15 maternitati din Romania, dotate cu echipamente medicale in campania “Grija pentru copii”

15 maternitati din Romania, dotate cu echipamente medicale  in campania “Grija pentru copii”

Alexandra Ion

Din dorinta de a contribui la ingrijirea copiilor nascuti prematur, in 2013 Dorna s-a alaturat Asociatiei Salvati Copiii, dezvoltand campania "Grija pentru copii". Astfel, am ajutat la dotarea a 15 maternitati din Romania cu echipamente de specialitate. Initiativa continua si anul acesta sub sloganul "Impreuna dam speranta copiilor nascuti prematur!".

In Romania, 1 din 10 copii se naste prematur si are nevoie de ingrijire speciala inca din prima ora de viata, ceea ce necesita echipamente medicale performante si medici specializati.
"Copiii nascuti prematur au nevoie de toata grija si atentia noastra, asa cum au nevoie de cadre medicale specializate si echipamente performante. Dotarea celor 15 maternitati in cadrul campaniei desfasurate anul trecut reprezinta un prim pas al brandului Dorna in sustinerea nou-nascutilor prematur. Campania "Grija pentru copii" continua si in 2014, cu scopul de a dota maternitatile din Romania cu echipamente medicale de specialitate. Nu am fi reusit acest demers fara ajutorul partenerilor nostri, Asociatia Salvati Copiii, dar si al consumatorilor care s-au alaturat initiativei," a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

In Bucuresti, trei maternitati au primit echipamente medicale de specialitate. Maternitatea Bucur a fost echipata cu un incubator performant, Maternitatea Filantropia, cu un ventilator neonatal, iar Maternitatea Polizu a primit o masa de reanimare. Aceste echipamente medicale vin in sprijinul celor peste 3500 de cazuri de nasteri inregistrate anual in fiecare dintre aceste maternitati.

In tara, 12 unitati medicale au fost dotate cu aparatura medicala performanta, in functie de necesitatile sectiilor de neonatologie. De exemplu, Spitalul Judetean de Urgenta Caras-Severin a fost echipat cu un incubator si un monitor de functii vitale, Spitalul Judetean din Constanta, cu un set laringoscop, 4 Pulsoximetre si 40 de senzori neonatali, iar maternitatile din Hunedoara, Botosani si Sibiu au primit cate un incubator de terapie intensiva. Lista completa a maternitatilor dotate in cadrul campaniei "Grija pentru copii" este disponibila pe site-ul www.grijapentrucopii.ro.
„Scopul nostru este sa reusim sa modernizam toate maternitatile din tara, astfel incat micutii veniti pe lume inainte de termen sa se poata bucura, si ei, de dreptul la viata. Pentru aceasta, insa, avem nevoie de sprijin constant din partea oamenilor si companiilor, si multumim din nou pe aceasta cale Dorna, care, prin suportul oferit, ne-a ajutat sa dublam numarul echipamentelor donate. Aceste donatii se cuantifica in vieti umane, astfel ca, prin programul nostru national de dotare a maternitatilor, contribuim la salvarea copiilor nascuti prematur", a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedintele Executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

In 2014, Dorna a extins promisiunea de sustinere a copiilor nascuti prematur si catre mamici, creand in premiera proiectul denumit "Fereastra de Speranta", implementat in Maternitatea Polizu, din Bucuresti. Geamul care desparte camera de asteptare de salonul de terapie intensiva in care se afla nou-nascutii prematur a devenit suport al mesajelor de sustinere trimise de mii de romani mamelor care asteapta sa isi vada bebelusii. Acestea petrec, in medie, aproximativ 10 minute pe zi cu micutii lor, in rest este doar asteptare.

„In numele corpului medical din maternitatile care au primit echipamente de specialitate, le multumesc initiatorilor acestei campanii. De asemenea, multumesc si in numele parintilor si copiilor care au beneficiat si vor beneficia de aceste echipamente. Este un gest care ne da speranta de viata sanatoasa pentru copiii nascuti prematur din Romania. Este impresionant ca exista preocupare in ceea ce priveste ingrijirea celor mai mici copii, a familiilor lor si este un ajutor important in munca personalului medical. Multumim pentru reusita si speram sa continuam impreuna!", a declarat prof. doctor Silvia Stoicescu, sef sectie neonatologie Maternitatea Polizu.

