swipe
↓ citeste mai jos ↓
Are un fiu adolescent, născut în aceeași zi cu ea Are un fiu adolescent, născut în aceeași zi cu ea
1 / 6
Nu regretă faptul că nu este o mamă mai tânără pentru fiul ei Nu regretă faptul că nu este o mamă mai tânără pentru fiul ei
2 / 6
A povestit cât de greu i-a fost fiului ei după moartea tatălui său A povestit cât de greu i-a fost fiului ei după moartea tatălui său
3 / 6
A vorbit despre pasiunile copilului ei A vorbit despre pasiunile copilului ei
4 / 6
Este mândră de educația pe care i-a dat-o băiatului Este mândră de educația pe care i-a dat-o băiatului
5 / 6
A explicat de ce a ținut dintotdeauna să investească în educația fiului ei A explicat de ce a ținut dintotdeauna să investească în educația fiului ei
6 / 6

Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

Are un fiu adolescent, născut în aceeași zi cu ea

Albert (16 ani) și Romanița Iovan sunt născuți pe 3 octombrie. Când l-a născut pe unicul ei fiu, prin cezariană, creatoarea de modă avea 42 de ani. 

Stând de vorbă anul trecut cu revista „Viva!”, a insistat asupra ideii că se străduiește permanent să se mențină în formă și să țină pasul cu fiul ei, astfel încât să nu se observe faptul că între ea și Albert este o diferență de vârstă semnificativă: „...Pe Albert l-am făcut la 42 de ani și vreau să nu se vadă diferența aceasta de vârstă între noi. Îmi doresc să fim prieteni buni până la 'sfârșitul lumii' și, niciodată să nu simtă că mama lui este depășită. Vreau să fiu lângă el, să îl înțeleg, că este cu o generație în urmă, chiar două generații”.

 

Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

Nu regretă faptul că nu este o mamă mai tânără pentru fiul ei

Când a fost invitată la podcastul „Ameritat cu Nasrin”, a precizat că nu a visat dintotdeauna să devină mamă. Astfel, când era tânără, își dorea cel mai mult să fie „femeie de carieră”: „Eu nu am vrut copil, am vrut carieră, am fost femeie de carieră. Până la urmă, când a fost momentul, era chiar când eram independentă, şi din punct de vedere al carierei, şi financiar, şi am putut să mă ocup de Albert, ceea ce a fost superbine pentru amândoi.
Nu am avut niciodată sentimentul că aş fi vrut să fac copil mai devreme. Dacă aş da timpul înapoi, aş face la fel”.

Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

A povestit cât de greu i-a fost fiului ei după moartea tatălui său

Când a avut loc accidentul aviatic din Munții Apuseni, în urma căruia și-a pierdut viața și pilotul Adrian Iovan, Albert avea 7 ani.

Într-un interviu acordat „fanatik.ro”, mama lui a recunoscut că băiatul a trecut prin momente foarte dificile după moartea tatălui și că, în aceste condiții, s-a maturizat „precoce”. În plus, a ținut să aducă în prim-plan o replică pe care Albert a rostit-o în acea perioadă grea și pe care nu va putea să o uite:

„Copilul meu s-a maturizat precoce. Ca dovadă a maturizării precoce, la o săptămână după, când m-a sunat domnul Zamfir să îmi spună că vrea Colegiul Medicilor să îi acorde o diplomă lui Albert în memoria tatălui său, Adrian Iovan, am vorbit cu fiul meu și el mi-a dat un răspuns pe care nu îl voi uita niciodată. „Mama, nu îmi trebuie nicio diplomă pentru că nu înțeleg cum, într-un avion plin de medici, nu a fost niciunul în stare să îl ajute pe tata”. Asta mi-a spus un copil de șapte ani...”

Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

A vorbit despre pasiunile copilului ei

Încă de la vârsta de 14 ani, fiul Romaniței Iovan are diplomă de pilot de raliu și participă la diverse competiții. Vrea să devină pilot profesionist și are parte de susținerea mamei sale, care îl laudă pentru curajul său. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Click!”, designerul vestimentar a declarat că: 

„Albert este în momentul de față pilot de raliu, la 15 ani. Îl susțin în activitatea lui sportivă, care e super interesantă. Își moștenește tatăl clar, are gena lui!...E totuși un sport sigur pentru că ei sunt încorsetați acolo în mașină, e un sistem foarte sigur...

Îi place foarte mult să-și întrețină trupul, pe lângă sport, și cu tratamentul cu apă rece. Face dușuri cu apă rece, căzi cu apa rece. Astă-iarnă, în ianuarie, când am fost în Apuseni, s-a dezbrăcat la bustul gol și s-a aruncat în zăpadă. Un copil curajos, are o mamă curajoasă și invers”.

Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

Este mândră de educația pe care i-a dat-o băiatului

În cadrul podcastului amintit anterior, „Ameritat cu Nasrin”, Romanița nu s-a ferit să dezvăluie cum s-a străduit să-și educe fiul: „E foarte importantă educația, trebuie să știm ce vrem de la noi și de la copil. Dacă tu ai vrut să-ți crești copilul lângă tine și să fie cu tine toată viața, asta faci ca atare, dacă tu vrei să-l crești ca să aibă forță și putere să se descurce orice ar fi, atunci procedezi ca atare...”

În același timp, fericita mamă a venit și cu alte detalii despre abilitățile lui Albert: „...Mama, vreau să câștig niște bani”, mi-a zis. I-am dat să spele rufele. Îi dădeam 50 de lei pentru fiecare mașină spălată. Și venea prea des, până când i-am zis: „Nu mai spăla deloc, ești prea scump pentru mine”. Știe să se descurce, până la urmă. Dar continuă să spele vase, rufe, i-am creat independență”.

Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

A explicat de ce a ținut dintotdeauna să investească în educația fiului ei

Într-un interviu acordat anul acesta revistei „Unica”, renumita creatoare de modă a explicat de ce a preferat să investească mult în educația oferită băiatului ei: „Sunt foarte mulți de la școala lui Albert care vor să se întoarcă după studii în România. Este un sistem costisitor, dar investiția în educație este cea mai importantă. În loc să dai banii pe o casă, o mașină, mai bine investești în educația copiilor. Nu vor moșteni acele lucruri, dar vor acumula inteligența altora și o vor transforma pe a lor”.

Totodată, Romanița Iovan a menționat, pentru sursa citată, că se așteaptă ca fiul ei să plece să studieze în străinătate după terminarea liceului. Mai mult, ea a mărturisit că Albert i-a spus deja că și-ar dori ca după terminarea studiilor să revină în România: „El este în sistemul britanic de învățământ. Este normal să plece la o facultate în străinătate. Mă bucur că vrea să se întoarcă acasă, să pună în practică tot ce a acumulat din punct de vedere educațional până acum și ce va acumula de acum încolo...”