Tratamente naturiste pentru acnee

Tratamente naturiste pentru acnee

Roxana Cristea

Tratamentele naturiste pentru acnee s-au dovedit a fi foarte eficiente in lupta cu aceasta afectiune. Este mai bine sa apelezi la usturoi, lamaie, coaja de portocala, menta sau castravete, decat sa iei medicamente care pot provoca alte probleme de sanatate. Afla care sunt tipurile de acnee si ce tratamente naturiste poti folosi pentru a o trata.

acnee

Ce este acneea?

Acneea este o boala de piele intalnita mai frecvent la adolescenti. Specialistii spun ca acneea este rezultatul unui proces prin care porii pielii se infunda cu sebum si astfel incep sa se dezvolte bacteriile. Organismul raspunde printr-o inflamatie (cos) in zona respectiva. Acneea nu este o afectiune periculoasa dar poate lasa cicatrice acolo unde apare. De cele mai multe ori, persoanele afectate se simt nesigure, jenate, se interiorizeaza si apeleaza la tot felul de medicamente, aprobate sau nu de medicii dermatologi. Este bine de stiut ca medicamentele, in acest caz, pot face mai mult rau decat bine. Recomandate sunt tratamentele naturiste, pe baza de masti facute in casa. In caz de acnee acuta... apeleaza la medic.

Tipuri de acnee

-neonatala (afecteaza nou-nascutul, dispare in cateva luni)
-juvenila (afecteaza 6 din 10 adolescenti, dispare inainte de 20 de ani)
-rozacee (apare la femeile trecute de 40 de ani)

Tratamente naturiste pentru acnee

Sucul de lamaie. Lamaile contin acid citric. Acesta ataca bacteriile care cauzeaza acneea. Sucul de lamaie se aplica pe zonele cu probleme si se lasa sa actioneze 15-20 de min. De asemenea, din sucul de lamaie amestecat cu miere poti face o masca regeneratoare, cu proprietati antiacneice. Aceasta se lasa pe fata timp de 30 de minute, apoi se clateste cu apa calduta. Ajuta si daca bei des limonada.

Coaja de portocala se stoarce direct pe zona afectata sau se face o masca din coaja de portocala si apa, se aplica pe tenul perfect curat si se tine pe fata 30 de minute. Efectele sunt vizibile dupa cateva aplicari.

Cartoful crud actioneaza ca un antiinflamator. Felia de cartof se aplica direct pe piele. Daca este lasat sa actioneze timp de 10 minute, efectele vor fi vizibile.

Usturoiul este un antibacterian excelent. Sucul de usturoi se aplica exact pe zonele cu probleme. Lasa-l sa actioneze timp de 15-30 de min.

Amidonul de porumb calmeaza roseata si iritatiile. Poti aplica amidon de porumb pe toata fata si lasa "masca" sa actioneze (chiar si o noapte intreaga).

Gelul de Aloe reduce inflamatia si roseata. Aplica gelul de mai multe ori pe zi. Daca ai in casa o astfel de planta (Aloe Vera) poti folosi direct lichidul din frunze. Este mult mai eficient decat gelul.

Nuca de cocos are efect antibacterian si antifungic. De asemenea, este extrem de hidratanta si blanda cu tenul. Aplica ulei din miez de nuca de cocos pe zona cu probleme si maseaza usor. Pentru beneficiu maxim, foloseste ulei organic din nuca de cocos (nerafinat) .

Otet de mere (asigura-te ca este natural). Acesta trebuie sa fie foarte diluat pentru ca este destul de dur cu pielea. Poti amesteca otetul de mere cu sare fina. Aplica amestecul pe zonele cu probleme si lasa-l sa actioneze 5 minute. Clateste cu apa rece.

Cuburi de gheata- Lipeste un cub de gheata pe zonele cu probleme pentru a ajuta la reducerea inflamatiei. Gheata inchide porii si astfel bacteriile stau departe de piele. De asemenea, puteti sa va spalati pe fata cu apa foarte rece. Efectul este acelasi.

Castravetele este un tonic foarte apreciat si previne aparitia acneei. Castravetele crud se taie felii cu care se "unge" pielea. Dupa 15 minute se clateste zona "tratata" cu apa calduta.

Uleiul din arbore de ceai este un renumit remediu antiacneic. Are proprietati antibacteriene si antifungice. Se maseaza usor zonele afectate de acnee cu putin ulei din arbore de ceai si nu se clateste.

Ceaiul de coriandru si ceaiul de menta sunt remedii eficiente in tratarea acneei. Dupa ce pielea a fost bine curatata se aplica ceaiul (fie de coriandru fie de menta).Se poate folosi in fiecare seara. Aceste ceaiuri iti improspateaza fata, reduc roseata si inflamatia provocata de acnee.

Albusul de ou este un bun tratament naturist pentru acnee. Acesta micsoreaza porii si reduce sebumul. Se aplica pe pielea curata si se lasa cel putin 10 minute ( cel mult o ora).