Despre Dorna si copiii nascuti prematur

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu", unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.
Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.
Apa reprezinta 79% din corpul unui bebelus, ajuta la digestie, la absorbtia alimentelor, regleaza temperatura corpului si circulatia sangelui, transporta nutrientii si oxigenul catre celule si elimina toxinele. Apa este al doilea element vital dupa oxigen, iar hidratarea corespunzatoare reprezinta o conditie de baza pentru mentinerea sanatatii organismului.
Dorna Izvorul Alb este recomandata atat in alimentatia zilnica a femeilor insarcinate, cat si a proaspetelor mamici care alapteaza, datorita continutului scazut de sodiu. In plus, este ideala pentru pregatirea hranei bebelusilor si hidratarea lor zilnica.

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume, ce le ofera consumatorilor peste 500 de marci de bauturi racoritoare carbogazoase si necarbogazoase. Pornind de la Coca-Cola, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai valoroase marci din lume, portofoliul companiei cuprinde branduri in valoare de 16 miliarde de dolari, printre care se numara Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, apa vitaminizata, Powerade, Minute Maid, Cappy, Simply, Georgia si Del Valle.
La nivel global, compania Coca-Cola este furnizorul numarul 1 de bauturi carbogazoase, cafea ready-to-drink si sucuri de fructe si nectaruri. Avand cea mai mare retea de distributie de bauturi racoritoare din lume, consumatorii din peste 200 de tari se bucura de bauturile companiei, consumul depasind 1,9 miliarde de portii pe zi.
Avand in vedere angajamentul sau de dezvoltare a unor comunitati durabile, compania noastra este centrata pe initiative care contribuie la protejarea mediului inconjurator si conservarea resurselor, incurajarea unui stil de viata activ si echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajatii nostri si promovarea dezvoltarii economice a comunitatilor unde ne desfasuram activitatea. Impreuna cu partenerii nostri de imbuteliere, suntem in top 10 angajatori, avand peste 700.000 de angajati care fac parte din Sistemul Coca-Cola.
In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau, Coca-Cola Hellenic (CCH) Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania.
Pentru mai multe informatii legate de companie va rugam sa vizitati site-ul www.thecoca-colacompany.com, blogul www.coca-colablog.com sau sa ne urmariti pe Twitter la adresa www.twitter.com/CocaColaCo si LinkedIn, la adresa www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company.

Despre Organizatia Salvati Copiii si sustinerea supravietuirii copiilor

Din 2010, Salvati Copiii Romania a initiat proiectul "Fiecare Copil Conteaza", parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la cinci ani. Prin acest proiect ne propunem diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani pana in 2015. Pana acum au fost derulate actiuni menite sa combata cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componenta majora de informare si educare, atat in randul viitoarelor mame, cat si la nivelul fiecarei comunitati, si printr-o componenta de interventie, care presupune asigurarea unei alimentatii sanatoase femeilor gravide si copiilor cu varsta de pana la 5 ani. In perioada 2010-2013, 6930 de beneficiari (5356 copii cu varste intre 0-5 ani, 633 gravide si 941 mame tinere) din 31 de comunitati rurale din judetele: Botosani, Brasov, Caras-Severin, Dambovita, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea, au beneficiat de sprijin prin intermediul acestui program.
In cadrul campaniei "Bun venit pe lume", derulata incepand cu octombrie 2012, Salvati Copiii si-a asumat sustinerea eforturilor medicilor, prin dotarea cu echipamente medicale performante a 18 maternitati din: Adjud, Piatra-Neamt, 3 sectii de nou-nascuti in Bucuresti, Pitesti, Brasov, Cluj-Napoca, Resita, Constanta, Craiova, Petrosani, Iasi, Targu Mures, Slobozia, Suceava, Timisoara si Vaslui. Aceste unitati medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilatie sau alte echipamente performante necesare salvarii vietilor bebelusilor nascuti prematur.
Anul acesta, cu sprijinul Dorna, ne-am propus dotarea cu echipamente medicale a 28 de maternitati din orasele: Pitesti, Bacau, Brasov, 3 maternitati in Bucuresti, Buzau, Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Petrosani, Hunedoara, 2 maternitati in Iasi, Targu-Mures, Roman, Piatra-Neamt, Ploiesti, Sibiu, Vatra-Dornei, Arad, Botosani, 2 sectii de neonatologie din Timisoara, Vaslui si Focsani.
Cu ajutorul echipamentele achizitionate in urma campaniei "Bun venit pe lume", apreciem ca vom ajuta la salvarea a 7000 de nou-nascuti in acest an in spitalele dotate si 380 de nasteri vor avea loc in conditii normale anual.
Impreuna putem sustine sansa la viata a fiecarui copil din Romania!
Cei care doresc sa sustina in continuare demersul Salvati Copiii de a reduce mortalitatea infantila in Romania o pot face redirectionand 2% din impozitul pe venit, completand formularul ce poate fi descarcat de la adresa: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006.
Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului.

