Atentie la sindromul de oboseala cronica, mai frecvent in sezonul rece

Atentie la sindromul de oboseala cronica, mai frecvent in sezonul rece

Alexandra Ion

Specialistii atrag atentia ca toamna si la inceputul iernii sunt diagnosticate cele mai multe cazuri cu Sindrom de Oboseala Cronica. Desi aceasta boala este inca in curs de cercetare, studiile arata ca in lunile reci, in care apar racelile, cresc si cazurile de S.O.C.

Sindromul de Oboseala Cronica este o afectiune caracterizata prin oboseala intensa, ce persista mai mult de 6 luni, dificultati de concentrare, tulburari de memorie, insomnie, migrene, depresie, sau alergii. Manifestarile sunt similare asteniei , afectiune prezenta in aceasta perioada sub forma asteniei de toamna.

In contextul stilului modern de viata, in care tot mai multi oameni au o alimentatie dezechilibrata, saraca in nutrimente, petrec multe ore la birou si nu practica sport, specialistii trag un semnal de alarma pentru luarea unor masuri care sa reduca riscul instalarii sindromului de oboseala cronica.
Cercetarile din ultimii 20 de ani arata ca deficienta de nutrimente din organism este una dintre cauzele afectiunii. Alte cauze pot fi stresul, sistemul imunitar slabit sau infectiile.
S.O.C. afecteaza de 4 ori mai multe femei decat barbati si apare de obicei la adultii cu varste intre 20 si 50 de ani. Cu toate acestea, boala poate aparea la orice varsta, chiar si in randul adolescentilor.
Doar 20% dintre cei care sufera de S.O.C. ajung sa fie diagnosticati de medic, din cauza simptomelor care pot fi confundate cu alte afectiuni precum astenie prelungita, depresie si altele.

"In Romania, prevalenta sindromului de oboseala cronica este estimata la 41.094 persoane (din intreaga populatie) , daca extrapolam singurele date disponibile international, ca reper. In SUA sunt 4 milioane de oameni afectati de S.O.C. si multe alte cazuri nediagnosticate, iar in Marea Britanie sunt un sfert de milion, ceea ce aduce aceasta afectiune in atentia tuturor cercetatorilor din intreaga lume, mai ales ca factorii favorizanti arata ca este o boala a omului modern", declara Ionut Bacanu, Director Medical Secom®.

Statisticile internationale arata ca prevalenta globala a bolii este estimata la 2.6% , in timp ce in Europa sunt peste 1.200.000 de pacienti diagnosticati cu S.O.C.
Mai mult, din cauza simptomelor care pot deveni invalidante, 50% din cei afectati de S.O.C. nu isi pot continua activitatea profesionala, in timp ce 40% reusesc sa continue sa lucreze, insa doar cu jumatate de norma. Sindromul de Oboseala Cronica se trateaza cu conditia absolut necesara de tinere sub control a simptomelor.

"Specialistii din intreaga lume recomanda imbunatatirea stilului de viata. In ziua de azi, alimentatia incorecta este tot mai raspandita, iar asta duce la un deficit de nutrimente care afecteaza metabolismul energetic. Micro-nutrientii sunt responsabili de productia de energie la nivel celular, iar studiile arata ca lipsa lor este una dintre cauzele S.O.C. Astazi, exista solutii moderne care contin chiar si 133 de nutrienti esentiali in aceeasi formula, formule complexe care ajuta la mentinerea nivelului optim de energie si imunitate," adauga Ionut Bacanu, Director Medical Secom®.

Mai ales in aceasta perioada rece, cand organismul e mai vulnerabil, specialistii recomanda populatiei o dieta echilibrata, sustinuta de un aport de suplimente nutritive cu formule complexe care sa acopere toti micronutrientii esentiali pentru mentinerea nivelului de energie si imunitate.
Pe langa corectarea alimentatiei, alte sfaturi includ adoptarea unui program cu exercitii de relaxare, masajul si practicarea exercitiilor fizice de cel putin 2 ori pe saptamana, pentru imbunatatirea calitatii somnului.
Despre Alive!TM (fara fier)
Mega-Nutrient pentru un nivel optim de energie si imunitate cu o formula complexa care contine 133 de ingrediente esentiale, din surse 100% naturale: 29 vitamine si minerale, 37 de extracte din fructe, legume si plante verzi, 12 enzime digestive, 10 acizi grasi Omega 3/6/9, 12 extracte din ciuperci medicinale, 15 antioxidanti si 18 aminoacizi. Reface metabolismul energetic, reduce oboseala si reda buna functionare a sistemului imunitar, nervos, muscular si osos. Nutrimentele din Alive!TM (fara fier) se absorb in circuitul sangvin in mai putin de 30 de minute. Alive!TM (fara fier) contine cele mai eficiente ingrediente: minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe si legume procesate astfel incat sa-si mentina calitatile, extracte organice din ciuperci medicinale chinezesti si japoneze, toate ingredientele fiind testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei. In Romania, suplimentul nutritiv Alive!TM (fara fier) face parte din portofoliul Secom®. Detalii pe www.secom.ro.

