Simplu și eficient: secretul pentru cele mai bune paste

Nota: 2 / 1 voturi  |  0 reviewuri  |  257 vizualizari | de Corina Naftanaila

Cine nu adoră o porție de paste bine gătite și absolut delicioase? Cu toții știm că acestea sunt cele mai rapide preparate și de fiecare dată se bucură de un real succes. Iată care este secretul pentru a putea pune pe farfurie cele mai bune paste pe care le-ai mâncat vreodată!

Timp preparare: 30 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: La foc, Italiene
Ingrediente principale: paste, apa




Trimite articolul pe email

Pastele sunt bine venite la orice oră indiferent de tipul lor sau de combinațiile în care sunt adăugate. Sunt pur și simplu delicioase. Nu sunt deloc greu de gătit și sunt potrivite pentru orice eveniment. Însă, pentru a te bucura de o porție de paste gătite ca în marile bucătării ale lumii, trebuie să știi un mic secret. Nu, nu este vorba despre un ingredient minune și rar întâlnit, nici despre un ulei special sau un unt cu n% grăsime. Este vorba despre apa în care se fierb pastele, care odată adăugată în compoziția de paste, vor schimba gustul preparatului instant!

Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să scoți pastele din oala în care le-ai fiert și să le pui direct în cratița în care ai pregătit sosul și restul ingredientelor. Apoi, adaugi câteva linguri din apa în care au fiert peste ele și lași pastele să absoarbă apa și sosul. Nimic mai simplu!

Pentru a fi sigură că pregătești cele ma bune paste, iată câteva sfaturi care cu siguranță te vor face un adevărat maestru într-ale pastelor!

Folosește o oală mare și multă apă pentru a fierbe pastele. Acestea au nevoie de loc și multă apă pentru a se fierbe corect evitând astfel să se lipească una de cealaltă.

Nu pune pastele în apă înainte ca aceasta să fiarbă. Este esențial să adaugi pastele după ce apa începe să fiarbă pentru a evita să se lipească între ele. Iar dacă vrei ca apa să fiarbă mai repede, ar fi bine să pui un capac pe oală.
Nu pune ulei în apă. Dacă vrei ca pastele tale să absoarbă sosul atunci trebuie să eviți să pui ulei în apa în care le fierbi.

Gătește pastele în sos. Este de preferat să lași puțin pastele să fiarbă alături de restul compoziției, la foc mic, pentru a te asigura că vor avea gustul la care visezi.

paste

Spor la gătit!

Surse: epicurious.com, goodhousekeeping.com.

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 2.0
(1 vot)

Filtre retete culinare

Sosuri de rosii Supe de rosii Visine Piersici Rosii Pangasius Fursecuri simple Placinte cu visine Placinte simple Prajituri cu visine Prajituri simple Torturi simple Varza rosie Fasole rosie Piure bebelusi Papanasi Garnituri pentru fripturi Garnituri pentru pui Garnituri pentru peste Garnituri pentru gratar Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru carne Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Prajituri pentru copii Salate cu maioneza Lamai Prajituri cu lamaie Sosuri paste Paste Mancaruri de Paste Paste bologneze Paste carbonara Paste milaneze Paste de post Paste cu ton Paste cu legume Paste cu ciuperci Paste cu branza Paste cu pui Paste cu fructe de mare
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Cu ce să NU te îmbraci dacă eşti mamăFustă sau rochie scurtă Mereu ne dorim sa fim feminine, cu atât mai mult cu cât devenim mame și vrem să ne demonstrăm noi însene că le putem face pe toate. Feminitatea însă, poate să vină și...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net