 

Articolul urmator
S-a spus că bebelușii au murit din cauza mamelor, dar o nouă anchetă a descoperit nereguli la maternități
S-a spus că bebelușii au murit din cauza mamelor, dar o nouă anchetă a descoperit nereguli la maternități

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Situația avortului în România. Mai multe spitale din România refuză să mai practice avortul la cerere, din motive religioase
    Situația avortului în România. Mai multe spitale din România refuză să mai practice avortul la cerere, din motive religioase

    Avortul este, în continuare, subiectul a numeroase controverse și ridică deseori probleme de ordin moral. Chiar dacă în România avortul este permis, o treime din...

    CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa
    CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa

    Europa este spectaculoasă! O viață întreagă nu ne-ar ajunge să îi cutreierăm munții împăduriți, să îi mângâiem plajele cu nisip sau să ne...

    Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă
    Soțul meu nu-și ia liber să aibă grijă de copii atunci când eu sunt bolnavă

    Această mamă, care s-a îmbolnăvit de curând, este deranjată de faptul că soțul ei nu și-a luat liber ca să aibă grijă de copii, cât ea nu poate.

    Singuri pe lume! Ajută acești copii să nu mai ducă grija zilei de mâine
    Singuri pe lume! Ajută acești copii să nu mai ducă grija zilei de mâine

    Nouă copii din județul Prahova s-au trezit, dintr-odată, singuri pe lume, în fața unor responsabilități deloc copilărești. Au fost părăsiți de mamă, iar anul acesta tatăl...

    În condițiile actuale, 30% dintre copii vor fi infectați cu Covid. Ce spun medicii din România
    În condițiile actuale, 30% dintre copii vor fi infectați cu Covid. Ce spun medicii din România

    „Varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială”, spunea medicul pediatru Mihai Craiu, săptămâna trecută, subliniind că respectarea...

    Cum e să fii dădacă pentru copii pe timp de noapte? Confesiunile unor femei care au grijă de copii, în timp ce părinții se odihnesc
    Cum e să fii dădacă pentru copii pe timp de noapte? Confesiunile unor femei care au grijă de copii, în timp ce părinții se odihnesc

    Fie că este vorba despre proaspeți părinți care simt că nu mai pot face față oboselii acumulate, fie că este vorba despre cei care au mai mulți copii sau pur și simplu despre mame...

    Am refuzat să am grijă de cei șase copii ai surorii mele pentru că fură și sunt răutăcioși. Am procedat corect?
    Am refuzat să am grijă de cei șase copii ai surorii mele pentru că fură și sunt răutăcioși. Am procedat corect?

    ”Refuz să am grijă de copiii surorii mele pentru că mușcă, fură și mint”, scrie o femeie pe Reddit, supărată pentru că familia o judecă pentru refuzul ei de a avea...

    Poze din copilărie cu vedete din România
    Poze din copilărie cu vedete din România

    La fel ca pentru oricare dintre noi, şi pentru vedete copilăria a reprezentat o perioadă cu totul specială. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum arătau şi cum se...

    © 2024 Qbebe