Cum a fost la cel mai aşteptat eveniment al anului 2016: Întâlnirea cu Dr Oz la Bucureşti

Cum a fost la cel mai aşteptat eveniment al anului 2016: Întâlnirea cu Dr Oz la Bucureşti

Corina Naftanaila

Publicul român a avut parte de o experienţă frumoasă la întâlnirea cu cel mai celebru doctor din lume, Dr. Mehmet Cengiz Oz, care a ajuns pentru prima dată pe o scenă din România, pentru a susţine conferinţa „Take your life to the next level".

Miercuri, 25 mai 2016, Sala Palatului, ora 6:30. Pe holurile clădirii e deja forfota mare, multă lume care aleargă dintr-un loc în altul, ba pentru a instala roll-upuri, ba standuri de cărţi, sau de cosmetice. Câţiva voluntari încă mai aranjează mapele pe fiecare scaun din sală, iar la intrare se pregăteau punctele de acces pentru cei care vor participa la evenimentul ce urmă. Agitaţia era mare, însă pe chipurile fiecăruia se putea observă un entuziasm, o fărâmă de zâmbet, ascunsă după semnele de oboseală acumulată în ultimele zile de muncă neîncetată.

Momentul mult aşteptat a sosit, la ora 10:00, când pe scena de la Sala Palatului a urcat Dr. Oz, care a întâmpinat publicului cu un călduros „Bună dimineaţa!", spus în limba română, recunoscând că e singura expresie pe care o cunoaşte în limba noastră, alături de cuvintele „sarmale" şi „ţuică", pe care le degustase cu o seară înaintea evenimentului, la un local din Capitală, şi de care s-a declarat cucerit.

Au urmat apoi 7 ore, în care Dr Oz a vorbit, inserând şi umor în prezentările sale, despre diferite teme legate de sănătatea şi frumuseţea noastră şi a oferit celor prezenţi în sală sfaturi utile referitoare la cum să avem grijă de noi şi cum să interacţionăm cu cei din jur, pentru a ne îmbunătăţi viaţa. Conferinţa „Take your life to the next level", susţinută de Dr Oz, a fost moderată în prima parte de unul dintre cei mai cunoscuţi strategisti şi traineri români, Dragoş Bucurenci.

Aşa cum se întâmplă şi în emisiunea pe care o moderează în SUA, The Doctor Oz Show, şi pe scenă de la Sala Palatului a fost organizat un cooking show, cu ajutorul chef-ilor de la Zebra Catering, pentru a demonstra live ce înseamnă să găteşti sănătos şi care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Plin de energie şi foarte entuziasmat că a ajuns la Bucureşti, oraş pe care l-a descris a fi superb, Dr Oz s-a declarat fascinat de Centrul Vechi, reamintindu-ne ce moştenire istorică incredibilă avem aici şi cât de norocoşi suntem, din acest punct de vedere.

Informaţia oferită de cel mai iubit doctor în America românilor a fost multă şi diversă, însă o sinteză a ce s-a discutat ar fi aceasta:
- „Dacă poţi controla ce se întâmplă în interiorul tău, vei putea controla şi ce întâmplă în jurul tău și în viaţa ta."
- „Întreabă 3 oameni care te plac cu adevărat, de ce o fac şi roagă-i să răspundă într-un singur cuvânt. Iar apoi încearcă să fii acea persoană în fiecare zi."
- „Ca să ai tot ce contează pentru ţine, ţine cont de următoarele aspecte: mâncare, familie, dezvoltare personală, frumuseţe, somn, fericire, dragoste şi sănătate."
- „Uităm cât de frumoşi atunci când eram bebeluşi, iar în timp începem să credem că suntem imperfecţi. Şi eu sunt asimetric, la chip, însă asta e ironia: cu toţii suntem asimetrici. Simetria este importantă, însă nu defineşte frumuseţea. Ce ne face interesanţi e tocmai faptul că nu suntem perfecţi și micile defecte."
- „Lipsa timpului, a banilor, o informare slabă şi frica de schimbare, ne ţin pe loc în a ne dezvolta."
- „Când vă treziţi dimineaţa nu începeţi cu cafeaua. Beţi în schimb un pahar cu apă. Eventual cu puţină lămâie."
- „Nu e OK că familia ta să fie sănătoasă şi tu nu. Dacă cei din familia ta te văd că nu ai grijă de tine, ei te vor copia. Fii modelul lor, în bine. Inima, de exemplu când pompează sânge, primul lucru pe care îl face este să îşi păstreze puţin doar pentru ea şi apoi să pompeze la creier. Iar asta nu pentru că e egoistă, ci pentru că e important să facă asta pentru organismul nostru. Ai grijă de tine mai întâi ca să poţi avea grijă de familia ta!"
- „La femei rata de deces este mult mai mare decât la bărbaţi, pentru că ele se sacrifică mai mult pentru ceilalţi."
- „Toate studiile arată că cei care consumă alune/nuci, slăbesc. Pentru că ele sunt pline de nutrimente, reduc stresul şi astfel corpul nu mai cere mâncare. Eu, şi la acest eveniment am venit cu o pungă de alune la mine, am adus-o din America. Niciodată nu plec de acasă fără ea, mereu am câteva nuci şi alune în buzunar, fie că lucrez, mă plimb prin oraş sau călătoresc."
- „Zahărul face creierului tău acelaşi lucru pe care i-l face şi cocaina. Soluţia de a scăpa de dorinţa de zahăr este să bei apă."
- „Lipsa apei din organism duce la senzaţia de foame."
- „Eu în fiecare dimineaţă fac 7 minute de mişcare: flotări, întinderi, yoga. Important de reţinut este că exerciţiile fizice nu te slăbesc, ele te ajută să îţi menţii greutatea."
- „Somnul este cea subestimată problemă a noastră şi nu trebuie să fie considerat un lux. Însă somnul te ajută să îţi refaci organismul și reglează hormonii. Dacă aveţi probleme cu somnul, vă recomand să beţi ceai de cireşe seara, în loc să luaţi somnifere, pentru că cireşele au melantonina şi vă vor relaxa."
- „Aici, în România, aveţi posibilitatea de a vă hrăni organic, ceea ce în alte părţi ale lumii nu există. Iar asta e extraordinar pentru voi."
- „Salatele sunt foarte importante pentru organism şi nu îngraşă niciodată. În schimb, dessingul din ele îngraşă. Nu folosiţi dresssing dacă vreţi să slăbiţi."
- „Cele mai sănătoase paste sunt cele gătite aldente."
- „Cea mai bună lună să începem o dietă este luna mai."
- „Cea mai infectată piesă dintr-un spital este telecomanda TV, pe aceea nimeni nu o curăţă."
- „Nu recomand liposucția. Scoţi grăsimea într-un loc, însă dacă te îngraşi puţin ea se va depune în alt loc."
- „Suplimentele de care ai zilnic nevoie sunt Vitaminele A, B, D, E, Minerale, Calciu, Magneziu, Selenium, Zinc şi Omega 3."
- „Sunt îngrijorat de mercurul care se găseşte în anumite specii de peste, motiv pentru care va îndemn să mergeţi să vă faceţi analize. Eu mi le-am făcut şi mi-a ieşit foarte mare: 19. Mergeţi să verificaţi şi la dvs!"

