Cosmetic Plant: 5 pasi esentiali pentru protectia corecta la soare

Cosmetic Plant: 5 pasi esentiali pentru protectia corecta la soare

Alexandra Ion

Odata cu venirea verii si inceperea sezonului de plaja, ar trebui urmate principalele reguli pentru o protectie adecvata la expunerea la soare, dar si pentru obtinerea unui bronz frumos si sanatos. Astfel, Cosmetic Plant, unul dintre cei mai cunoscuti producatori autohtoni de produse cosmetice, recomanda folosirea de produse specifice, in functie de necesitatile fiecarei persoane.

"Soarele are nenumarate beneficii pentru corp. Unul dintre ele este si bronzul care da un aspect minunat pielii, insa nu trebuie sa uitam ca, pentru a ne bucura de el, trebuie tinut cont de anumite aspecte. In primul rand este importanta folosirea de emulsii si lotiuni pentru protectia impotriva razelor nocive, alaturi de alte criterii importante", a afimat Susana Laszlo, Director General al Cosmetic Plant.

Un orar "sanatos" pentru expunerea la soare

Pentru a preintampina arsurile solare sau alte probleme cauzate de expunderea la soare, este important sa se tina cont de un orar cat mai „sanatos" pentru plaja. Astfel, orele amiezii nu sunt deloc indicate, radiatiile solare fiind foarte puternice. Potrivit specialistilor Cosmetic Plant, dimineata devreme, pana la ora 11.00, si de la ora 16.00 pana la apusul soarelui este ideal sa se faca plaja in conditii sigure pentru corp.

Produse de protectie adecvate
Pielea trebuie protejata atent prin aplicarea produselor de protectie solara: emulsii, creme, uleiuri cu protectie atat impotriva radiatiilor de tip UVA, cat si a celor UVB. Astfel, este indicata alegerea unui produs cu un factor de protectie solara potrivit pielii (cu cat aceasta este mai deschisa la culoare si mai predispusa arderilor solare, cu atat avem nevoie de un SPF mai inalt).

Fototip Recomandare produse protectie solara

I: piele alba, par roscat, ochi albastri, se ard adeseori, nu se bronzeaza aproape niciodata, multi pistrui produse cu SPF 50
II: piele deschisa la culoare, ochi caprui, par blond sau roscat, se ard adeseori, uneori prind un bronz deschis, destul de multi pistrui produse cu SPF 30 si 50
III: piele deschisa spre inchisa, par saten, ochi caprui, se ard uneori, dar se bronzeaza intotdeauna (bronz mediu), cativa pistrui produse cu SPF 20, 25, 30 si 50
IV: piele inchisa, par brunet, ochi inchisi la culoare, nu se ard niciodata, se bronzeaza intotdeauna (bronz intens), fara pistrui produse cu SPF 6, 10, 15 si 20
V: piele inchisa intens, nu se arde niciodata, se bronzeaza intotdeauna (bronz foarte inchis), fara pistrui produse cu SPF 6 si 10
VI: piele neagra, nu se arde niciodata, fara pistrui produse cu SPF 6 si 10

Potrivit specialistilor Cosmetic Plant, zvonurile precum ca aplicarea unui produs cu SPF inalt nu permite bronzarea sunt false. Factorul de protectie solara permite obtinerea unui bronz sanatos, fara pericolul arsurilor. In plus, deoarece cea mai buna protectie impotriva radiatiilor nocive de tip UVA si UVB este insasi bronzul natural al pielii, ideal ar fi ca in primele 2-3 zile de plaja sa se foloseasca produse cu un factor de protectie solara mai ridicat, dupa care acesta poate fi scazut odata cu instalarea bronzului.

„In ultimii ani, urmand exigentele consumatorilor nostri pentru obtinerea unui bronz rapid si intens, am acordat o atentie mare emulsiilor pentru accelerarea bronzarii. In aceste emulsii, uleiul de morcov bogat in betacaroten si untul de cacao sunt combinate cu tirozina si riboflavina, avand un efect de stimulare asupra biosintezei melaninei naturale in piele, asigurand astfel obtinerea unei bronzari mai rapide, mai intense si mai durabile", a mai spus Susana Laszlo.

