Idei de deserturi cu merișoare

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  2526 vizualizari | de Alina Nedelcu

Gustul acrișor al merișoarelor este asociat adesea cu Sărbătorile de iarnă, dar acest lucru nu înseamnă că nu le puteți folosi oricând pentru a prepara cu ele tot felul de deserturi. Veți vedea că merișoarele sunt ingredientul-cheie pentru deserturi într-adevăr deosebite și că pot fi folosite atât proaspete, cât și uscate. Inspirați-vă din rețetele de mai jos și pregătiți bunătăți care vor încânta întreaga familie!

Timp preparare: Peste 1 ora
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Iarna, 1-2 ore, Craciun, Revelion, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Merisoare proaspete sau uscate, oua, unt, faina, mirodenii




Trimite articolul pe email

Sorbet de merișoare

Sorbetul (un desert similar înghețatei, realizat din zahăr, apă și fructe) este un desert delicios și răcoritor, care poate fi servit cu succes inclusiv la ocaziile speciale. Iar dacă îl veți pregăti cu niște ingrediente atât de deosebite precum merișoarele, cu siguranță că va fi o încântare!

Ingrediente pentru 8 porții Sorbet de merișoare:

3 căni și jumătate de merișoare proaspete sau congelate
1 și 3/4 cană de zahăr
2 căni suc de merișoare albe
1 cană de apă
1/4 linguriță de sare
2 lingurițe sirop de porumb
2 linguri zeamă de portocale
Timp de preparare: 2 ore și jumătate

Cum se prepară Sorbetul de merișoare:

Pasul 1: Puneți într-o cratiță merișoarele, zahărul, apa, sara și sucul de merișoare albe și lăsați-le să fiarbă la foc puternic. După aceea domoliți focul, acoperiți cratița și lăsați să fiarbă cam 15 minute, până când zahărul se dizolvă complet.
Pasul 2: Lăsați amestecul să se răcorească timp de 10 minute.
Pasul 3: Puneți merișorul în blender și apoi îl veți trece printr-o strecurătoare cât mai fină, îndepărtând orice semințe sau coji.
Pasul 4: Pulpa de merișor va fi amestecată cu siropul de porumb și cu zeama de portocale și va fi pus la congelator pentru o oră- o oră și jumătate.
Pasul 5: Îl vei scoate de acolo și îl vei lăsa să se încălzească la temperatura camerei, timp în care îl vei mai amesteca pentru ca toate ingredientele să se incorporeze cât mai bine.
Pasul 6: Vei mai pune sorbetul la congelator pentru câteva ore și îl vei scoate de acolo abia în apropierea momentul în care se va servi.

Guguluf cu merișoare uscate

Guguluful este o prăjitură preparată într-o formă specială (similară unui turban), originară din Germania, Alsacia, Austria și Cehia. A devenit însă popular în mai multe țări și este un preparat ales pentru cele mai diverse ocazii, putând fi preparat cu ingrediente foarte variate. Să vedem cum arată și o variantă cu merișoare uscate.

Ingrediente pentru 1 prăjitură Guguluf:

225 g unt (lăsat la temperatura camerei)
240 g zahăr pudră
4 ouă
coaja de la două portocale
60 ml suc proaspăt de portocale
1 lingură esență de vanilie
240 ml lapte
375 g făină
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
50 g merișoare uscate (înmuiate în suc de portocale)
Ingrediente pentru glazură:
3/4 cană chips-uri de ciocolată albă
3 lingurițe frișcă
3/4 cană zahăr pudră
Timp de preparare: 1 oră și 20 de minute

Cum se prepară Guguluful cu merișoare:

Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade. Ungeți cu unt și presărați puțină făină în forma specială de guguluf.
Pasul 2: Într-un castron vei pune untul și zahărul și le vei amesteca la mixer până când se transformă într-un amestec pufos. Adăugați și ouăle, unul câte unul, mixând la viteză medie. Reduceți viteza și puneți coaja de portocale, sucul de portocale și esența de vanilie. Nu uitați să puneți peste toate acestea și laptele.
Pasul 3: În alt castron veți combina făina, pudra de copt și sarea. Adaugă acest amestec în amestecul pregătit anterior. Când toată făina va fi incorporată veți mări iar viteza mixerului și veți amesteca timp de 1 minut.
Pasul 4: Merișoarele vor fi ținute câteva minute în suc de portocale și apoi vor fi adăugate în aluat, dar uscate.
Pasul 5: Puneți aluatul în forma de guguluf și coaceți cam 50 de minute.
Pasul 6: După ce guguluful se răcește complet turnați peste el glazura.
Cum se prepară glazura:
Pasul 1: Topiți ciocolata și frișca într-o cratiță cu fundul dublu.
Pasul 2: Lăsați la răcit treptat.
Pasul 3: Adăugați și zahărul pudră

Cookies cu merișoare uscate și ciocolată albă

Iată o rețetă bazată tot pe merișoare uscate, ce vă va cuceri cu siguranță. În plus, fursecurile vor fi aspectuoase și le puteți pregăti oricând.