Pe tot parcursul conferinţei, publicul a avut ocazia de a asculta şi discursurile unor speakeri români de excepţie, până la intrarea lui Dr Oz în scenă, dintre care îi menţionăm pe Dr. Victor Clătici (Medic primar Dermatologie - Venerologie), care a vorbit în premieră despre 7 factori cu efect nociv pentru piele şi care ne-a îndemnat să renunţăm la zahăr şi tutun, pentru că ele distrug colagenul şi elasticitatea pielii.

A urmat apoi Lygia Alexandrescu (Nutriţionist acreditat de Comitetul Internaţional Olimpic) care ne-a subliniat importanţa hidratării, urmată de maestrul în yoga şi meditaţii, Avisek Majumdar care a explicat de ce important să trăim în prezent. Apoi de Dr. Panaite Cristian, fondatorul clinicii de slăbit Kilostop, care şi-a încheiat discursul cu un sfat: "Dacă vrem să slăbim, să ne găsim un prieten care să ne devină „antrenor" în procesul nostru de slăbit".
Pe scenă au urcat şi speakerii motivaţionali Andy Szekely şi Andreea Raicu care au descris paşii importanţi pentru a trăi frumos şi a avea o viaţă echilibrată.

Evenimentul de la Sala Palatului s-a încheiat în compania Florentinei Opriş, care a moderat sesiunea de Întrebări şi Răspunsuri, dintre public şi Dr Oz, introdusă de Raluca Iliescu (Intrafit), dar şi tombola la care s-au oferit premii de la partenerii evenimentului.

Seara zilei de 25 mai 2016 a adus în prim plan un alt eveniment privat, dedicat exclusiv personalităţilor importante din lumea medicală din România şi anume, "Gala pentru excelenţă în medicină, inovaţie şi domenii conexe", unde însuşi Dr Oz a acordat premiile. Desfăşurată la Stejarii Country Club, începând cu ora 19:00, Gala a fost prezentată de Răzvan şi Andreea Spiridon.