Bicarbonatul de sodiu face treaba buna in cazul acestei afectiuni. Este antiseptic, lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor si reduce excesul de sebum. Unde mai pui ca poate face si o exfoliere usoara , lasandu-ti tenul moale si curat. Reteta este simpla. Se amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa in cantitati egale, pana se obtine o pasta groasa. Masca se aplica pe ten si dupa 15-20 de minute clatesti cu apa calduta.

Banana, sau mai exact coaja de banana, poate fi folosita cu succes in lupta cu acneea. Coaja acestui fruc contine luteina, un antioxidant extrem de puternic. Aceasta substanta reduce inflamatia, roseata si incurajeaza cresterea celulelor sanatoase. Freaca-ti fata cu o coja de banana, si stai asa 30 de minute. Dupa cateva aplicari vei observa diferenta.fructe

Capsuni amestecate cu miere... iata inca un tratament naturist pentru acnee. Aceste fructe mici sunt bogate in acid salicilic. Acesta incurajeaza epiderma sa se regenereze, deschide porii si neutralizeaza bacteriile. Masca din acest amestec este usor de facut in casa. Iei 3 capsuni, le speli bine, adaugi 2 lingurite de miere si faci un piure pe care il aplici pe fata. Dupa 20 de minute clatesti cu apa calda.

Papaya trateaza cosurile. Acest fruct indeparteaza celulele moarte si excesul de lipide de la suprafata pielii, lasand-o moale si catifelata. Pulpa de papaya se aplica direct pe ten si trebuie sa actioneze in jur de 20 de minute.

Tratamentele naturiste pentru acnee sunt folosite cu succes din cele mai vechi timpuri. Ele nu sunt costisitoare si nu prezinta efecte adverse. Tenul tau va arata cu siguranta mai bine dupa folosirea lor.

Surse: www.sfatulmedicului.ro; www.wikihow.com; healthextremist.com; everydayroots.com.

Articolul urmator
Obiceiuri care ajută la refacerea creierului
Obiceiuri care ajută la refacerea creierului

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Candida mamară: de ce apare infecția pe sfârc și ce tratamente o combat
    Candida mamară: de ce apare infecția pe sfârc și ce tratamente o combat

    Candidoza mamară este o problemă frecvent întâlnită în rândul proaspetelor mămici. Candida este o ciupercă prezentă în mod natural în organismul...

    Oxiurii la copii: când, de ce apar și ce tratamente există
    Oxiurii la copii: când, de ce apar și ce tratamente există

    Oxiurii sunt frecvent întâlniți la copiii preșcolari și cei de vârstă școlară. Oxiurii sunt extrem de contagioși, astfel încât ei se transmit cu...

    Gândiți-vă că sunt femei ca mine care ar da totul ca să fie mame, dar nu pot, în vreme ce multe altele își abandonează copiii...
    Gândiți-vă că sunt femei ca mine care ar da totul ca să fie mame, dar nu pot, în vreme ce multe altele își abandonează copiii...

    Știi cum este să îți dorești ceva din toată inima și să nu poți avea acel ceva niciodată?

    Wheezing-ul la copii: cauze, simptome și tratament
    Wheezing-ul la copii: cauze, simptome și tratament

    Îţi faci griji că cel mic suferă de wheezing ? Wheezing-ul este descris printr-un șuierat relativ înalt, care se aude în momentul respirației. El este produs de...

    4 schimbări vizibile ale pielii în timpul sarcinii. Când trebuie să te adresezi medicului
    4 schimbări vizibile ale pielii în timpul sarcinii. Când trebuie să te adresezi medicului

    De la vergeturi și vene varicoase, până la coșuri și pete pigmentare, pielea unei femei suferă o serie de modificări în timpul sarcinii. Majoritatea sunt inofensive, nu pun...

    Limba geografică la copii: ce este, de ce apare și cum se tratează
    Limba geografică la copii: ce este, de ce apare și cum se tratează

    Până acum poate credeai faptul că hărțile pot avea legătură numai cu geografia. De fapt, află că există o așa-numită limbă geografică. Dar care poate fi legătura dintre...

    „Mi-am cheltuit toți banii pe fertilizare in vitro și acum trebuie să stau cu sora mea”. Povestea unei femei care și-a dorit cu orice preț să fie mamă
    „Mi-am cheltuit toți banii pe fertilizare in vitro și acum trebuie să stau cu sora mea”. Povestea unei femei care și-a dorit cu orice preț să fie mamă

    O femeie din Melbourne, Australia a rămas fără bani de chirie, după ce a cheltuit mai mult de 50.000 de dolari pe fertilizarea in vitro. A reușit să rămână însărcinată,...

    Vești proaste pentru părinți! Un medicament pentru copii a dispărut din farmacii
    Vești proaste pentru părinți! Un medicament pentru copii a dispărut din farmacii

    În plin val de viroze, de pe rafturile farmaciilor din România a dispărut un medicament pe care mulți părinți se bazau atunci când copiii lor răceau, făceau febră...

    © 2024 Qbebe