Ingrediente pentru 2 duzini-2 duzini și jumătate de Cookies cu merișoare:

150 g unt (lăsat la temperatura camerei)
150 g zahăr brun
50 g zahăr
1 ou mare
2 linguri esență de vanilie
250 g făină
2 linguri amidon
1 lingură praf de copt
1/2 linguriță de sare
135 g chips-uri de ciocolată albă
105 g merișoare uscate
Timp de preparare aluat: 20 de minute
Cât se ține aluatul la frigider: 2 ore
Formarea fursecurilor și coacerea: 25 de minute

Cum se prepară Cookies cu merișoare uscate și ciocolată albă:

Pasul 1:Amestecați cu mixerul untul cu zahărul brun și cu zahărul obișnuit până când se obține o pastă omogenă. Adăugați și oul și esența de vanilie, mixând la viteză mare.
Pasul 2: Într-un alt castron veți amesteca făina, amidonul, praful de copt și sarea. Le veți turna apoi peste ingredientele menționate în pasul anterior. Continuați să mixați până când toate ingredientele s-au amestecat perfect.
Pasul 3: Adăugați în aluat chips-urile de ciocolată albă și de merișoare uscate și mixați încet pentru încă 5-10 secunde.
Pasul 4: Înveliți aluatul în folie de plastic și puneți-l la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Pasul 5: Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l la temperatura camerei să se încălzească.
Pasul 6: Încingeți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți două tăvi și puneți în ele hîrtie de copt.
Pasul 7: Din aluat veți forma biluțe cu ajutorul unei lingurițe. În fiecare tavă vor fi puse între 10 și 12 biluțe.
Pasul 8: Biluțele se vor lăsa la copt cam 8-10 minute, până când se vor rumeni pe margini.
Pasul 9: Le veți scoate din cuptor și le veți lăsa la răcit 5 minute pe hârtia de copt. Dacă vi se par prea umflate, le puteți apăsa ușor cu dosul unei lingurițe. După aceea le puteți lăsa să se răcească de tot.

O fotografie postată de @indiebyrd pe

Brownies cu merișoare

Bucurați-vă de o rețetă specială de brownies, care vor deveni mai savuroase și mai aspectuoase datorită bobițelor roșii de merișoare.

Ingrediente pentru 16 Brownies cu merișoare:

100 g unt
200 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao
4 ouă
250 g zahăr
1 lingură esență de vanilie
105 g făină
1 lingură praf de copt
un vârf de sare
30 g pudră de cacao
100 g merișoare uscate (acestea vor fi presărate cu o linguriță de făină)
Timp de preparare: 1 oră

Cum se prepară Brownies cu merișoare:

Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: În tava de copt veți pune folie de aluminiu, lăsînd un surplus pe margini. Pe folie veți pune și unt.
Pasul 3: Încingeți untul și ciocolata într-un vas cu fundul dublu și puneți vasul peste o cratiță cu apă ce fierbe. Amestecați înceti și lăsați să se răcorească.
Pasul 4: Cu mixerul veți bate ouăle și zahărul până când zahărul se topește complet. Adăugați acolo și esența de vanilie. De asemenea, adăugați peste acest amestec ciocolata topită.
Pasul 5: Separat, veți amesteca făina, praful de copt, sarea și pudra de cacao. Le veți turna peste amestecul din pasul precedent. Adăugați în final și merișoarele.
Pasul 6: Aluatul va fi pus în tava de copt și se va lăsa la cuptor pentru 25-30 de minute, până când se va forma o crustă, iar aluatul va rămâne moale în interior.
Pasul 7: Puneți aluatul la răcit pe un grătar și, după ce se răcește de tot, tăiați-l în pătrățele.

