Rețeta celui mai pufos Cozonac de Crăciun, dezvăluită de experții în cozonaci

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  130 vizualizari | de Alina Nedelcu

Oricare dintre noi asociază Crăciunul cu aroma cozonacilor. Să pregătești un cozonac este o adevărată artă, ce necesită migală și pricepere. Efortul merită însă cu prisosință, astfel încât toți cei dragi să se bucure din plin de cel mai pufos cozonac de Crăciun. Pe parcursul ultimilor șapte ani, întregul Univers Gastronomic Bucate pe Roate s-a învârtit in jurul perfecționării cozonacilor. Istoria rețetei pe care echipa lor ne-o dezvăluie datează de peste 3 generații, dar a suferit multe modificări pentru a ajunge la gustul de azi. Pentru toți iubitorii de cozonaci de casa, această rețetă reprezintă căutarea fanteziei de Crăciun și cea mai potrivită alegere pentru sărbătorile de iarnă.

Timp preparare: 3 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: dificil
Prezent in categoriile: Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Primavara, Cereale, peste 2 ore, Craciun, Pasti, Pranz, Cina, Gustoase
Ingrediente principale: Faina, oua, drojdie, zahar, ulei, lapte, mirodenii, stafide, nuci,unt,cacao, coaja de lamaie, portocala




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru 2 Cozonaci de casă pufoși, cu nucă și cacao

1 kg făină
60 g drojdie
200 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
5 gălbenușuri
500 ml lapte cald
100 ml ulei
100 g unt
1/2 linguriță sare
1 linguriță coajă de lămâie rasă
esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutura de Cozonac de casă pufos

2 linguri cacao
250 g nuci
100 g stafide
150 g zahăr
2 albușuri
1 linguriță rom
1/2 linguriță scorțișoară

Ingrediente pentru glazura Cozonacului de casă pufos

2 albușuri
150 g zahăr pudră
1 portocală
Timp de preparare: 3 ore

Cum se prepară aluatul Cozonacului pufos

 Pasul 1: Cernem făina într-un vas adânc, facem un „cuib" în care punem drojdia (topită cu zahăr într-o farfurie), 1 ou și 1 ceașcă mare de lapte călduț. Amestecăm aceste ingrediente bine, obținând un aluat. Se adaugă și uleiul, frământând aluatul pentru aproximativ 5 minute.
Pasul 2: Aluatul va fi lăsat la dospit și cât acesta va sta așa vom freca 5 gălbenușuri și 2 albușuri cu zahărul, sarea și zahărul vanilat, până când acestea se topesc.
Pasul 3: Turnăm această compoziție peste aluat, împreună cu laptele călduț rămas și frământâm aluatul cam 30 de minute.
Pasul 4: Încălzim untul și uleiul pe care le adaugăm în aluat. Frământăm în continuare. Nu uitați să puneți și coaja rasă de lămâie. Puneți aluatul la crescut, într-un loc cât mai cald.
După ce lăsăm aluatul la crescut, ne ocupăm și de umplutura cozonacilor.

Cum se prepară umplutura pentru Cozonacul pufos

Pasul 1: Nucile se dau prin mașină.
Pasul 2: După aceea nucile se amestecă cu zahărul, albușurile, stafidele, romul și scorțișoara.

Cum finalizăm prepararea Cozonacului pufos

Pasul 1: După ce am lăsat aluatul la crescut pentru aproximativ 1 oră, îl vom împărți în două.
Pasul 2: Întindem aluatul și punem pe el umplutura.
Pasul 3: Aluatul va fi împletit, pentru fiecare cozonac, ce va fi uns cu amestecul de albușuri, zahăr și zeamă de portocală.
Pasul 4: În funcție de tipul de cuptor, cozonacii vor fi dați la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de minute.

Cozonac cu umplutura de cacao si nuca

Poți comanda un Cozonac pufos cu nucă și cacao de la bucateperoate.ro.

Pentru Crăciun, comenzile se vor livra între 20 și 23 decembrie, în următoarele intervale orare: 10.00-13.00, 12.00-15.00, 14.00-17.00. Comanda minimă este de 2 cozonaci. De asemenea, cozonacul poate fi comandat online sau telefonic.

Logo Bucateperoate.ro

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Retete de Pasti- Cozonac special Retete de Pasti- Cozonac special

Filtre retete culinare

Salate cu maioneza Lamai Prajituri cu lamaie Aperitive din peste Inghetate Placinte Muraturi in saramura Muraturi in otet Salate de telina Salate de vinete Sosuri chinezesti Supe chinezesti Visine Vinete Linte Telina Carne de gaina Oua de gaina Masline Paine integrala Paine tarate Paine de casa Paine neagra Paine secara Paine fara gluten Budinca Afine Cereale integrale Faina Placinte cu branza Placinte cu cartofi Placinte cu varza Placinte cu carne Placinte cu mere Placinte cu dovleac Placinte cu urda Placinte cu ciuperci Placinte cu gem Placinte cu visine Placinte cu fructe Placinte moldovenesti Placinte ardelenesti Placinte americane Placinte de post Placinte simple Placinte la cuptor Aluat placinte Foi placinte Prajituri cu visine Mancaruri de vinete Orez chinezesc Cartofi gratinati
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Mariana Stan
Mami, cum să învăț să fiu fericită, dacă tu nu știi să fii fericită?-Mama, ești fericită? mă întreabă Paula. - De ziua ta vrei să-ți răspund dacă sunt eu fericită? Tu ar trebui să-mi vorbești despre fericire și lucrurile pe care ți le propui să le faci pe viitor. -...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net