Emulsiile trebuie aplicate corect
Bronzul sanatos este oferit si de o folosire corecta a produselor de protectie solara. Astfel, acestea trebuie aplicate din abundenta pe tot corpul, cu minim 15 minute inainte de expunerea la soare si trebuie reaplicate frecvent, in special dupa iesirea din apa sau stergerea cu prosopul, pentru a restabili nivelul optim de protectie al pielii.
Nu trebuie ignorate nici zonele sensibile. Asa ca, in jurul ochilor, pe nas, urechi sau gat este indicata folosirea unei creme / emulsii cu un factor de protectie mai ridicat. La fel si in cazul copiilor.
„Intotdeauna am acordat o atentie sporita protejarii celor mici, iar produsele noastre de protectie solara destinate copiilor se aliniaza trendurilor internationale avand o formula usoara, nonalergenica, fara parabeni si fara benzophenone-3. In plus, ele sunt si rezistente la apa", a afirmat Susana Laszlo.

Protectie sporita

Dincolo de folosirea de produse adecvate, hainele joaca, de asemenea, un rol important. Astfel, folosirea unei palarii, poate asigura o protectie sporita, iar hainele ar trebui sa fie din fibre naturale, cat mai vaporoase si in culori deschise.

Trateaza pielea
Dupa plaja, este foarte importanta rehidratarea si hranirea pielii sau calmarea posibilelor arsuri solare, prin aplicarea de emulsii sau lotiuni dupa plaja cu proprietati hidratante, nutritive, de revitalizare si de calmare a pielii. Asa ca, imediat dupa expunderea la soare este indicat un dus si aplicarea de lotiuni special concepute pentru hidratarea pielii
Romanii, mai educati cu privire la protectia solara
„In ultimii ani am observat o crestere a cererii de produse pentru protectie solara cu SPF inalt, destinate atat adultilor, cat si copiilor (SPF 30 si 50). Acest lucru se explica prin educarea intensa a publicului cu privire la importanta protectiei solare si a gradului de nocivitate a radiatiilor ultraviolete", a afirmat reprezentanta companiei.

De asemenea, in ceea ce priveste gama Cosmetic Plant, foarte bine se vand si emulsiile pentru accelerarea bronzarii, cea cu SPF 10 in special. Explicatia succesului acesteia rezida din cresterea cererii tineretului pentru produsele de protectie solara care asigura obtinerea unei bronzari rapide si intense.

In privinta ambalajelor produselor din aceasta gama, se observa o crestere a cererii pentru cele care permit o aplicare cat mai practica a emulsiilor, o mare cautare avand flacoanele cu pompita.

In acest moment, Cosmetic Plant dispune de o gama formata din 14 produse speciale pentru protectie solara si ingrijire in urma expunerii la soare, ce are la baza extracte de galbenele, cacao, morcov, coada soricelului, catina, castan sau masline. Acesta dispun de un foarte bun raport calitate-pret.

Acestea pot fi gasite in retelele Cora Hypermarche Romania, XXL Mega Discount, DM DrogerieMarkt, Profi, in farmaciile Catena, Centrofarm si Remedia, precum si in Plafar si alte magazine naturiste din tara sau pe magazinul online al producatorului: shop.cosmeticplant.ro.

Despre Cosmetic Plant
Cosmetic Plant este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de produse cosmetice din Romania. Afacere de familie infiintata in 1991 la Cluj-Napoca, compania a adus in prim-plan calitatea produselor fabricate. Farmacista Ileana Mester, fondatoarea Cosmetic Plant, cu o experienta de peste 20 de ani in cosmetologie, a crezut in puterea pe care natura o poate conferi stiintei si a mizat pe folosirea ingredientelor naturale in toate produsele sale.
In 2013 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, fiind prezenta la nivel national in retelele Cora Hypermarche Romania, XXL Mega Discount, DM DrogerieMarkt, Profi, in farmaciile Catena, Centrofarm si Remedia, in Plafar si alte magazine naturiste din tara, precum si pe plan extern in tari precum Canada, Grecia, Italia, Germania, Liban, Emiratele Arabe Unite, Azerbaijan si Austria.
In prezent, portofoliul Cosmetic Plant include 92 de produse, impartite in 16 game sortimentale, grupate in functie de ingredientul bio-activ principal (argan, Q10, ceai verde, catina, galbenele etc.) sau de utilizarea produsului (protectie solara, ingrijirea parului etc).

