![]() |
4 luni | 6 luni | 8 luni | 1 an | 2 ani | 4 ani |
Brioșele sunt unele dintre gustările favorite ale micuților noștri. Din acest motiv, acestea pot fi oricând binevenite în meniul lor, indiferent de momentul zilei. Întrucât nu este mereu ușor să găsești cele mai potrivite preparate pentru pachețelul pentru prânz al copilului tău, te invităm să te inspiri din articolul de mai jos. Vei găsi 5 rețete de brioșe sărate, care se prepară rapid, sunt gustoase și le pot oferi copiilor o bună parte din nutrienți necesari.
![]() |
Timp preparare: 30-40 de minute |
![]() |
Varsta: peste 4 ani |
![]() |
Nivel dificultate: usor |
![]() |
Prezent in categoriile: Aperitive, Finger Food, La cuptor, Iarna, Primavara, Toamna, Lactate, Legume, Cereale, Pranz, Gustoase, Simple |
![]() |
Ingrediente principale: Faina, oua, ulei, diverse produse lactate, carne, diverse legume, mirodenii |
Pentru ca aceste brioșe să fie pe gustul copilului, ai grijă să nu alegi o brânză Feta prea sărată sau prea grasă. Dacă vei reuși să urmezi aceste indicații, vei vedea că gustul ei va putea fi mai bine pus în valoare datorită roșiilor uscate și ierburilor aromate.
250 g făină
1/2 cană brânză Feta
1/2 cană roșii uscate
1 lingură amestec de ierburi aromate
1 ou
1/2 cană ulei de roșii uscate
60 ml lapte
1/2 cană de apă
1 cană brânză telemea, rasă
un vârf de cuțit de piper
1/2 linguriță praf de copt
Timp de preparare: 30 de minute
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: Brânza Feta va fi tăiată cubulețe, la fel și roșiile uscate.
Pasul 3: Amestecă făina, praful de cop, brânza Feta, roșiile uscate, ierburile aromate, piperul.
Pasul 4: Separate vei amesteca apa, uleiul de roșii uscate, laptele, oul bătut.
Pasul 5: Vei pune la un loc ingredientele uscate și cele umede, amestecând pentru a forma un aluat.
Pasul 6: Pune aluatul în forme de brioșe (tapetate cu hîrtie de copt). Peste brioșe vei pune brânză rasă.
Pasul 7: Brioșele vor fi coapte până când se vor rumeni.
Dacă vrei să-i oferi copilului ceva mai special pentru pachețelul de la prânz, optează pentru niște brioșe sărate ce se bazează pe clasicul preparat „Mac and Cheese". Rumene și crocante, dar și cu legume, acestea îi vor face plăcere micuțului tău, care îți va cere să mai pregătești și altă dată rețeta.
350 g paste mici
1 cană brânză Cheddar
1 cană brânză Mozzarella
1 cană piure de legume (broccoli, morcovi, conopidă)
1/3 cană pesmet
1/3 cană Parmezan
Timp de preparare: 30-40 de minute
Pasul 1: Se vor fierbe pastele.
Pasul 2: Amestecă brânza Cheddar și brânza Mozzarella cu pastele, până când brânza se va topi.
Pasul 3: Piureul de legume va fi preparat din legume congelate. După ce acestea se vor dezgheța, vor fi puse la fiert și apoi pasate.
Pasul 4: Peste brânză și paste se va pune și piureul de legume și se amestecă bine.
Pasul 5: Se amestecă Parmezanul cu pesmetul.
Pasul 6: Formele de brioșe, tapetate cu hârtie de copt, vor fi umplute cu amestecul de paste, brânză și legume.
Pasul 7: Peste fiecare dintre brioșe se va pune câte puțin amestec de Parmezan și pesmet. Se pun brioșele la cuptor.
Această rețetă de brioșe sărate va fi o bună metodă de a strecura în meniul copilului și câteva legume. Adăugând puțină șuncă le vei face mai consistente și numai bune pentru masa de prânz.
500 g făină
1 linguriță și 1/2 praf de copt
150 g brânză rasă
100 g șuncă slabă
1 zucchini
1 morcov
1/2 ardei kapia
125 g porumb
1 ou
150 ml lapte
Timp de preparare: 30 de minute
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Pune în formele de brioșe hârtie de copt.
Pasul 3: Zucchini, morcovii și ardeiul kapia vor fi tăiate mărunt.
Pasul 4: Se va pune făină și praful de copt într-un castron.
Pasul 5: Peste ea se vor adăuga legumele (inclusiv porumbul) și șunca.
Pasul 6: Separat se vor pune la un loc laptele și oul.
Pasul 7: Ingredientele uscate și cele umede se vor combina.
Pasul 8: Se va obține un aluat, care se va distribui în fiecare formă de brioșe.
Pasul 9: Peste fiecare dintre brioșe se va pune brânza rasă.
Pasul 10: Brioșele vor fi puse la cuptor până când se vor rumeni bine.
Pentru ca aceste brioșe să nu fie prea sărate, ai grijă ce brânză și ce măsline folosești. Astfel de brioșe vor fi ideale pentru pachețelul pentru prânz al copilului tău.
125 g făină
1/4 linguriță praf de copt
1 linguriță ierburi aromate
60 ml lapte
60 ml iaurt
1 ou
65 g măsline fără sâmburi
50 g brânză Feta
1 cățel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 vârf de cuțit de piper
Timp de preparare: 35 de minute
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade.
Pasul 2: Zdrobește usturoiul.
Pasul 3: Pune laolaltă făina, praful de copt, ierburile aromate, piperul.
Pasul 4: Separat vei amesteca laptele, iaurtul, usturoiul, oul.
Pasul 5: Vei pune la un loc toate ingredientele menționate, alături de măsline (feliate) și bucățele de Feta.
Pasul 6: Aluatul va fi pus în formele de brioșe, iar acestea vor fi date la cuptor.
Și această variantă de brioșe sărate poate intra în topul preferințelor copilului tău. Le vei putea pregăti pentru diverse ocazii, nu numai ca simplă gustare pentru masa de prânz.
360 g făină
130 g zucchini
1 linguriță praf de copt
100 g brânză Cheddar rasă
1 fir de ceapă verde
1 ou
220 ml lapte
1 linguriță cimbru uscat
2 linguri ulei de măsline extravirgin
1/2 linguriță sare
1 vârf de cuțit de piper
Timp de preparare: 35-40 de minute
Pasul 1: Zucchini se taie cubulețe.
Pasul 2: Ceapa verde se va toca mărunt
Pasul 3: Se vor pune la un loc făina, praful de copt, sarea, piperul.
Pasul 4: Pune laolaltă și laptele, uleiul de măsline, cimbrul uscat, oul.
Pasul 5: Pune împreună ingredientele uscate și pe cele umede.
Pasul 6: Peste ele vei adăuga și zucchini, ceapa verde, brânza.
Pasul 7: Vei amesteca toate ingredientele pentru a obține un aluat.
Pasul 8: În formele de brioșe vei pune aluatul (cam 3/4 vei umple cu aluat formele) și le vei da la cuptor (încins în prealabil).
Surse:
www.aseasyasapplepie.com, www.family-friends-food.com,www.bakeplaysmile.com, www.familyfoodonthetable.com,
www.kidspot.com.au
Surse poze:
www.facebook.com, www.youtube.com