Consumul de cerealele integrale la micul dejun, asociat cu un stil de viață mai sănătos

Consumul de cerealele integrale la micul dejun, asociat cu un stil de viață mai sănătos

Corina Naftanaila

Două treimi din populația Europei sare peste micul dejun cel puțin o dată pe săptămână, fără să ia în considerare că este cea mai importantă masă a zilei, care oferă organismului nutrimentele necesare pentru a funcționa de la primele ore. Cercetările arată că un consum frecvent de cereale încurajează obiceiul de a lua micul dejun, contribuind la o alimentație echilibrată și la un stil de viață sănătos.

 

29% dintre adolescenții din Europa, cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, sar adesea peste micul dejun. Dintre cei care au, însă, obiceiul de a lua micul dejun, 60% consumă pâine și cereale. Totuși, doar într-o mică proporție acestea sunt reprezentate de variante integrale.

Consumul de cereale încurajează obiceiul de a lua micul dejun, conform studiului menționat mai sus, și, totodată, creșterea consumului de lactate și fructe. În plus, prin consumul de cereale crește aportul unor nutrimente importante în alimentație, precum: fibrele, vitaminele și mineralele.

Importanța cerealelor integrale într-o alimentație echilibrată

cereale nestle Cerealele reprezintă o parte importantă din alimentația zilnică. Ghidul pentru alimentația sănătoasă a României, publicat de Societatea Română de Nutriție, recomandă un consum zilnic de 6 - 11 porții de cereale și produse derivate, din care cel puțin jumătate trebuie să fie cereale integrale.

"Studii recente au arătat că un consum regulat de cereale integrale contribuie la menținerea greutății corporale normale, la îmbunătățirea tranzitului intestinal și la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat de tip 2. Beneficiile asupra sănătății s-au observat la un consum zilnic de cel puțin 50g de cereale integrale", susține Ciprian Constantin, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Fiind păstrate toate părțile bobului de grâu, inclusiv germenele și învelișul, cerealele integrale aduc în alimentație substanțe nutritive importante (fibre, vitamine, minerale și grăsimi esențiale).

Cerealele integrale, principalul ingredient din cerealele de mic dejun Nestlé

"La Nestlé, ne străduim să oferim un mic dejun mai bun în fiecare zi, un mic dejun nutritiv, gustos și ușor de preparat. Am ascultat întotdeauna dorințele consumatorilor și am îmbunătățit continuu rețetele, am scăzut conținutul de zahăr și pe cel de sare și am fortificat produsele cu vitamine și minerale, precum vitamina D, calciu și fier. O inovație importantă a fost introducerea cerealelor integrale ca ingredient principal în rețetele de mic dejun, inovație care a necesitat o investiție majoră, în așa fel încât să depășim barierele tehnice și să putem oferi produse de o calitate superioară", a declarat Olimpia Nadolu, Associate Marketing Manager Nestlé România - divizia Cereale de mic dejun.

Ca parte a angajamentului Nestlé de a îmbunătăți continuu rețetele, cerealele integrale reprezintă ingredientul nr. 1 în toată gama de cereale de mic dejun, marcate cu simbolul verde Nestlé. În plus, produsele nu conțin arome artificiale sau coloranți artificiali.

Nestlé la nivel global

Nestlé este cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi. Este prezentă în 189 de țări din întreaga lume, iar cei 328.000 de angajați sunt dedicați scopului companiei: de a îmbunătăți calitatea vieții și de a contribui la un viitor mai sănătos. Nestlé oferă un portofoliu larg de produse și servicii pentru oameni și animale de companie. Cele peste 2.000 de brand-uri variază de la branduri cu notorietate globală, precum Nescafé sau Nespresso, la branduri locale, cum ar fi JOE. Performanța companiei este determinată de strategia de Nutriție, Sănătate și Wellness. Nestlé are sediul în orașul elvețian Vevey, unde a fost fondată în urmă cu mai mult de 150 de ani.

Nestlé în România

Nestlé a intrat pe piața din România în 1995, în momentul de față având 1.000 de angajați în București și în Timișoara, unde este localizată fabrica Nestlé.