Articolul urmator
Fetiță găsită după 6 ani de la dispariție, datorită unui documentar de pe Netflix
Fetiță găsită după 6 ani de la dispariție, datorită unui documentar de pe Netflix

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Șase pași esențiali în a învăța copilul să spună „Îmi pare rău"”, fără să simtă că este pedepsit
    Șase pași esențiali în a învăța copilul să spună „Îmi pare rău"”, fără să simtă că este pedepsit

    Alături de „Te rog” și „Mulțumesc”, „Îmi pare rău” este printre primele reguli sociale, de politețe, pe care cel mic le învață de la...

    Pașii esențiali în dobândirea echilibrului emoțional. Ce trebuie să faci acum, dragă mami sau tati
    Pașii esențiali în dobândirea echilibrului emoțional. Ce trebuie să faci acum, dragă mami sau tati

    Toți avem nevoie să fim echilibrați emoționali. Doar în acest fel putem să trăim viața pe care ne-o dorim. Altfel, ne vom lovi de multe obstacole, până să ajungem acolo...

    I-am vopsit părul băiețelului meu și oamenii din online mă amenință că anunță Protecția Copilului
    I-am vopsit părul băiețelului meu și oamenii din online mă amenință că anunță Protecția Copilului

    O mămică a primit critici dure din partea internauților după ce a publicat, pe TikTok, un filmuleț în care dezvăluie că i-a vopsit părul băiețelului său de 9 ani. Femeia a...

    Spălarea corectă a mâinilor copiilor: ghid complet pentru părinți
    Spălarea corectă a mâinilor copiilor: ghid complet pentru părinți

    Spălarea corectă a mâinilor este un subiect important, dezbătut vehement în ultimii ani. Iată tot ce ai nevoie să știi despre spălarea mâinilor copilului tău.

    Fiica mea mi-a distrus viața! Amenințări, minciuni, șantaj cu Protecția Copilului. Nu are nicio limită
    Fiica mea mi-a distrus viața! Amenințări, minciuni, șantaj cu Protecția Copilului. Nu are nicio limită

    Am 38 de ani și l-am cunoscut pe tatăl fiicei mele (Laura, care acum are 16 ani) când el avea 19 și eu 20 de ani. Nu voi intra în detalii, dar am avut o relație extrem de...

    I-am spus cumnatei mele că sun la Protecția Copilului dacă mai lasă copilul cu mine atunci când se duce la cumpărături
    I-am spus cumnatei mele că sun la Protecția Copilului dacă mai lasă copilul cu mine atunci când se duce la cumpărături

    Să aduci un copil pe lume este o responsabilitate uriașă, lucru de care părinții sunt perfect conștienți și sunt pregătiți să accepte toate provocările cu care se vor confrunta.

    Specialiștii avertizează! De ce nu este bine să bei apa care a stat la soare într-o sticlă de plastic
    Specialiștii avertizează! De ce nu este bine să bei apa care a stat la soare într-o sticlă de plastic

    Mai ales în zilele toride, organismul nostru are nevoie de apă, fiindcă se deshidratează mult mai rapid decât de obicei. Pe lângă faptul că ne potolește setea, apa...

    Câți pași trebuie să faci pe zi ca să te menții sănătos. Știința răspunde
    Câți pași trebuie să faci pe zi ca să te menții sănătos. Știința răspunde

    Mitul celor 10.000 de pași pe zi a fost demontat! Află câți pași trebuie să faci pe zi pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă!

    © 2024 Qbebe