri de făină și puțin lapte.
Pasul 2: Maiaua se va lăsa la cald, acoperită, ca să crească.
Pasul 3: Se fierbe restul de lapte cu batonul de vanilie tăiat mărunt și se opărește o jumătate din făina rămasă.
Pasul 4: Se freacă spumă gălbenușurile cu zahărul, sarea și romul.
Pasul 5: Aceste ingrediente se vor pune peste maia (care și-a dublat volumul), cu făina și cu coaja de lămâie/de portocală.
Pasul 6: Aluatul se frământă și când începe să se desfacă de pe mână și să aibă bășicuțe, se adaugă smântâna și untul, câte o linguriță.
Pasul 7: Se frământă în continuare până când acestea se încorporează bine.
Pasul 8: Aluatul se acoperă iar și se lasă la cald pentru a-și dubla iar volumul.
Pasul 9: După aceea se scoate aluatul din vas și i se va pune umplutura.

Cum se prepară umplutura pentru Cozonac pufos

Pasul 1: Nucile vor fi date prin mașină și se vor amesteca cu zahărul, opărindu-se cu laptele.
Pasul 2: Se adaugă peste ele pudra de cacao, romul, stafidele și scorțișoara.
Pasul 3: Se lasă la rece pentru 25-30 de minute.

Cum se finalizează prepararea Cozonacului pufos

Pasul 1: Aluatul se va întinde pe planșetă și se va pune la mijloc umplutura pe toată întinderea lui, în strat mai subțire spre partea care va fi deasupra, se adună părțile din dreapta și stânga ca să nu iasă umplutura.
Pasul 2: Cozonacul se va pune într-o formă înaltă și va fi lăsat la cuptor până când se va rumeni bine și se va pătrunde.

Cozonac

Poți comanda un Cozonac pufos de la bucateperoate.ro.

Logo bucateperoate.ro

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Retete de Pasti- Cozonac special Retete de Pasti- Cozonac special

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Mariana Stan
Mami, cum să învăț să fiu fericită, dacă tu nu știi să fii fericită?-Mama, ești fericită? mă întreabă Paula. - De ziua ta vrei să-ți răspund dacă sunt eu fericită? Tu ar trebui să-mi vorbești despre fericire și lucrurile pe care ți le propui să le faci pe viitor. -...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net