În România, Nestlé este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața alimentară, majoritatea brand-urilor sale fiind lideri în categorie (locul 1 sau 2 pentru majoritatea segmentelor în care acestea sunt prezente). Portofoliul Nestle România are o gamă largă de produse din diverse categorii, pentru a răspunde cererii consumatorilor: băuturi (Nescafé, Nesquik), dulciuri (JOE, Nesquik, Kit Kat, Lion, After Eight), produse culinare (Maggi), produse alimentare pentru sugari și copii mici (Nestlé Nutrition), Nestlé Professional, divizia de soluții "out of home", batoane și cereale pentru mic dejun (Nestlé Fitness, Cini Minis, Nesquik, Chocapic, etc) și hrană pentru animale (Purina). Nespresso, nume de referință la nivel mondial în domeniul cafelei de lux ambalată în capsule, este prezent oficial în România ca divizie de lux a Grupului Nestlé începând din 2014.

Napolitanele JOE și Nesquik, precum și specialitățile de cafea NESCAFÉ 3in1 sunt produse în România, la fabrica din Timișoara.

Articolul urmator
Consumul a 3 pahare de lapte pe zi este daunator pentru femei
Consumul a 3 pahare de lapte pe zi este daunator pentru femei

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Copilul nu vrea să mănânce micul dejun? 6 sfaturi pentru a-l convinge
    Copilul nu vrea să mănânce micul dejun? 6 sfaturi pentru a-l convinge

    Una dintre cele mai la îndemână modalități de a te asigura că micuțul tău va avea parte de un start bun într-o nouă zi este să-i oferi micul dejun. Uneori...

    Capsunile: 10 idei inedite pentru micul dejun
    Capsunile: 10 idei inedite pentru micul dejun

    Primăvara este sezonul căpşunilor. Şi, să recunoaştem, sunt cele mai iubite fructe din lume şi foarte puţine persoane rezistă savorii lor. Şi pentru că ne aflăm în plin...

    Clătitele spaghetti au înnebunit internetul și sunt micul dejun perfect pentru acest weekend
    Clătitele spaghetti au înnebunit internetul și sunt micul dejun perfect pentru acest weekend

    Dacă încerci cel mai recent trend culinar de pe TikTok în acest weekend, s-ar putea să caștigi premiul pentru „mama anului”!

    Nu le spun NU copiilor mei. Se culcă când vor ei și mănâncă burgeri la micul dejun
    Nu le spun NU copiilor mei. Se culcă când vor ei și mănâncă burgeri la micul dejun

    Maratoane de filmulețe pe YouTube, macaroane cu brânză la micul dejun și mers la culcare după 10 noaptea sunt visul oricărui copil și realitatea a trei micuți din Marea...

    Îmi pun gemenii de doi ani să-și facă singuri micul dejun. Da, sunt o mamă leneșă, dar îi ajut să fie independenți
    Îmi pun gemenii de doi ani să-și facă singuri micul dejun. Da, sunt o mamă leneșă, dar îi ajut să fie independenți

    O mamă care se autointitulează a fi „leneșă” își pune băieții gemeni de numai doi ani să își pregătească micul dejun și să strângă masa. Femeia,...

    Studiu: consumul regulat de ciocolată poate ajuta la simptomele menopauzei
    Studiu: consumul regulat de ciocolată poate ajuta la simptomele menopauzei

    Știm deja că ciocolata este un aliment delicios și că ajută la eliberarea endorfinei (hormonul fericirii) în creier , însă mai știm și că are și zahăr și grăsimi,...

    Un nou stil de parenting, inspirat din budism, te învață cum să fii mai calm
    Un nou stil de parenting, inspirat din budism, te învață cum să fii mai calm

    Odată ce devii părinte, îți ies în cale, când nici nu te aștepți, diverse provocari. Unele dintre ele te pun la grea încercare și, în aceste condiții, te...

    Consumul de alcool a crescut cu 325% printre mămici în timpul pandemiei
    Consumul de alcool a crescut cu 325% printre mămici în timpul pandemiei

    Consumul de alcool a crescut îngrijorător de mult printre mămici, în timpul pandemiei de coronavirus! Potrivit celui mai recent studiu realizat de Research Triangle Institute...

    © 2024 Qbebe