- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Finger Food, La cuptor, Gustari
Ingrediente
- 1 pachetel de drojdie uscata
- 1 ceasca de apa calda
- 2 1/2 -3 cestei de faina de grau
- 1 lingurita de sare
- 3 linguri de ulei vegetal
- 1 lingura de miere
- Sare gronjoasa
Mod de preparare
1. Intr-un bol dizolva drojdia in apa calda. Adauga 2 cesti de faina, ulei si miere. Mesteca pana cand compozitia devine uniforma si apoi adauga treptat si restul de faina pana cand se formeaza aluatul si poate fi manevrat.
2. Pune aluatul pe un fund special si framanta-l pantru 5 minute.
3. Pune aluatul intr-un bol uns si lasa-l sa stea timp de 1 ora intr-un loc cald.
4. Incalzeste la 200 de grade C si taie aluatul in 12 parti egale.
5. Ruleaza fiecare bucata in parte pana se formeaza o „funie" lunga de aproximativ 47 de centrimetri.
6. Rasuceste fiecare funie in forma unui corn frantuzesc sau alte frome dorite si pune-i intr-o tava de gatit unsa. Preseaza-le deasupra sarea gronjoasa.
7. Lasa-i la cuptor la 200*c pentru aproximativ 15 minute sau pana cand se rumenesc. Serviti-i calzi sau reci.
Bon apettit!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!