Brownies cu merisoare

Tort de merișoare

Este un desert nu numai gustos, dar și foarte aspectuos, pe care-l puteți prepara fără probleme pentru orice petrecere aniversară sau sărbătoare.

Ingrediente pentru 14-16 porții Tort cu merișoare:

4 ouă
1/2 cană unt (ținut la temperatura camerei)
1/2 cană ulei de rapiță sau alt ulei vegetal
2 căni și 1/4 zahăr
2 căni și 1/4 făină albă
2 lingurițe amidon
1 lingură praf de copt
1/4 linguriță sare
2 linguri esență vanilie
1 cană lapte
1/2 cană smântână
1 linguriță zeamă de portocale
1 cană și 1/2 merișoare proaspete (plus o linguriță de făină)
Ingrediente pentru crema tortului:
1 cană unt (la temperatura camerei)
113 grame cremă de brânză dulce
1 linguriță zeamă de portocale
1 lingură esență de vanilie
2-3 lingurițe suc de portocale (proaspăt stors)
4-5 ceșcuțe zahăr pudră
un vârf de cuțit de sare
Pentru decor (opțional): merișoare proaspete, feliuțe de portocale
Timp de preparare: 1 oră și jumătate

Cum se prepară blaturile pentru Tortul cu merișoare:

Pasul 1: Încingeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți trei vase în care veți coace blaturile de tort.
Pasul 2: Separați albușurile și gălbenușurile și lăsați albușurile să stea la temperatura camerei cam 30 de minute.
Pasul 3: Bateți untul cu zahărul, cu uleiul, cu gălbenușurile, până obțineți un amestec omogen.
Pasul 4: Într-un vas separat veți amesteca făina, amidonul, praful de copt și sarea.
Pasul 5: De asemenea, amestecați zeama de portocale, smântâna, laptele și esența de vanilie.
Pasul 6: Combinați ingredientele uscate cu cele umede și cu untul, începând cu ingredientele uscate.
Pasul 7: Bateți albușurile cam 1-2 minute. Le veți adăuga peste amestecul precedent, până veți obține un aluat.
Pasul 8: Adăugați peste aluat și merișoarele cu făina (aceasta va împiedica merișoarele să se afunde complet în aluat).
Pasul 9: Împărțiți aluatul în trei părți egale și puneți fiecare parte în forma de copt. Coaceți blaturile timp de 20-25 minute.
Cum veți proceda pentru a obține crema Tortului de merișoare:
Pasul 1: Amestecați crema de brânză dulce și untul timp de 1-2 minute. Adăugați peste ele zeama de portocale și esența de vanilie.Continuați să adăugați și zahărul pudră (3 ceșcuțe, a patra fiind de rezervă), rând pe rând. Nu uitați să turnați și sucul de portocale.
Pasul 2: Dacă vi se pare că amestecul este prea subțire, adăugați și ultima ceșcuță cu zahăr pudră. În schimb, dacă vi se pare prea gros, mai adăugați o lingură de suc de portocale.
Pasul 3: Când crema are consistența dorită, adăugați în ea și sarea pentru a nu fi prea dulce.
Cum veți asambla Tortul de merișoare:
Pasul 1: Puneți blatul de dedesubt pe un platou și puneți peste el aproape jumătate din cremă. Suprapuneți peste acest blat următorul blat, repetând acțiunea precedentă. Puneți și cel de-al treilea blat și îl veți unge peste tot cu crema rămasă.
Pasul 2: Dacă vreți, puteți să adăugați și decorul de merișoare și portocale.

 

Surse:
www.alattefood.com; www.technicolorkitcheninenglish.blogspot.ro; www.sallysbakingaddiction.com; www.crunchycreamysweet.com ; www.simplyrecipes.com

Surse poze:
www.instagram.com


 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

 5 Deserturi rapide pentru Ziua Indragostitilor 5 Deserturi rapide pentru Ziua Indragostitilor
10 deserturi de Pasti pentru copii 10 deserturi de Pasti pentru copii
Idei de meniu de Paste pentru intreaga familie Idei de meniu de Paste pentru intreaga familie
10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori 10 idei de fripturi delicioase pentru Sarbatori

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Maria Ionescu
Mi-am lăsat copilul să plângă până s-a liniștit singur și nu am niciun regretNimeni nu își dorește ca bebelușul său să fie trist. Mai ales o mamă. Dar să îți înveți copilul să adoarmă singur noaptea și să stea liniștit până dimineața presupune aproape...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net