Despre Secom®
Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa, care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern, si promotor al frumusetii prin produse fito-dermatocosmetice, cu ingrediente de inalta calitate.
Compania Secom® este specializata in importul, promovarea si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete. Inca de la inceput, Secom® si-a castigat pozitia de trendsetter, fiind prima companie care a introdus pe piata romaneasca ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante si ingrediente inovative precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP si multe altele.
In prezent portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 200 de suplimente alimentare 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania, precum si toate necesitatile pentru ten, piele, par si unghii sanatoase, cu aspect radiant, prin fito-dermatocosmetice de ultima generatie.
Portofoliul Secom® include: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de suplimente alimentare pentru copii, creme medicinale si fito-dermatocosmetice.
Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate.

 

Articolul urmator
O fetiță de 11 ani cu sindromul Down este dusă la școala chiar de președintele țării, după ce este agresată de colegi
O fetiță de 11 ani cu sindromul Down este dusă la școala chiar de președintele țării, după ce este agresată de colegi

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Boala gura mana picior. Tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala a copilariei. Atentie, a inceput sezonul!
    Boala gura mana picior. Tot ce trebuie sa stii despre aceasta boala a copilariei. Atentie, a inceput sezonul!

    Boala gura mana picior este foarte des intalnita, mai ales in randul copiilor din colectivitate. Boala este o infectie virala ce cauzeaza ulcere bucale si bubite pe maini si talpi. Desi nu...

    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție
    Ține răceala departe de bebe în sezonul rece! Măsuri de prevenție

    Ca părinți, ne temem adesea să nu fim mult prea protectori, să nu îl închidem pe bebe într-o închisoare de sticlă, minimizându-i astfel expunerea necesară...

    5 sfaturi pentru un sistem imunitar puternic în sezonul rece pentru întreaga familie
    5 sfaturi pentru un sistem imunitar puternic în sezonul rece pentru întreaga familie

    Sănătatea organismului este pusă la încercare în sezonul rece. Schimbările bruște de temperatură, ploile și vântul răcoros pot destabiliza sistemul nostru imunitar,...

    Este însărcinată! Bebelușa Cristina de la „Cronica Cârcotașilor” va deveni din nou mămică!
    Este însărcinată! Bebelușa Cristina de la „Cronica Cârcotașilor” va deveni din nou mămică!

    Intrată de peste 10 ani în echipa „Bebelușelor” de la „Cronica Cârcotașilor”, Cristina Zegan formează un cuplu cu actorul de telenovele...

    Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down
    Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down

    In urma cu multa vreme, nu te-ai fi asteptat sa vezi intr-un catalog de moda fotografia unui copil cu sindrom Down.

    Oboseala, slabiciune, puls neregulat? Top alimente bogate in potasiu
    Oboseala, slabiciune, puls neregulat? Top alimente bogate in potasiu

    Alaturi de calciu si sodiu, potasiul este un mineral esential pentru buna functionare a sistemului nervos, sistemului muscular, a inimii si a rinichilor. O deficienta de potasiu poate duce...

    Nu am nicio problemă când cățelul o linge pe fiica mea pe față, însă oamenii mă critică frecvent pentru asta
    Nu am nicio problemă când cățelul o linge pe fiica mea pe față, însă oamenii mă critică frecvent pentru asta

    Stilurile de parenting sunt extrem de diferite și, de aceea, nu este de mirare că anumiți părinți preferă să fie hiperprotectori cu copiii lor, în timp ce alții aleg să-i...

    Nu simte durere, foame sau oboseală. Ea este copilul bionic, singura persoană din lume cu aceste simptome
    Nu simte durere, foame sau oboseală. Ea este copilul bionic, singura persoană din lume cu aceste simptome

    Este poreclită „copilul bionic”! Olivia Farnsworth are 11 ani și nu simte foamea, oboseala, durerea sau somnolența. Părinții ei și-au dat seama că este ceva în...

    © 2024 Qbebe