Evenimentul „Take your life to the next level" a fost susţinut de Borsec şi organizat de către Anca Pascu şi Adela Vrînceanu-Celebidachi (A&A Exclamation Point), Diamond Experience şi Claar Solutions.
Parteneri: Mobilpay, Praktiker, Stejarii Country Club, Florence Nightingale Hospitals, Dellos, Heme, EVITAL Funcţional Food Divizion,Limone, Five 2 go, Zebra Catering, Bucharestbycar, Leonidas, Murad, Illy, Velvet Dental, ERSA, BDG Import SRL, Diamond Travel, LookMediaProfile, Curtea Veche, Khastalia, AmCham România, World Class România, Regina Maria, Atasagon, Aktis, Kilostop, Himalaya, Uber, Cold Press Juicery, Bucureşti Mall, Promenada, AiSucces, Mai Noi, Infrafit, Desprespa.ro
Parteneri media: Kanal D, Magic FM, România Liberă, Q magazine, Academia Caţavencu, Agerpres, Revista Cariere, Revista Luxury, Nine O'clock, Săptămâna Medicală, calendarevenimente.ro, 9am.ro, ziare.com, thetrends.ro, business24.ro, news.ro, eva.ro, agentiadepresamondena.ro, kudika.ro, garbo.ro, sfatulmedicului.ro, revistamedicalmarket.ro, medipedia.ro, idealmariaj.ro, kidsnews.ro, labucatarie.ro, luxuryonline.ro, mujer.ro, fashion8.ro, elisteodorescu.ro, sfatulparintilor.ro, copilul.ro, qbebe.ro, nastenatural.ro, clubulbebelusilor.ro, aquiahora.ro, calatoriaperfecta.ro, casamea.ro, citycompass.ro, românia-insider.com, healthconnections.ro, florinabadea.ro, Learning Network, medguru.ro, stefani-boutique.ro, suntfericita.manager.ro, sanatatesistaredebine.ro, andreearaicu.ro, news.ro, ADPM, Căminul, Casă mea, Claudia Predoana, Dor de ducă, EmmaZeicescu.ro, Ideal Mariaj, ileanaandrei.ro, medical market, new edition news, noste natural, romantic.org, Ligia Pop.

Mehmet Cengiz Oz, cunoscut întregii lumi sub titulatura de Dr. Oz, este cel mai cunoscut medic la ora actuală datorită faptului că a adus medicina complementară în faţă publicului, prin emisiuni de televiziune (a cunoscut celebritatea cu The Dr. Oz Show, lansat de Oprah Winfrey), de radio sau prin tipărirea a diverse publicaţii, toate acestea fiind extrem de îndrăgite de publicul american şi ajungând, în timp, să câştige admiraţia şi respectul întregii lumi.

Articolul urmator
Cum au fost primiți trei elevi ucraineni la o școală din București
Cum au fost primiți trei elevi ucraineni la o școală din București

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă
    Mama anului: are 15 copii, dintre care 6 adolescenți! Iată cum reușește să aibă cea mai curată casă

    Atunci când ai un copil, să păstrezi casa curată reprezintă o adevărată provocare, mai ales dacă ești ordonată din fire și vrei ca totul să arate mereu impecabil. Jucării...

    Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!
    Cele mai amuzante fotografii din natură ale anului 2021. Avem nevoie și de zâmbete!

    Chiar și în vremuri tulburi, natura își urmează nestingherită cursul ei. O dovadă clară în acest sens este oferită și de fotografii realizate pe parcursul acestui...

    Sunt paramedic. Cum a fost ziua când am fost chemat să îmi salvez propriul fiu
    Sunt paramedic. Cum a fost ziua când am fost chemat să îmi salvez propriul fiu

    Un paramedic a avut parte de coșmarul vieții sale în momentul în care a primit un telefon în care era anunțat că un copil de 12 a fost găsit inconștient în...

    Caz șocant la o grădiniță din București. O fetiță de trei ani a fost agresată de educatoare
    Caz șocant la o grădiniță din București. O fetiță de trei ani a fost agresată de educatoare

    O mămică a rămas șocată atunci când și-a luat fetița de 3 ani de la grădiniță și a observat urme de zgârieturi pe gâtul ei. Educatoarea susține că micuța a...

    O fetiță de 5 ani a murit după ce s-a înecat în timp ce mânca. „A fost cel mai ciudat și ultimul „mami” auzit de la ea”
    O fetiță de 5 ani a murit după ce s-a înecat în timp ce mânca. „A fost cel mai ciudat și ultimul „mami” auzit de la ea”

    Pierderea unui copil contravine cursului natural pe care ne așteptăm să îl urmeze viața și este, de departe, una dintre cele mai dureroase experiențe prin care poate trece un...

    Ea este fetița cu un IQ mai mare decât cel al lui Albert Einstein! Are doar 12 ani și a fost deja acceptată în Mensa
    Ea este fetița cu un IQ mai mare decât cel al lui Albert Einstein! Are doar 12 ani și a fost deja acceptată în Mensa

    Are doar 12 ani, dar deja are un IQ mai mare decât al lui Einstein! Ea este Anwita Panil, o fetiță din Manchester, Anglia, care a fost acceptată în Mensa. Părinții săi sunt...

    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume
    De la cel mai mic din cei 13 copii ai unei familii de țărani săraci la cel mai mare proprietar de hoteluri din lume

    Determinarea, perseverența și pasiunea l-au ajutat pe César Ritz să-și depășească statutul unui tânăr care căuta să-și construiască un drum în industria...

    Am pierdut un copil în prima zi a anului 2022, dar am început anul 2023 ca proaspătă mamă
    Am pierdut un copil în prima zi a anului 2022, dar am început anul 2023 ca proaspătă mamă

    Această femeie a început anul 2022 cu cea mai tristă veste posibilă: a aflat că a pierdut sarcina. Un an mai târziu, norocul i-a surâs și a intrat în 2023 ca...

    © 2024 Qbebe